Nechce psát úkoly!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
13.9.11 10:25
eviliska píše:
peggy - moc jsi mě teda nepotěšila. Já doufala, že to půjde nějak zlomit, ale jak píšeš - i ve 4 třídě, tak začínám pochybovat. Ela je celkem chytrá holka, prostě jí nebaví to psát , ale mozkovnu má bystrou - co nemusí ví a sama je zvídavá.Myslím si , že prostě utíká od poviností a to je problém. :zed: :cert:

Já to neřeším. To není cesta, sedět nad ní s klackem a nutit jí uřvanou psát a počítat.
Beru to tak, že ona není a nikdy nebude studijní typ, je šikovná na ruce, baví jí vaření - dokáže v devíti letech uvařit oběd pro naší mega rodinu. :mrgreen:
Násílím jí stejně k ničemu nepomůžu.
Prostě každé dítě je jiné a nemá cenu jet podle tabulek a všeobecných názorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.9.11 10:25
eviliska píše:
peggy - moc jsi mě teda nepotěšila. Já doufala, že to půjde nějak zlomit, ale jak píšeš - i ve 4 třídě, tak začínám pochybovat. Ela je celkem chytrá holka, prostě jí nebaví to psát , ale mozkovnu má bystrou - co nemusí ví a sama je zvídavá.Myslím si , že prostě utíká od poviností a to je problém. :zed: :cert:

Já to neřeším. To není cesta, sedět nad ní s klackem a nutit jí uřvanou psát a počítat.
Beru to tak, že ona není a nikdy nebude studijní typ, je šikovná na ruce, baví jí vaření - dokáže v devíti letech uvařit oběd pro naší mega rodinu. :mrgreen:
Násílím jí stejně k ničemu nepomůžu.
Prostě každé dítě je jiné a nemá cenu jet podle tabulek a všeobecných názorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
13.9.11 10:26
eviliska píše:

Múj syn byl to samé v bleděmodrým,říkala jsem,že mám doma nadprůměrně inteligentního blbce.U těchto dětí to tak je,vysoké IQ,ale jinak děs.My byli v pedagogické poradně a moc nám tam pomohli.U nás teda zabíralo,čím dřív to napíšeš,tím dřív budeš mít volno na zábavu.Zabralo to a po nějaké době si psal úkoly sám od sebe.Dělával je hned,jak přišel ze školy.Jinak školu nenáviděl,ale nakonec si udělal i maturitu a to měl po vyučení rok pauzu.Vydrž.Ještě jsem chtěla napsat,že jsem nad ním nikdy neseděla,moc mu to vadilo.

Příspěvek upraven 13.09.11 v 10:29

• Citovat
  • Upravit
14020
13.9.11 10:27

Právě že mi jí je strašně líto, úkoly napsané mít musí, ale za ten boj to podle mě nestojí. Já fakt nevím, jak jí vysvětlit, že když to udělá hned a bez řečí má zbytek dne od školy pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.9.11 10:29
evick2 píše:
peggy.sl píše:
evick2 píše:
asi ti moc neporadím ale sestra s podobnými dětmi pracovala už na vš při praxích pak chvíli i v prvním zaměstnání.. radí ti vydržet třeba i ty tři hodiny, třeba pláč a vztekání bohužel je to na dlouho ale malá se musí naučit že plnit povinnosti i nepříjemné až bude větší na střední, nebo v zaměstnání nikdo jí to tolerovat nebude v dnešní době bohužel… tak držíme palce a vytrvejte
Ono něco jiného je takhle ,,drezůrovat,, cizí dítě a něco jiného svoje. :mrgreen: :mrgreen:
Tři hodiny sedět nad řvoucím dítětem tak na to bych fakt neměla.
to je právě ono když nejsou z domova zvyklé tak je musí „drezúrovat“ jiní ale to není k ničemu…(názor ségry)
upřímně taky by mi bylo maličké líto.. není to její chyba že se prostě nedovede soustředit nebo že jí něco nejde.. po mě když někdo chtěl třeba abych si sedla a cvičila matiku byla to vyloženě muka :-(

Ono spíš v českém školství chybí individuální pohled na každého žáka. Prostě nelze posuzovat třídu jako celek a na každé dítě klást stejné nároky, protože co ,,kus,, to originál.
Podle mého názoru domácí úkoly jsou zbytečný přežitek.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.9.11 10:30
peggy.sl píše:
evick2 píše:
asi ti moc neporadím ale sestra s podobnými dětmi pracovala už na vš při praxích pak chvíli i v prvním zaměstnání.. radí ti vydržet třeba i ty tři hodiny, třeba pláč a vztekání bohužel je to na dlouho ale malá se musí naučit že plnit povinnosti i nepříjemné až bude větší na střední, nebo v zaměstnání nikdo jí to tolerovat nebude v dnešní době bohužel… tak držíme palce a vytrvejte
Ono něco jiného je takhle ,,drezůrovat,, cizí dítě a něco jiného svoje. :mrgreen: :mrgreen:

Přesně tak, když bulí bulím pomalu taky, snažím se být tvrdá, ale uvnitř to je utrpení i pro mě :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.9.11 10:31
eviliska píše:
Právě že mi jí je strašně líto, úkoly napsané mít musí, ale za ten boj to podle mě nestojí. Já fakt nevím, jak jí vysvětlit, že když to udělá hned a bez řečí má zbytek dne od školy pokoj.

U nás úkoly píše starší sestra… :mrgreen:
Písmo má úhledné a přiměřené čtvrté třídě… :mrgreen: :mrgreen:
Oni jsou totiž na světě důležitější věci než vypočítat čtyři příklady z matematiky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
13.9.11 10:32
peggy.sl píše:
evick2 píše:
peggy.sl píše:
evick2 píše:
to je právě ono když nejsou z domova zvyklé tak je musí „drezúrovat“ jiní ale to není k ničemu…(názor ségry)
upřímně taky by mi bylo maličké líto.. není to její chyba že se prostě nedovede soustředit nebo že jí něco nejde.. po mě když někdo chtěl třeba abych si sedla a cvičila matiku byla to vyloženě muka :-(
Ono spíš v českém školství chybí individuální pohled na každého žáka. Prostě nelze posuzovat třídu jako celek a na každé dítě klást stejné nároky, protože co ,,kus,, to originál.
Podle mého názoru domácí úkoly jsou zbytečný přežitek.. :mrgreen:

přežitek to podle mne není ale přístup byl se měl lišit „kus od kusu“ to každopádně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.9.11 10:36

Popravdě někdy, když už to nejde tak jí s tím taky pomáhám - retušuju a opravuju, ale to jen v krajní nouzi ať už ji netrápím.
Já prostě nechápu, proč to dělat nechce :zed: . Hrozně jí jde o jedničky a z dvojky má absolutní děsy-poznamenávám, že jsem jí nikdy neříkala že je to špatná známka. Je to šílený protiklad. Asi nás objednám k psychologovi a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.9.11 10:38
evick2 píše:
peggy.sl píše:
evick2 píše:
peggy.sl píše:
evick2 píše:
Podle mého názoru domácí úkoly jsou zbytečný přežitek.. :mrgreen:
přežitek to podle mne není ale přístup byl se měl lišit „kus od kusu“ to každopádně :palec:

Ono zlatý komunistický časy…Vzpomínám jak jsme byly rozděleni do dvou tříd - na chytré a blbce a u blbců se předpokládalo, že se nepřetrhnou. Spokojenost byla na obou stranách. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.9.11 10:40
eviliska píše:
Popravdě někdy, když už to nejde tak jí s tím taky pomáhám - retušuju a opravuju, ale to jen v krajní nouzi ať už ji netrápím.
Já prostě nechápu, proč to dělat nechce :zed: . Hrozně jí jde o jedničky a z dvojky má absolutní děsy-poznamenávám, že jsem jí nikdy neříkala že je to špatná známka. Je to šílený protiklad. Asi nás objednám k psychologovi a uvidíme.

To je tlak okolí - dobré výsledky za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.9.11 10:41

jo to si taky pamatuju- A,B,C podle chytrosti.
Snad ta moje holka dostane co nejdříve rozum a začne dělat do školy jak se má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.9.11 10:43
eviliska píše:
jo to si taky pamatuju- A,B,C podle chytrosti.
Snad ta moje holka dostane co nejdříve rozum a začne dělat do školy jak se má.

Tak to bych ti přála…
U nás je spíš opačný trend - s nástupem puberty naprostá katastrofa. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.9.11 10:44

Mi je úplně jedno, jestli dostane třeba troju podle učitelky. Pro mě je důležité, že ví o co jde a život jí naučí. Krom toho, když se jí na něco zeptám - třeba na příklad z DÚ řekne to hned, ale běda nad sešitem - to ze sebe nevypraví ani čárku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.9.11 10:45

peggy- a nějaká pozitiva??? Pubertu očekávám kolem 13, takže ralativně za chvilku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí