Nechce psát úkoly!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14020
14.9.11 09:33

zerez - děkuji za podporu :hug:
Přeji krásný a klidný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
14.9.11 10:16

Když píšeš, že má dcera ADHD, tak předpokládám, že jste byli v poradně a tam vám dali nějakej papír s doporučením s čím a jak dceři pomáhat, protože to kvůli tý poruše prostě nedá. Je pak na rozhodnutí rodiče, jestli vyjádření z poradny poskytne škole, kde by se podle těch doporučení na základě dohody s rodiči měli zařídit. U dětí s ADHD je úplně normální, že „fungujou“ (dávají pozor apod.) jenom, když se hýbou. Taky jsou pak z toho daleko víc unavené, takže má-li dcera fakt ADHD, 3 hodiny nad úkolem jsou pro ni opravdu moc.
Jinak na děti s ADHD fungují pochvaly i za sebemenší pokroky a hlavně důslednost (potřebujou jasný „mantinely“, co budeš tolerovat a co už ne) - nevím, jak dlouhý úkoly dostává, ale nejlepší by bylo nedávat přestávky a když už, tak ne určený dobou práce, ale tím, co má hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
14.9.11 10:54

Taky držím palečky, aby to pomohlo a netrápila ses nai ty, ani malá :hug: tak se drž a dej echo, jak se to povedlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
14.9.11 12:39

Daaaja ono to taky v každé škole nefunguje,někde doneseš papír a skutek utek,já musela dát holku ve třetí třídě do jiné školy,kam musela dojíždět autobusem i když má školu prakticky u nosu a až tam na to brali zřetel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
14.9.11 15:34

Boball, nemyslela jsem donést do školy papír a čekat, že se stane se zázrak, ale spíš tam s papírem zajít a domluvit se s vyučujícím popř. výchovným poradcem na dalších postupech doporučených poradnou a ohlídat si, aby to tak fakt bylo (jak ve škole, tak doma) - prostě spolupracovat (ideálně rodič - škola - poradna). Pokud to v bývalý škole tvé dcery nefungovalo, pak jsi udělala dobře, že jsi ji dala jinam. Jinak to, že je učitelka zakldatelčiny dcery vytočená z toho, že je dítě s ADHD neposedný, taky zrovna dvakrát nesvědčí o její profesionalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
14.9.11 16:48

No,my byli ve škole pořád :-) s papírem,i bez papíru.Psycholožka ke které jsme chodili sama měla s touto školou neblahé zkušenosti,ale papír rádi přijmuli,nebot na dítě které má nějakou vadu uznanou,naše dcera dysleksii,tak dostávali dotace.Ale, to je asi tak všechno.Tohle, ale asi naštěstí není problém zakladatelky.Přešli jsme a náhle se objevilo,že může psát kratší diktáty,nemusí číst nahlas před třídou,ale paní učitelka si jí vyzkoušela v kabinetě,protože bývalá p.učitelka řekla dětem smějte se jí,ona se pak zastydí a konečně se začne snažit.Profesionálka,mělo to samozřejmě opačný efekt,potom jsme dostali různé doplnovačky,které byli místo psaného úkolu.Paráda.Je to i v lidech a všem přeji pevné nervy a vstřícné učitele a těm zase hodné žáčky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
14.9.11 18:06
boball píše:
Daaaja ono to taky v každé škole nefunguje,někde doneseš papír a skutek utek,já musela dát holku ve třetí třídě do jiné školy,kam musela dojíždět autobusem i když má školu prakticky u nosu a až tam na to brali zřetel.

Tak to je přesné, naše paní učitelka mi řekla, že je jí to jedno a je třeba akorát víc přitlačit :cert: .
Kdyby to šlo, přehlásila bych malou jinam, ale bohužel to nejde. Snad se budeme brzo stěhovat a jiný učitel nám pomůže :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
14.9.11 18:08

Dneska jsem zase psala to samé jako Eli, aby viděla,že také pracuji a obešlo se to celkem bez keců a pláče :dance: . Teď nám chybí ještě matematika, tak snad ji do večera zlomím :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
14.9.11 18:34

Je vidět,že jsou ještě dnes leckde odborníci na pravém místě :think: na tyhle děti,čím víc se tlačí,tím je to horší.Držím palce,aby jste našli školu která vám bude vyhovovat a budete mít méně stresu obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
14.9.11 20:29

No, eviliska, jestli je vaše paní učitelka přesvědčená o tom, že touhle metodou „přinutí“ děcko s ADHD k lepším výkonům, tak by třeba dokázala rozběhat vozíčkáře nebo naučila hluchýho zpívat - stačí jen na ně trochu přitlačit :cert: :think: (možná to není úplně adekvátní srovnání, ale v principu to funguje stejně). Takovýhle lidi by měli vrátit diplom a jít k lopatě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
14.9.11 21:45
daaaja píše:
No, eviliska, jestli je vaše paní učitelka přesvědčená o tom, že touhle metodou „přinutí“ děcko s ADHD k lepším výkonům, tak by třeba dokázala rozběhat vozíčkáře nebo naučila hluchýho zpívat - stačí jen na ně trochu přitlačit :cert: :think: (možná to není úplně adekvátní srovnání, ale v principu to funguje stejně). Takovýhle lidi by měli vrátit diplom a jít k lopatě :cert:

Jo, tak přesně to samé říká i moje mamka. Doufala jsem, že v 2 třídě dostaneme jinou učitelku, ale dohužel.

Matemetiku jsme dodělali těsně před spaním, kdy neměla úníku :cert: a já se tak radovala.
Snad to tím diktováním a přepisováním zvládneme. Dám jí ještě čas a když tak zajdu znova na PPP :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
15.9.11 08:23

Můj názor na PPP je takový, že ti PPP bude úplně k ničemu, pokud nebude domluva s učitelkou.

My máme na tohle skvělou paní učitelku (mou bývalou kolegyni :-) ). Syna do PPP nežene, já taktéž ne. Prostě jsme se spolu dohodly, co od něj očekáváme, jak k němu budeme přistupovat, co mu tolerovat budeme a po čem tvrdě půjdeme. V tomhle jsme se shodly a dohodly se, že pokud by měl mít problémy s přestupem na 2. stupeň (zatím začíná teprve 3. třídu), tak bychom tomu předešly nějakým papírem z PPP. Ale ona ho nevyžaduje k tomu, aby na něj hleděla individuálně a tak s ním i pracovala. Úlevy sice nemá žádné, ale toleruje mu jeho potíže souvísející právě s poruchami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
15.9.11 10:19

Tak to máš super učitelku. Naše je jaksi těsně před důchodem a stále má stejné metody, jako před 25 lety, kdy jsem do školy chodila já :-( . Nejvíc mě loni ( v 1 třídě) zarazil společný trest pro celou třídu opsat navíc celou stránku do písanky :cert: , protože se o přestávce honili na chodbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
16.9.11 09:50

Zerezmijka,
na PPP taky bohužel nemám úplně kladný pohled (nějak už si nemyslím, že „poradna“ je od slova poradit a za svoji učitelskou praxi jsem nesmyslů z PPP četla opravdu mrak, obzvlášť po zavedení ŠVP :cert: ), nicméně když už mi napíšou papír na to, že moje dítě není nevychovaný, ale má ADHD, určitě by na to měl někdo ve škole brát ohled a domluvit se s rodičema na nějakých pravidlech hry, který pak obě stany budou dodržovat. Takže přesně to, na čem se rozumný lidi dohodnou i bez papíru.

Eviliska,
netuším, jaký podmínky ve škole má tvoje dcera, ale pokud by to bylo jen trochu možný, u dítěte s jakoukoli poruchou bych uvažovala o škole s malým počtem dětí ve třídě. Při 15 dětech má učitel (když chce) na každý dítě daleko víc času a může se mu individuálně věnovat - tyhle děti jsou potřeba často chválit i za maličkosti a v malým počtu dětí má uč. větší přehled, jestli je za co :mrgreen: . Navíc se tam většinou všichni znají - malé školy co znám pořádají i mraky akcí, do kterých se zapojují i rodiče, takže všechny zúčastněné strany se mají možnost líp poznat.
Nebo se zeptej ve vaší škole na výchovnýho poradce (ten má mj. na starosti i evidenci děcek s dys nebo ADHD) a řeš to s ním, obzvlášť jestli vám z poradny napsali, že je tvou dceru možné vést jako integrovanou (to na ni pak totiž škola bere prachy)
Dcera ti z ADHD v pubertě nejspíš vyroste (ty hormony to většinou zmírní), tak ať nemá doživotní trauma ze srážky s blbcem v raném věku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.9.11 09:54

U nás v PPP máme opravdu moc pěknou paní psycholožku! nějaký čas dělala učitelku na ZŠ a měla tak velkou autoritu, že na ní i děti ze čtvrté třídy házely okusky od jablek a lahve od pití…Nedokázala je zkrotit…A tohle má někomu radit jak se chovat k problémovému dítěti??? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí