Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
sandrik píše:zoubky píše:spíš jde o to, že LeváxPravá je součástí výuky v první třídě, tak aby dceři nebylo líto, že to má špatně a nedostane jedničku (puntík, razítko nebo jakýkoli jiný symbol pro správně)meduzza píše:To je taky super pomůckajulniki píše:To jsem ještě neslyšela, to je výborné
Ruce dlaněma dolů a na levé ruce palec a ukzováček udělá „L“![]()
.
Mně jako dospělé pomohlo „L.P.“ jako léta Páně jak se píše na staré domy podle toho vím, že „L.“ je na té straně jako levá.
Manžel si to plete i teď (32let), řidičák má, ale neřídí
Já bych malou nijak moc nestresovala, nehubovala, zkoušela bych některé zde pomocné metody, a když nezaberou, tak ji nechatJsou opravdu horší věci, a holt v něčem bude chybovat
Možná bych to řekla ve škole paní učitelce, že si malá pleete strany, aby třeba nebyla posměchem spolužáku…děti dovedou být kruté
pomuze kdyz na jednu rucku dostane treba nejaky obycejny kozeny naremek nebo takove ty pletene naramky pratelstvi. Nemusi to byt nic draheho. Ja ho tam nosim taky ![]()
Kdyz mam cas par vterin tak neni problem.. ale jakmile to je otazka vteriny tak mi to obcas dela problem se rychle zorientovat doted
![]()
Nectla jsem celou diskusi ale ja se to naucila podle hodinek-leva ruka. Ale dodnes se mi stava se v rychlosti se spletu, anebo chvilku trva nez se zorientuju.
sandrik píše:
spíš jde o to, že LeváxPravá je součástí výuky v první třídě, tak aby dceři nebylo líto, že to má špatně a nedostane jedničku (puntík, razítko nebo jakýkoli jiný symbol pro správně)
Aha, já mám syna ještě malého. ALe myslela jsem, že se toto děti učí ve školce ![]()
Já to malou učím podle toho, ve které ruce drží tužku, lžičku - to je pravá ![]()
Ale pamatuju, že když jsem jako malá měla ve škole při tělocviku takovéto vpravovbok, vlevovbok atd
, tak jsem si pravou dala v pěst a nikdy se nespletla
A od té doby se mi to prostě neplete. Skoro ![]()
mari1912 píše:
Já si jako malá vždy říkala kterou rukou píšu,že to je ta pravá a já si to kolikrát musím říct i teď
To jí také říkamé, ale stejně plete ![]()
Holky zkoušeli jsme náramek, tetovačka, počmáraná ručička, už mě opravdu nic nenapadá ![]()
katyca píše:
Holky zkoušeli jsme náramek, tetovačka, počmáraná ručička, už mě opravdu nic nenapadá
Já bráchu učila, že pravou má na utírání zadku
![]()
Ahojky,
nečetla jsem komentáře, ale podělím se o zkušenost…já na tohle odkoukala trik od kamarádky a u Matyho se mi to natolik osvědčilo, že to v budoucnu použiju i u Berči.
Na jednu ruku jsme nakreslili sluníčko a na druhou měsíček (na hřbet ruky) - no a učili jsme se stylem: Která ruka je levá? Ta se sluníčkem. A stejně u druhé. Stačilo pár dní kreslení a Maty to uměl v poho ![]()
Palina.zl píše:
Ahojky,
nečetla jsem komentáře, ale podělím se o zkušenost…já na tohle odkoukala trik od kamarádky a u Matyho se mi to natolik osvědčilo, že to v budoucnu použiju i u Berči.
Na jednu ruku jsme nakreslili sluníčko a na druhou měsíček (na hřbet ruky) - no a učili jsme se stylem: Která ruka je levá? Ta se sluníčkem. A stejně u druhé. Stačilo pár dní kreslení a Maty to uměl v poho
To zkusím snad to pomůže. ![]()
zoubky píše:katyca píše:Já bráchu učila, že pravou má na utírání zadku
Holky zkoušeli jsme náramek, tetovačka, počmáraná ručička, už mě opravdu nic nenapadá![]()
Také dobrý nápad ![]()
Gina108 píše:
Já si to pamatuju jenom proto, že na levý oko skoro nevidím. No blbá pomůcka, co?
Plete se mi doteď, u řidičáku problém, měla jsem ruce popsané P a L, čerstvý snubák, hodinky, nic, vjela místo doleva doprava (v duchu jsem si říkala, proč mě posílá tak blbě
) a už jse slyšela, tak příště, jo? Příště mi učitel ukazoval uakzováčkem…Manžel mi říká odboč nahoru, dolů, za červeným autem atp. ![]()
Odmala jsem měla tendence na levou ruku, ale naučili mě na pravou a problém jak hrom. Z pochodových cvičení pětka ![]()
dceru učím, kterou rukou jíš polívku? A zatím dobrý.
Moc se mi líbí L.P. a dát palce dolů ![]()
mě se to taky doteď plete - dokonce jsem i někde slyšela, že to je celkem běžná porucha a mívají ji častěji ženský…
já si doteď v duchu musím říct, kterou rukou píšu??? jo takže vpravo je tam ![]()
a přítel když mě naviguje při mém řízení v autě, tak už mi rovnou ukazuje a je klid…
![]()
My jsme nedávno na dopravním hřišti pobavili půl sídliště, když jsem na malou řvala doprava!!! doprava!!! (malá jela doleva) tak řvu DO DRUHÉHO PRAVA!!! ![]()
Jinak můj instruktor v autoškole by mohl vyprávět
, jedna asi 40-ti letá paní měla při zkouškách fixem na rukou napsáno L P.
Jo a při zápisu do školy vyžadovali pravolevou orientaci, takže by mě dneska už ani nevzali do školy
.
Hold to je problem zenskeho mozgu
Skutocne, zeny maju problem s rozpoznávaním pravej a lavej strany, suvisí to s prepojením lavej a pravej hemisfery. Ja s tym zapasim stale, manzel povie vpravo a ja sup autom dolava ![]()