Kapesné na týden

bmw
25905
14.9.11 08:33

Kapesne

Dobry den.Holky chtela bych se zeptat,kolik davate na tyden detem kapesneho.Muj syn je ted v prvnim rocniku na internate,snidane obed vecere tam ma.Jen ted resime kolik mu dat jeste na utratiu .Diky vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
14.9.11 08:41

teď jsem o tom četla článek v novinách MF Dnes - psali, že od střední školy by mělo být měsíční kapesné 1000,–Kč. Z toho by si mělo dítě hradit např. kredit do telefonu atp. Zdá se mi to adekvátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
14.9.11 08:45

8-o 8-o Coo 1000 na měsíc 8-o 8-o 8-o Ty bláho my nedostávali vůbec nic a fungovat se dalo. Tak možná na kredit bych dala, ale jinak brigády, ať si vydělá :nevim: Nevím, no já osobně bych dala tak 100 na týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
14.9.11 08:47

Taky myslim ze 1000kc je adekvatni, zalezi co z toho bude platit, pokud treba jeste MHD, prukaz do knihovny anebo jine vydaje, tak by to mohlo byt malo. Z okoli vim ze deti dostavaji 1000-2000 zalezi na rodinnych pomerech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.9.11 08:49

Já dávám když si řeknou, průměrně to vychází stovka denně u starší a padesát na den pro mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
14.9.11 08:58

no já bych mu dávala tak 200,– týdně. Nedávala bych mu víc peněz najednou. Něco navíc potřebuje, ale zase bych mu nedávala moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
14.9.11 09:07

holky tu píšou 1000 na měsíc. Mě to přijde moc. Knihovna se plati jednou ročně, oblečení kupují rodiče, obědy taky, na to aby šel do hospody má čas a utrácet to za bagety plněné majolkou a colu mi to nepřijde rozumné. Takže za mě bych dávala max 150,–Kč na týden. Pokud by chtěl víc, má možnost jít na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
14.9.11 09:08

Ja kdyz jsem byla na stredni,dostavala jsem 200 Kc tydne,pak ve ctvrtaku uz me nasi davali rovnou na zacatku mesice 1000kc a musela jsem s tim vyjit :)
Jinak 100 denne,to me teda prijde az moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
14.9.11 09:09

Tak 1000Kč kapesného nemám ani já. Příjde mi to přehnané. Na VŠ před 7 lety jsem měla kapesné 400 Kč + další doložitelné výdaje( menza,skripta,kolej, vlak).Studovala jsem v Praze.Na střední jsem měla myslím tak 200 Kč, pravda, je už to asi 10 let. ale myslím si, že 1000 kč je moc. Podle mě by 500Kč/měsíčně mělo stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bmw
25905
14.9.11 09:20

Holky diky moc za nazory od vas,brigade se syn nebrani,ale nemuzem nic sehnat oni ty 15kluky skoro nikde zatim neberou.Taky bych to videla na ty 200kc tydne jen jsem se chtela ujistit,aby jsme mu nedavali nejak malo nebo zas moc.Holky diky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.9.11 09:28

Tak si taky zjisti, kolik musí dát za svačiny, protože pro puberťáka je třikrát denně jídlo určitě málo, sedla bych s ním a sepsala výdaje, které bude mít krom intru a plné penze. No a pak k tomu dala nějakou rezervu, aby si občas mohl koupit třeba čokoládu, časák, prostě nějakou drobnost. Částku neporadím, mám menší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.9.11 09:29
Nelisa píše:
Tak si taky zjisti, kolik musí dát za svačiny, protože pro puberťáka je třikrát denně jídlo určitě málo, sedla bych s ním a sepsala výdaje, které bude mít krom intru a plné penze. No a pak k tomu dala nějakou rezervu, aby si občas mohl koupit třeba čokoládu, časák, prostě nějakou drobnost. Částku neporadím, mám menší děti.

A cigára - na ty nezapomeň… :mrgreen: :mrgreen:
Mně stovka na den pro puboše přijde tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
14.9.11 09:31

Pubertálním dětem jsem dávala 150,– na týden.A dobíjela kredit měsíčně za 200,–A aby se naučily šetřit,tak nyní jim měsíčně dávám na jejich účet 600,– kapesné + 200 na kredit.A najednou není potřeba každý měsíc kredit doplnit :lol: Peníze na autobus do školy dostanou zvlášť,přesně podle dní,kolikrát jedou do školy,na paušální částku.
Sondovala jsem,kolik dostávají jejich kamarádi a jsou to veliké rozdíly.Dcery kamarádka-18 let-dostává 4 tisíce kapesný.Oblečení jí kupují rodiče,ona takové ty cetky navíc,ty nepotřebné,ale co udělají radost.A ještě má paušál a může provolat do tisícovky měsíčně.A to je běžná rodina,ne bohatí.Ale rodiče si totálně urthují od pusy.
Děti na brigádu v létě chodily,dcera i nyní o školu.Neschání se lehce,dcera toho oběhla nesčetně,už byla nešťastná,že nic nesežene,když jí není 18 let.Ale jak se říká,i štěstí se někdy unaví a sedne na vola-takže nakonec brigádu sehnala.
Takže pro mě rozumná částka to že je na intru by byla max. tisícovka,včetně kreditu.Jde o toa,by si mohl koupit třeba oplatku,když má na ní chuť,když nebude na intru,tak si jí vezme doma-to pro vysvětlení,proč trošičku víc intrákovi.Ale připrav se na to,že kamarádi budou mít podstatně víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
14.9.11 09:35
peggy.sl píše:
Nelisa píše:
Tak si taky zjisti, kolik musí dát za svačiny, protože pro puberťáka je třikrát denně jídlo určitě málo, sedla bych s ním a sepsala výdaje, které bude mít krom intru a plné penze. No a pak k tomu dala nějakou rezervu, aby si občas mohl koupit třeba čokoládu, časák, prostě nějakou drobnost. Částku neporadím, mám menší děti.

Tak mě stovka na den přijdou jako neskutečně vysoký peníze.A to jako rodiče víte,že dítě kouří a dáte na cigarety?A to máte tak vysoký příjmy,že když dítě dostává stovku kapesného denně,tak spravedlivě by je měl dostávat každý člen rodiny-tzn. ty i manžel si berete pro svojí potřebu také tak vysoké kapesné?Neříkám,že bych neměla peníze na to,abych dala dětem 100,– denně,ale to jim je radši spořím,až se budou chtít osamostatnit,tak aby měly nějaký základ.A spíše říkám,aby si život užily-jednou na lyžák,jdou do kina,do divadla,na muzikál…to mě přijde smysluplnější,než to utratit za blbosti.A hlavně,až budou oni vydělávat a bydlet sami,tak nebudou mít tolik peněz,na které jsou nyní zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.9.11 09:42
lasička1 píše:
peggy.sl píše:
Nelisa píše:
Tak mě stovka na den přijdou jako neskutečně vysoký peníze.A to jako rodiče víte,že dítě kouří a dáte na cigarety?A to máte tak vysoký příjmy,že když dítě dostává stovku kapesného denně,tak spravedlivě by je měl dostávat každý člen rodiny-tzn. ty i manžel si berete pro svojí potřebu také tak vysoké kapesné?Neříkám,že bych neměla peníze na to,abych dala dětem 100,– denně,ale to jim je radši spořím,až se budou chtít osamostatnit,tak aby měly nějaký základ.A spíše říkám,aby si život užily-jednou na lyžák,jdou do kina,do divadla,na muzikál…to mě přijde smysluplnější,než to utratit za blbosti.A hlavně,až budou oni vydělávat a bydlet sami,tak nebudou mít tolik peněz,na které jsou nyní zvyklé.

Ona stovka není moc, zaplatí si cestu a sváču a je „suchá“ :mrgreen:
Kino , divadlo, paušál a ostatní provozní věci platím mimo.
Peníze na cigarety jí nedávám, ale nedělám si iluze, že by si někde za bukem s kamarády nedala. Včera jsem byla s miminky venku a viděla jsem partičku dětí ze čtvrté a páté třídy jak vesele vypalovaly… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí