Omyl při UZ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3839
6.4.12 19:49

tak z fyziologického hlediska plodu je častější omyl - čekáte kluka - narodí se holka.
Jak správně zmiňuje Sisi - na UTZ mezi nožkama se může objevit třeba pupeční šňůra… a ze začátku jsou také labie (st. pysky) holčičího plodu větší než ke konci těhotenství, a proto můžou být taky zaměnitelné za pindíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
6.4.12 19:55

Sestru zabít málo.. :pocitac: :pocitac:

Mně ve 20. tt na velkém ultrazvuku řekl pan doktor, že to bude slečna. Když jsem se ptala jestli na 100 %, lékař odvětil, že jestli budu místo růžového oblečení potřebovat modré, ať mu pošlu fakturu, že mi to růžové proplatí :mrgreen: :mrgreen: . A nespletl se ;) . Ale moje sestra (před 15 lety) má místo Lucinky kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
6.4.12 20:09

A proto všechno jsem se nechala překvapit :) Na kartě a na všech žádankách kamkoli byla poznámka „nesdělovat pohlaví“. A až budu snad jednou těhu znova, jdu do toho zas. Stejně nechci mít holčičku v růžové, jen jako doplňující barvu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
6.4.12 20:29

nám říkali u prvního dítka jasná holka až do porodu, u porodu mi řekli, máte kluka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
6.4.12 20:29

Moje kamarádka čekala stopro kluka a byla docela zklamaná, protože už jednoho doma měla. Takže dokoupili jen pár nových věcí a hle při porodu se ukázala holčička. Mně naopak od začátku říkali, že to je holka a byla, však taky raději ukzovala spodek než hlavičku :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
6.4.12 20:33

No tak to jsem tedy zvědavá, jak to dopadne :-D Mně na screeningu řekli, že budu mít kluka, takže jsme zvědavá, co z toho vyleze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
6.4.12 20:44

Ve 13 týdnu mi řekli holka v 16tt holka ve 21tt holka a 24tt na 4D taky holka :mrgreen: Myslim že to snad ta holčička bude. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
6.4.12 20:47

Ahojky,
ty omyly moc nechápu, já byla na velkém ultrazvuku na genetice a pohlaví určovali podle vnitřních orgánů, poznali, že čekám holčičku podle vaječníků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
6.4.12 20:50

Čím mladší těhotenství, tím je větší pravděpodobnost omylu. Kolem 12. nebo 13. týdne si někdy i ty největší kapacity netroufnou říct pohlaví.
Kolem 20.týdne už je riziko omylu minimálně, ale je ideální, pokud má maminka možnost potvrzení pohlaví u 2 nezávislých lékařů nebo ještě později na UTZ kolem 30.týdne.

U nás v rodině se stal případ, že se z kluka vyklubala holčička, ale ten kluk byl řečený právě kolem 12.týdne, později kolem 20.týdne to už byla jasná holčička, která byla i pro jiné problémy potvrzená plodovou vodou a která se nakonec i narodila. Čím mladší těhotenství, tím víc bych to brala s rezervou.

Prvního mám kluka, dr. mi už ve 12.týdnu řekl, že je to pravděpodobně kluk, ale zatím to mám brát s rezervou. Druhá je holčička, ve 12.týdnu řekl ten samý dr., že by to bylo jako věštění z koule, prostě u tohoto plodu to zatím nejde vidět, ale kamarádkám, co čekali kluka, jim toho kluka otipoval už ve 12.týdnu a správně, nevím o případu, že by se spletl. Čekáme třetí, víme, co čekáme a dr. říkal ve 20.týdnu, že je si tím tak jistý, že můžu začít třídit výbavičku.
Na dalším UTZ koncem měsíce ve 30.týdnu si pohlaví nechám z praktického hlediska potvrdit a pokud to potvrdí, tak si myslím, že není co řešit a můžu se na to spolehnout - jdu na vyšetření k jinému dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
6.4.12 20:51
@petuldaa píše:
Crystal87: No můj doktor právě viděl taky mezi nožkama, ale řekl mi, že je to jistej kluk… Tak by mě zajímalo, jak je těžký pro zkušenýho doktora poznat rozdíl mezi pupeční šňůrou s pindikem.. To přeci musí vypadat jináč :nevim: Zatím počítám s klukem na 100%, protože mi řekl, že to na procenta není, že je to jistý..Tak mu tak nějak věřím.

no pindík by měl vycházet z tkáně mezi nožičkama (nevím jak to líp napsat), a pupeční šňůra ne, samozřejmě, někdy je to dost zamotaný, nechce dát nožičky od sebe, ale pupečníkem proudí krev, takže pokud by dal tzv. dopplera barevně (jak se dává třeba na vyšetření srdíčka), tak to pozná, v pindíkovi nic barevného blikat nebude ;)

My budeme mít druhou holčičku, taky jsem to chtěla vědět, jednak jsem zvědavá :mrgreen: a jednak kvůli výbavičky, co mám po prvorozené ;) a bavila jsem se o tom s mou dr., a ta mi řekla, že pokud to nevidí jasně, tak řekne, že to není vidět, nebo že to nepozná. Ale ne, že by, když nevidí pytlíka, že by řekla: bude to holka… že takhle se stávájí ony „omyly“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
6.4.12 21:40

Ahojky, nám řekli na UZ, že je to jasnej chlapeček. Dokonce jsem sama viděla pindíka, no a z výsledků plodovky pak vyšla holčička, která se nám i narodila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
6.4.12 21:42

Nikka77: a ve kterým týdnu byl ten UZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
6.4.12 23:12
@petuldaa píše:
Nikka77: a ve kterým týdnu byl ten UZ?

13. a 18., v 19. už mi přišly výsledky plodovky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.4.12 23:31

Mě dloho doktor nechtěl říct, co to bude, že to nevidí dost jasně. Ve 20tt si byl jistý u obou našich holčiček, a ukazoval mi „kávové zrno“, které viděl každý (manžel, sestra), jen já ne. Důvěřuj, ale prověřuj - takže na další kontrole jsem opět žádala o kontrolu pohlaví a pak ještě jednou. No, vyšlo to, doktor se smál, já ho pořádně vyzpovídala, jestli si je jistý, a jestli se někdy spletl a tak. A sám mi říkal, že jsou případy miminek, kdy to není vidět celé těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jamuna
7.4.12 12:55
mojí kamarádce potvrdili několkrát holčičku prý je jasná :mrgreen: ona natěšená doma měla chlapečka a holčičce velmi toužila, vše růžové a nakonec u porodu ji řekli narodil se vám krásný syn, prý tomu ani nechtěla věřit a rozdýchávala to dlouho…u mě tipovali holčičku od 20 týdne, a i když jsem měla pochyby pořád to nebylo jisté, tak se mi holčička narodila :srdce:
@sad 1 píše:
@petuldaaJá myslím, že často dochází k omylům, když právě nějaký dr. řekne ve 12-13 tt, co to bude. Pak už se někteří lidi neptají a pak je stane omyl :mrgreen: Alespoň v mém okolí to tak je. Holkám to řekli, třeba i v Gennetu ve 12 tt, hned nakupovali vše růžové a byl to kluk. Podle mě je dobré, a myslím i spolehlivé, když vám to dr. řeknou vícekrát. Pak si myslím, že pravděpodobnost omylu je minimální. Mně třeba už dr. řekl 4×, že to bude holka, tak snad…taky si to ale netroufnul říct dříve než se fakt pěkně natočila, a to bylo asi v 25 tt. Pak už mi to od té doby řekl 4 x. Můj názor tedy je, že čím mladší těhotentsví, tím pravděpodobnější je, že omyl může nastat :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky