Těhotenství po IVF/KET 2012

5043
6.4.12 08:21

Těhotenství po IVF/KET 2012

Máme toho za sebou už dost. Metody asistované reprodukce známe nazpaměť a zažily jsme je na vlastní kůži. Těhotenství jsme si vybojovaly a nebylo to vždycky lehké. Víme dobře, jak chutná deprese z neúspěchu a jak nadějné je každé další očekávání výsledku. Jednoho dne se na testu konečně objevily vytoužené dvě čárky. Je před námi ještě dlouhá cesta plná strachu, obav, očekávání. Nechceme na to být samy. Tak si o tom pojďme povídat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
949
6.4.12 08:55
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
6.4.12 09:09

Ahoj holky, letos chci jit na KET, mam jeste dva mrazacky. Uz mam jedno mimi po IVF ma 4 mesice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
6.4.12 09:10

Skoro 4 mesice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.12 09:23

Ahoj Motýlice, gratuluji :potlesk:
My byli na 3 KET 13.2.2012 a i my našli vytoužené 2 čárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
6.4.12 09:43

@LadyK : Super, že jsi tady. :mavam:

@Veselka_v1 : Ahoj Veselko, děkuju a gratuluju zpět! Koukám, že jsi o měsíc napřed, tak to budeš „předsedkyně“. :lol:

@Janichka : Tak až budeš zase těhu, tak se zastav. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselka-v1
6.4.12 09:58

:lol: :lol: :lol:
„Předsedkyně“ - to nebude dobrý nápad. Jsem tu nováček, sice diskuse čtu, ale doposud jsem nepsala. Ale do Tvé diskuse jsem se prostě přihlásit musela :nevim: . Pořád mám strach, aby to bylo všechno dobré.

• Citovat
  • Upravit
5043
6.4.12 11:30

@veselka-v1 : Neboj, ten strach je úplně normální. Máme ho všechny. Vždycky říkám, že se mi uleví teprve až budu bobíse držet v ruce a uvidím, že má jednu hlavu a 4 končetiny. :lol: A i pak se o něj budu bát. Člověk teprve pozvolna začíná chápat, proč se říká, že být matkou je strach na celý život. A dvěma čárkami to teprve začíná. Ale to bude dobrý, uvidíš. :kytka: Nechceš si udělat podpísek, ať víme, co máš za sebou a v jaké jsi fázi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.4.12 22:19

Ahoj Motýlice, máš pravdu, strach budeme mít asi už pořád. Ale musíme doufat. Když už jsme tak daleko :hug:
Podpísek jsem doplnila, ale nevím, jestli dobře. To víš, jsem tady úplná začátečnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
8.4.12 08:58

Ahoj Veselko, podpis super! :palec: Chodíš ještě do CAR nebo už Tě přešoupli k normálnímu gyndaři? A co už máš za sebou - vyšetření, ultrazvuky… A ve kterém jsi teď týdnu? Dali Ti už průkazku? Promiň, jsem zvědavá jak opička :oops: , ale ráda bych věděla, co mě čeká. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.4.12 22:03

Ahoj Motýlice,do CARu jsem šla jen na KET, teď chodím každých 14 dní ke svému gyndaři. Průkazku ještě nemám, v úterý 17.4. jdu na krev a měla bych ji dostat. Dneska jsem 10+5. Neomlouvej se, to je jasný, že nás zajímá co bude dál, jsme zvědavé všichni :D . A v kerém týdnu jsi Ty? Jsi na neschopence, nebo chodíš do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
9.4.12 08:32

Ahoj Veselko, já jsem teď 6+1. Chodím normálně do práce, i když mě chtěli nechat na neschopence, protože už týden trochu špiním a mám malý hematom. Jenže já se cítím dobře a doma bych se ukousala nudou. Nechci na to pořád myslet, jestli se prcek udrží nebo ne. Za týden jdu ještě na kontrolu do CAR a jestli bude srdíčko, tak mě už předají gyndr. Jsou to nervy, co? Je to taky Tvoje první?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
9.4.12 17:57

Tak jsem tady s vámi, holky. Motýlku, super nápad s tou diskuzí, máš pravdu, že tady budeme mít už všichni stejné, aktuální problémy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
9.4.12 18:27

Kájín, fajn, že jsi přišla. :mavam: Mně už bylo žinantní řešit tam s holkama nevolnosti, porodnice a prevenci strií (což teď aktuálně řeším). Ono to zbytečně tne do živého. Budu je všechny podporovat i nadále a věřím že i postupně přetahovat do této diskuse ;) ale chci s nimi sdílet jejich pocity a ne je rozlítostňovat.

No a když už jsme u těch žhavých témat, tak u mě:

1. Posledních pár dnů je mi střídavě blivno. Nic hrozného, ale chodí to v takových vlnách a občas je to docela na hraně. Pak to zase třeba na půl dne přejde. Mám boby, že se to bude zhoršovat… (cesta do práce MHD = thriller)

2. Štve mě, že většina porodnic v Praze má registrační systém, který obnáší, že přesně v den 14+0 si tam člověk musí jít vystát důlek a doufat, že se vejde do jejich denní kapacity. To mi připadá děsné… Navíc moc nevím, podle čeho si porodnici vybrat. Recenze, co se objevují na netu jsou veskrze negativní napříč porodnicemi.

3. Jelikož mám mohutné strie na zadku jako památku na pubertální růst, obávám se, že totéž se zopakuje na břichu. Dokonce si myslím, že se mi udělají, ať budu či nebudu mazat. Alespoň doufám, že to třeba důslednou péčí nějak zmírním. Takže už jsem začala – zatím mažu mandlovým olejem od Salusu 1–2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
9.4.12 18:57

ahoj holky…
byla jsem teď u našich, tak jsem neměla moc čas… úplně jsem vypnula… :)
Motýlku, ty nevolnosti mám dost podobně… jeden den celý večer hrůza, druhý den lepší a tak se to nějak střídá… zatím jsem nezvracela, ale čekám to…
prsa mě bolí už hodně… pobřišek nafouknutý, že nedopnu kalhoty…
vím, že chci rodit v Podolí, ale to je ještě času… :)
strie budu mít geneticky po mamce, ta to měla hrozné… ale zatím to neřeším… nechci se, vzhledem k historii, na to moc upínat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí