Odloučení placenty a jak ho poznám?

2228
5.4.12 19:29

Odloučení placenty a jak ho poznám?

Ahoj,

včera jsem absolvovala velký ultrazvuk (18+5) a během něj jsem doktora upozornila, že stále občas „špiním“. Upozorňuji jej na to sice každou prohlídku od začátku těhu, ale tentokrát už trochu zbystřil. Pečlivě prohlédl a řekl, že mám dělohu trochu víc vzadu, a že kdyby se to ještě opakovalo, ať se hned stavím.
No, opakovalo se to samozřejmě hned druhý den, takže jsem poslušně naklusala zpět do ordinace a doktor mi řekl, že se může jednat o odlučování placenty. Opět mě pečlivě prohlédl a řekl, že sice nic takového na ultrazvuku nevidí, ale ať hned začnu brát Duphaston a magnesium, a že jesli ještě začnu krvácet nebo mě bude bolet břicho, tak ať hned utíkám do nemocnice.
Jenže jak poznám „to“ nebezpečné krvácení? Od začátku těhotenství se mi ještě nestalo, že bych měla alespoň 48h od nějaké te krve na intimce pokoj. Jak rozpoznám „neškodné“ krvácení od toho, které je spojené s odlučováním placenty?
A co ty zmiňované bolesti břicha? Křeče v podbřišku mám stále od 5 tt. a vždy jsem je přisuzovala natahování vazů. Jak tedy zase poznám ty „opravdové“ křeče?
Máte s tímto problémem některá zkušenost? Nechci letět do nemocnice s každým píchnutím a troškou krve. To bych tam musela být denně a to by mě asi brzo přeložili z gynekologie na psychiatrii :,(

Předem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25210
5.4.12 19:55

Ahoj,
byla jsem na pohotovosti v nějakém 7.tt s odlučováním (v té době to ještě to nebyla, ale to je teď jedno) placenty. Byl to takový šplouchaneček krve a byla hodně tmavá. Dostala jsem nějakou injekci a ascorutin. Snad ti zaberou ty prášky, ale šla bych s každým tmavším a větším krvácením.
Jinak známá rodila v 33.tt kvůli akutnímu odloučení placenty. Prej jí hrozně ztrvdlo břicho a začala hodně krvácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
6.4.12 08:21

Myslím, že on nemyslí to tvé špinění ale fakt krvácení. To je TO krvácení…drž se , at to vydržíte 2 v 1 co nejdýl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
6.4.12 08:48

@Roxan
Při opravdovém odlučování placenty bys krvácela tak,že by jsi doma určitě nezůstala.
Bude to OK. :palec:
Já v prvním těhu jsem špinila celé těhu. Nebylo to moc,jen opravdu maličko,takže jsem to neřešila. Při prohlídkách bylo vše v pořádku,tak nebylo co řešit. Mám naprosto zdravá dvojčata. V tomto těhotenství zase vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
9879
6.4.12 09:08

Krvácení bude pravděpodobně masivnější než na intimku. Prostě ti ta intimka nebude stačit a bude k tomu bolet bříško nebo tvrdnout .Tohle poznáš bylo by ti zle. Zatim bud v klidu znám holky co krvácely až pomalu do porodu a rodily v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
1.7.12 10:10

Když jsem byla 9+5, tak jsem v noci začala masivně krvácet. Během 30 minut skoro litr krve. A taky cucky. Jeli jsme do nemocnice. Tam jsem dostala algifen, negnezium a Pambu (na zastavení krvácení). Ptala ajsem se ostatních žen, co tam byly. Pokud se jednalo o odloučení placenty, vždy to bylo silné krvácení jasnou krví. Neboj, to bys doma nezůstala ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.12 12:48

Odlouceni placenty

Dobry den vsem,
Procitam si vase diskuze o predcastnem odlouceni placenty v tehu.
Bohuzel, musim konstatovat, ze stimto problemem mam spatne zkusenosti :,(
Nikoho nechci strasit, nebo tak neco, ale ja to mela 2krat. Poprave v roce 2003 33TT jsem prestala citit pohyby a strasne mi ztvrdlo bricho, bylo jak kamen!!!Hned do porodnice a tam, uz bohuzel rekly ze plod je mrtvi a nasledek predcastne odloucena placenta!!!Zadne krvaceni pred tim nebylo! :( Druhe tehu.2010 ve 39TT byl vecer, jako kazdy, nic jineho nebylo. Z nenadani se mi udelalo strasne spatne, opet mi neskutecne stvrdlo bricho, bylo jak kamen!!padala jsem do bezvedomi, okamzite prevoz do porodnice, :,( Sileny to slyset po druhe!!Je nam lito, ale dite je mrtve a duvod PREDCASTNE ODLOUCENA PLACENTA :,( Pitevni protokoly to potvrdily!!!Drzte se vsichni, a radsi 100krat plasit nez aby bylo pozde!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
5.11.12 20:06

Od rána cítím na pravé přední straně ostřejší píchání(zde je i placenta). Chvilku o bolesti nevím, pak se sama ozve. Při každém pohybu do strany mě tam nepříjemně píchá. Nekrvácím. Začínám mít obavy, čím to může být, ale zase nechci zbytečně plašit. Zítra ráno mám poradnu, tak se určitě zmíním a doufám, že to nebude nic vážného. Na minule kontrole jsem měla placentu v porodních cestách s četnými lakunami, ale prý je to běžné a žádné omezení nemám nařízené. Dnes jsem pohledala více informací o nízko položené placentě a všude na mě vyskakuje info o zákazu pohlavního cviku a dlouhých procházkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.12 20:29
@baruse.t píše:
Od rána cítím na pravé přední straně ostřejší píchání(zde je i placenta). Chvilku o bolesti nevím, pak se sama ozve. Při každém pohybu do strany mě tam nepříjemně píchá. Nekrvácím. Začínám mít obavy, čím to může být, ale zase nechci zbytečně plašit. Zítra ráno mám poradnu, tak se určitě zmíním a doufám, že to nebude nic vážného. Na minule kontrole jsem měla placentu v porodních cestách s četnými lakunami, ale prý je to běžné a žádné omezení nemám nařízené. Dnes jsem pohledala více informací o nízko položené placentě a všude na mě vyskakuje info o zákazu pohlavního cviku a dlouhých procházkách.
:( no, tak tady sama vidite, ze kazdy lekar jiny nazor!!Nevim, ale radsi bych 100krat upozornila na problem, a chtela radne vysetreni. Bohuzl, ja jsem take davala na rady lekaru uz pak i v poradne, kdyz jsem si stezovala na neustale bolesti, atd…bohuzel jsem si asi dost nedupla aby mi udelaly vysetreni!!ted uz mi to je uplne na prd, jen co mi zbyva je treba poradit :-)Naposled v poradne jsem byla v patek stezovala jsem si, nikdo me neposlouchal, a pak nasledujici utery uz BYLO POZDE!!!Stujte si za svem, a chtejte vzdy radne vysetreni.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
5.11.12 20:51

@Petra lojzek Je mi moc líto co se vám stalo :,(
O mé placentě mi poprvé řekla doktorka v Gennetu na podrobnějším vyšetření a pak potvrdila i moje gynekoložka. Prý to většinou nic neznamená. Už se nemůžu dočkat zítřejší kontroly, to píchání v podbříšku mě znervózňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.12 21:37
@baruse.t píše:
@Petra lojzek Je mi moc líto co se vám stalo :,(
O mé placentě mi poprvé řekla doktorka v Gennetu na podrobnějším vyšetření a pak potvrdila i moje gynekoložka. Prý to většinou nic neznamená. Už se nemůžu dočkat zítřejší kontroly, to píchání v podbříšku mě znervózňuje.

Budu Vam drzet palce at je vse v poradku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
5.11.12 21:55

Děkuji. Dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
6.11.12 20:41

Jsem po kontrole a vše je v pořádku. Placenta povylezla k močovému měchýři a to silné píchání jsou buď vazy a srůsty nebo dráždivá děloha. Dnes je bolest mírnější, ale pořád nepříjemná. Jsem ráda, že je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.12 09:45
@baruse.t píše:
Jsem po kontrole a vše je v pořádku. Placenta povylezla k močovému měchýři a to silné píchání jsou buď vazy a srůsty nebo dráždivá děloha. Dnes je bolest mírnější, ale pořád nepříjemná. Jsem ráda, že je vše ok.
:) tak to je supr!!!drz se:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.14 11:49

Ahojí maminky, chtěla bych se optat, dneska od rána mě píchá na pravé straně břicha a je to pak taková křečovitá bolest, a mám strach aby to nebyla placenta nebo tak něco, mam ji na pravé straně břicha už od začátku. většinou mě to bolí když se předkláním nesetkala jste se s tím některá děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí