Velké miminko v těhotenství

1285
5.4.12 11:49

velké miminko v těhotenství

zdravím minulí týden jsem byla u své mudr. a řekla mi že zase bude obr. jsem po druhé tehotná a první mel 4.300g. v 27.týdnu mi mudr. řekla že malá má už 1.100g. a maximálně by měla mít 900g. dá se něco dělat aby nebyla tak veliká jako to první? přitom pohyb mám… zase se nějak nepřejídám dokonce bych řekla že jím mnohem mín jak u prvního…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
996
5.4.12 11:53

Ja myslim,ze to neovlivnis. Ja taky jedla normalne,zdrave,zadne prejidani a maly mel skoro ctyri kila. Kamaradka jedla opravdu za dva,valela se u televize,pribrala temer stejne jako ja 12kg a mala mela o kilo mene nez nas cvalda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
5.4.12 11:54

Ahojky taky jsem ve 27tt a doktor mi řekl že malá ma 1250g a že je to naprosto vzorová váha :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
5.4.12 11:55

Taky si myslím, že to neovlivníš. My budeme mít taky asi větší miminko a to každým dnem, kolem 4 kil. Je to spíš geneticky dané. Přítel byl také obrmiminko, přes 4 kila. No a já měla jen 2,6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
5.4.12 11:56

Mozna se to trochu da ovlivnit tim,zda dlabes vitaminy,po nich jsou deti vetsi. Ale ja je brala jen do 3 mesice denne,potom tri mesice obden a pak uz ne a i tak obrik a ta kamaradka se tim cpala snad do konce tehu a drobek dite. Ale je fakt ze ona ma normalne vahu asi o 15kg mensi nez ja. Ale fakt nevim v cem to je :-D velke male dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.4.12 11:56

Ahoj,
tak jednak je to jen váhový odhad a ještě to nemusí znamenat, že mimčo bude velké.
A podle mě velikost miminka moc neovlivníš ;) Já jsem se v těhotenstvích taky nějak nepřejídala, moc jsem nepřibrala (v posledním 9kg) a pokaždé mělo každé další miminko o něco víc, než to předešlé :zed: 1. dítě melo 3350g a 6. dítě 4950g ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
5.4.12 11:57

Hlavně že budou miminka zdravý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.4.12 11:58

To, že vitamíny ovlivňují velikost miminka je blbost. Divím se, že to mu ještě někdo věří ;) Viz já - v posledních 3 těhotenstvích jsem jedla jen kyselinu listovou a děti měly 4150g, 4250g a 4950g. Diabetes jsem neměla.

Příspěvek upraven 05.04.12 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.4.12 11:58

Tohle je dané genetickou dispozicí. Můj otec měl přes 5000 gr., já jsem měl 4400 gr. a od ségry synek (můj synovec) měl 4550 gr. Tam je ta dispozice jasně vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
5.4.12 11:59

Ahoj, taky si myslím, že to neovlivníš 8) Kuba(první syn) se narodil ve 37.tt a měl 3700g a 53cm(tzn. jako většina dětí ve 40.tt) :lol: A to jsem od začátku těhotenství byla doma kvůli velkému zvracení, byla jsem i několik dní v nemocnci na kapačkách, abych vůbec začala jíst a pít, a vůbec začala přibírat. Za celé těhotenství jsme přibrala 8kg, kdy jsem 6kg nechala v porodnici. Od počátku mi Dr. říkala dle UTZ, že je Kubík veliký a že bude obřík(což jsme ráda, že jsem porodila dřív :oops: ).
Nyní jsem pdoruhé těhotná, 16.tt, a Dr. už mě straší s velkým miminkem 8o Jen připomínám, že průbeh těhotensví je nachlup stejný jako u prvního - zvracení, hubnutí, kapačky v nemocnici :lol:
Takže budu držet palce, aby pordo proběhl v pořádku a mimčo bylo zdravé, i dkyž obřík :hug:

Příspěvek upraven 05.04.12 v 12:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
5.4.12 11:59

MOje první dítko měl 4100g,při druhém těhu me mudr strašil 5 kg dítkem-zase kluk.šla jsem rodit s traumatem a představou,jak to mě rvou nejmín dvoje kleští :lol: :lol: :cert: :cert: Ve 38 tt měl odhad přez 4 kg,rodila jsem ve 41+0 a malej měl 3,79 kg.Takže ten jejích odhad byl fakt jen odhad.Vůbec to neřeš :hug:
Je fakt,že při druhém dítku jsem jedla tak o 80 % mín než při prvním :mrgreen: a nežrala tolik jablka-tam mě mudr upozornil,že ten ovocný cukr může trošku váhu ovlivnit.Ale pokud to máte geneticky dane,tak s tím hold nic nezmůžeš.Uživej si bříška a na nějaké odhady kašli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
5.4.12 12:01

Mozna blbost,mozna ne…hlavni je genetika u obou partneru. A nejhlavnejsi je,ze je miminko zdrave a stastne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
5.4.12 12:03
@Langosinka píše:
Mozna blbost,mozna ne…hlavni je genetika u obou partneru. A nejhlavnejsi je,ze je miminko zdrave a stastne.

S genetikou souhlasím, u nás to platí z obouz stran - manžel i já jsme byli na týden porodu docela velcí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.4.12 12:04

No faktem je, že lidi, co měli porodní váhu přes 4000 gramů, jsou mnohem víc ohrožení cukrovkou a nemocema srdce a cév - pokud teda nežijou aspoň trochu zdravě. Ale to se projeví většinou tak po 40. roce života, pokud vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
5.4.12 12:04

Jedla jsem zdravě, každý den nachodila kilometry, nabrala jsem 8 kilo celkem a stejně se holčička narodila čtyřkilová. Vitamíny jsem nebrala žádný. Prostě dítě si vezme z těla všecko, co potřebuje, a pokud uzná, že toho potřebuje víc, tak si toho prostě víc vezme třeba na úkor matky. Jo a odhady jsou prostě odhady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí