Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky,
jsem prvorodička a dnes jsem 20+1, takže jsem v půlce
Strašně rychle mi to uteklo. Zajímalo by mě jak jste tu první půlku prožívali a pokud tu jsou i nějaké už maminky mezi námi tak jaká pro vás byla druhá půlka těhotenství
Samozřejmě vystavte i vaše bříííška ![]()
Jinak… já jsem první dva a půl měsíce proležela s nevolností. nezvracela jsem ale špatně mi bylo i tak dost
Poté se to během týdnu začalo lepšit a od té chvíle si těhotenství užívám naplno
Jediné co mi zůstalo je únava, únava a zase únava. Mám na hoře celkem 3kg a malou cítím od 18tt. Jinak se asi jako každá těhulka těším na každou poradnu kde zase uvidím nasí holčičku na ultrazvuku. Za týden nás čeká druhý velký ultrazvuk
Pak testování na cukrovku. prý to neni zas tak hrozný jak se povídá
Teď už čekám jen na krásné letní počasí abych si to těhotenství mohla ještě více užívat ![]()
Jak prožíváte vy vaše těhotenství? A nezapomeňte vystavit bříška!
(Ještě se omlouvám za moje hrubky, nevím o nich ale určitě jich tam je dost
. Narodila jsem se v zahraničí a nikdy nechodila do české školy.)
Ahojky,
tak my jsme teprve v 19tt, nás teprve také čeká velký ultrazvuk, už se na něj moc těším. Máš už pěkné bříško ![]()
Mě bylo jen sem tam špatně, ale nic hrozného…
za to teď trpím hodně na záda moc mě bolí......
A už víš pohlaví?
Ahoj ![]()
gratuluju k holčičce ![]()
No moje těhotenství je opravdu ukázkové
Teď jsem 23+3. První 4 měsíce jsem poctivě prospala a prozvracela
Teď už sice nezvracim, ale zase mě strašně bolí záda v kříži. Takže jedna radost střídá druhou
Jinak moje váha je o 2 kg nižší než před těhotenstvím, takže zatim v pohodě
Jinak spánek už mi nic moc neříká, protože když už chci spát, tak má mimi nejvíc kopání. A v noci chodím 3-5× na wc ![]()
Už 5 týdnů se těším z toho, že budu mít holčičku a nakupovala jsem nějaký ty růžový věcičky. No a dneska na 3D ultrazvuku mi bylo řečeno, že je to chlapák
Takže další radůstka. Ale mě to nevadí, protože sem kluka chtěla. Jen si teď musim zvyknout říkat ON místo ONA ![]()
Termín porodu mám 6.8., ale vzhledem k tomu že mám menší pánev, tak očekávám porod v půlce července
Ale věci ještě vůbec žádný nemám (když nepočítám asi 10 kousků obečení)
Tak ti přeju hodně zdravý a hlavně pevný nervy ![]()
Čekáme holčičku
Víme to už od 13.tt
Doktorka nám to tenkrát řekla s 90procentní jistotou ![]()
Ty brďo
ty sis teda užila… mě naštěstí zvracení minulo… Jinak chlapeček je přece super! Příští miminko bych ho taky chtěla… ať máme páreček… ale je pravda že já si od začátku těhu připouštěla jen holčičku
Asi nejaká intuice. Jinak věcicky zatím taky skoro zádně nemám… Teď se chystám za 10dni na veletrh u nás v Praze… FOR KIDS… už sjem na něm jednou byla a je to tam praááááda… Tam si chcem vybrat všchny věci
Jinak já chodím na záchod max 1× za noc a to ani někdy ne...... ale je pravda že se mi psolední týden spaní zhoršilo… pořád se budím a převaluju. Ale bolest se zádami zatím nemám…
Už víte kde by jste chtěli rodit???? U mě zvítězily Hořovice ![]()
Prominte … neklikla jsem na citovat…
to první bylo pro therezaa a druhý pro Sisi90 ![]()
Tak uvidíš za měsíc
To už třeba bude jinak. Jak s tim záchodem, tak s těma zádama
Teď už ti poroste bříško rychlostí blesku ![]()
No já jsem z východních čech a vybranou mám porodnici v ústí nad orlicí. mají certifikát baby friendly hospital a je nejlepší široko daleko
Já mám představu o tom jak chci rodit a nepřenesla bych přes srdce, kdybych rodila někde, kdy by mě přivázali nohy k posteli hned jak by mě přijali
Což dělají rádi v Pardubicích i v Hradci ![]()
Ahoj holky ja koncim 23tt a v prvnim trim.jsem si docela uzila. Kdyz pominu to ze jsem poctive zvracela,prospala cele dny neminuly nas ani dva hematomy s krvacenim. Ale cekame holcicku a asi velkou bojovnici kdyz to vsechno takhle zvladla. Vsechny testy a utz v poradku ted nas ceka jen cukrovka a utz ve 30tt. V noci toho taky moc nenaspim protoze kdyz ja chci spat tak mala nacvicuje spartakiadu…a to ze chodim tak 4× za noc na wc uz neresim ![]()
@Sisi90 píše:
Tak uvidíš za měsícTo už třeba bude jinak. Jak s tim záchodem, tak s těma zádama
Teď už ti poroste bříško rychlostí blesku
No já jsem z východních čech a vybranou mám porodnici v ústí nad orlicí. mají certifikát baby friendly hospital a je nejlepší široko dalekoJá mám představu o tom jak chci rodit a nepřenesla bych přes srdce, kdybych rodila někde, kdy by mě přivázali nohy k posteli hned jak by mě přijali
Což dělají rádi v Pardubicích i v Hradci
ja jsem taky z vychodnich cech a rodit se chystam v Chrudimi
Ahoj
, především také gratuluji k holčičce
![]()
Tak já jsem dnes 20+5 a velký UZ jsme měli včera. Bylo to perfektní, zvlášt když i jiný pan dr. potvrdil holčičku
máme krásnou fotečku…viz profilovka
Co se ale týká bříška, tak to se zatím teprve klube ale už už to vypadá věrohodně
S bříškem se samozřejmě pochlubím, ale kdyžtak během zítřka, jelikož nemám fotečky stáhlé v PC a dnes už se mi nechce
Jinak 1.trimestr jsem taky prozvracela ale teď už je to „jakštakš“ dobrý ![]()
První pohyby jsem zaregistrovala (s jistotou) cca teprve před dvěma dny…KONEČNĚ a musím uznat, že je to fakt KRÁSA!!! Takže shrnutím - první půlka utekla jako když se bičem mrská, tak snad uteče i ta druhá, na malou už se MOC A MOC těšíme ![]()
@Pce píše:
Ahoj holky ja koncim 23tt a v prvnim trim.jsem si docela uzila. Kdyz pominu to ze jsem poctive zvracela,prospala cele dny neminuly nas ani dva hematomy s krvacenim. Ale cekame holcicku a asi velkou bojovnici kdyz to vsechno takhle zvladla. Vsechny testy a utz v poradku ted nas ceka jen cukrovka a utz ve 30tt. V noci toho taky moc nenaspim protoze kdyz ja chci spat tak mala nacvicuje spartakiadu…a to ze chodim tak 4× za noc na wc uz neresim
4× za noc na wc - jsem stejný případ ![]()
Ahoj holky,tak já jsem ve 21tt,první 4 měsíce byli uplně šílené.Měla jsem snad všechno a do toho mi zjistili něco co jsem ani nevěděla.Těhu se to provalilo,tak mne pak čeká po porodu zákrok.Jinak valim oči sama nad sebou,já už totiž přibrala 10kg
byla jsem tedy dost hubená měřím 168 a vážila jserm jen 52kg a teď mám 62kg,děs!ale asi to bude tím že jsem byla tak hubená.Hned na začátku jsem přibrala 4kg.Zvláštní je,že se ale vůbec necpu.Jim uplně normálně,jako vždy i před těhu.Tak nevím
Jinak čekáme chlapečka,bude se jmenovat Damián ![]()