Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Falen píše:
Já jsem myslela, že na ty besedy se chodí až tak v 8. měsíci, krátce před porodem. Pak mi napíšeš, jak tam bylo. A kolikrát by se tam mělo jít? Tak se tam asi přihlásím na květen nebo červen. Já osobně se tam taky těším, nemyslím si, že je to na nic. Pro mě je docela důležitý poznat prostřední a lidi, kde budu rodit. A určitě nám tam řeknou užitečný informace. Například si myslím, že je hodně důležitý naučit se jak dýchat při porodu, což pomůže porodu. Hezký velikonoce holky
nic proti…ale jsem zvědavá jestli budeš u porodu v těch bolestech myslet na to jak se má správně dýchat
Mě tohle prostě příjde jako přežitek, naše mamky taky neměly předporodní kurzy a odrodily…a poslední věc co bych před porodem chtěla vidět je porodní sál ![]()
@Pce píše:
nic proti…ale jsem zvědavá jestli budeš u porodu v těch bolestech myslet na to jak se má správně dýchatMě tohle prostě příjde jako přežitek, naše mamky taky neměly předporodní kurzy a odrodily…a poslední věc co bych před porodem chtěla vidět je porodní sál
Ale tam nejde přece jenom o dýchání!?! Ten kurz má několik částí a tomu dýchání se nevěnuje zas tolik času. Kamarádka tam byla před rokem a říkala, že z celkovýho času co strávila na kurzech (cca 5-6 hodin), bylo asi 20 minut věnovaný dýchání při porodu a rozdýchávání bolestí. To je taky dobře zažitej blábol, že na kurzu tě naučej jenom dejchat a to ti pak ve výsledku stejně nepomůže ![]()
Pce … vidím, že naše názory na předporodní kurzy jsou hodně rozdílný
Vím, že naše mamky porodily taky , ale bylo víc problémových porodů a vyšší úmrtnost atd. Já jsem toho názoru, že když se dá předcházet problémům, tak proč toho nevyužít. Mám případ kamarádky, která se na porod vůbec nepřipravovala a měla hodně těžký porod, doktoři jí řekli, že vůbec nespolupracovala, protože nevěděla jak, že když by aspon trošku věděla, jak s nima spolupracovat, tak by měla porod o hodně jednodušší … Každá sme jiná, takže každá si rozhodujeme o svým životě a životě vlstního mimi sama…
@Sisi90 píše:
Ale tam nejde přece jenom o dýchání!?! Ten kurz má několik částí a tomu dýchání se nevěnuje zas tolik času. Kamarádka tam byla před rokem a říkala, že z celkovýho času co strávila na kurzech (cca 5-6 hodin), bylo asi 20 minut věnovaný dýchání při porodu a rozdýchávání bolestí. To je taky dobře zažitej blábol, že na kurzu tě naučej jenom dejchat a to ti pak ve výsledku stejně nepomůže
jak jsem říkala věc názoru a hlavně každýho věc
Já předporodní kurz řešit nebudu.
holky kolikrát čtu že ženský nespolupracují při porodech a třeba chodili i na kurzy,takže není to jen o ženský ale i o doktorech a jejich přístupu
No jasný, už to radši nebudeme řešit
Někdo je pro někdo proti. To je jako se všim ![]()
Holky trochu z jinýho soudku… Včera sem byla u babička na obědě a ona mi řeka, ať se jdu podívat na půdu, že tam pro mě něco má. No a ona sehnala postýlku po mě
Já sem z toho úplně vedle
Tak jí mám doma a budu jí brousit a znova lakovat
To je taková ta masivní velká potýlka s kolečkama. No paráda
Budete taky mít některá z vás starší postýlku? Protože by mě zajímalo, kde na to seženu barvu ![]()
@lucka83 píše:
holky kolikrát čtu že ženský nespolupracují při porodech a třeba chodili i na kurzy,takže není to jen o ženský ale i o doktorech a jejich přístupu
já si taky myslím že hlavně doktor ti má říkat co dělat…kdy tlačit atp.
@Sisi90 píše:
No jasný, už to radši nebudeme řešitNěkdo je pro někdo proti. To je jako se všim
Holky trochu z jinýho soudku… Včera sem byla u babička na obědě a ona mi řeka, ať se jdu podívat na půdu, že tam pro mě něco má. No a ona sehnala postýlku po měJá sem z toho úplně vedle
Tak jí mám doma a budu jí brousit a znova lakovat
To je taková ta masivní velká potýlka s kolečkama. No paráda
Budete taky mít některá z vás starší postýlku? Protože by mě zajímalo, kde na to seženu barvu
tak to je super
na mě včera tchýně po obědě vybalila fusak ještě po manžovy, ale je super…s pravým beranem, takže ho dám vyčistit a na zimu do hluboké korby bude super. Do sporťáku pak budu muset koupit jiný…
@Pce píše:
tak to je superna mě včera tchýně po obědě vybalila fusak ještě po manžovy, ale je super…s pravým beranem, takže ho dám vyčistit a na zimu do hluboké korby bude super. Do sporťáku pak budu muset koupit jiný…
Je to super, když takle něco dostaneš
Trochu to uleví rozpočtu, ale taky je to tak zvláštně dojemný. Nebo jestli to dělaj ty hormony? ![]()
Zatím nic zděděnýho staršího
vím, že jako malý sme měli kolíbku, co dělal sám děda, ale bůhví kde ta je … škoda! Udělalo by mi to taky radost. Tyhle věci zdědím od ségry po 2 leté neteři, takže rozpočtu to uleví ![]()
Sisi postýlku normálně obruš a bud na to použiješ lak Balakryl který je vhodný tady na to a nebo od Balakrylu barevné barvy které jsou na to taky vhodné,jsou to vodou ředitelné laky a barvy které se používají na hračky a tak.
@lucka83 píše:
Sisi postýlku normálně obruš a bud na to použiješ lak Balakryl který je vhodný tady na to a nebo od Balakrylu barevné barvy které jsou na to taky vhodné,jsou to vodou ředitelné laky a barvy které se používají na hračky a tak.
Jéé děkuju za typ ![]()
Já na něj rozhodně půjdu
zkušenost kterou možná využiju a možná ne…
Jinak holky… skoro všichni už tu máme tu půlku cesty za námi… dnes ráno jsem skákla na váhu a měla ŠOK!!!! Za celou dobu těhu mám nahoře 5 kilo!!!! A to ještě před dvouma týdnama na UTZ jsem měla nahoře 3 kila… Takže za poslední dva týdny mám nahoře 2 kila…
Je pravda že za ty dva týdny mě bříško povyrostlo o hoooodně… Jsem zvědavá jak budu vypadat po porodu
O KOLIK MÁTE NA VÁZE VÍC NEŽ PŘED OTĚHOTNĚNÍM???