Těhotenství po IVF/KET 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10264
12.4.12 10:07

LadyK, tak myslím, že Tě chápu víc než dobře - bylo to u nás hodně podobné, jen já tušila, že něco není, jak má být, už dříve. Proto jsem Ti psala, že se budeš strachovat stále a že si to těhotenství neužiješ. Prožívala jsem to taky stejně - hlavně jsem se bála svého kritického 9. týdne, pak jsem se modlila, ať už je jedenáctý týden - a od 12. týdne si konečně začínám těhotenství užívat - začínám se skutečně věřit, že nás bude více a dopadne to dobře. Pořád se bojím, ale je to už nesrovnatelně menší strach a začíná ho válcovat radost a očekávání! Takže asi tak o mých pocitech. Ve 12. týdnu jsem si dokonce dovolila kouknout i na kočárek a říct nahlas, že se těším, až si vyjdem s kočárkem na procházku. Předtím bych to nahlas nikdy neřekla, měla jsem strach!
Přeju, ať to rychle uteče - jakože to fakt uteče a ať už jsi - v rámci možností - za vodou a můžeš se radovat naplno :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
12.4.12 10:15

děkuji… taky jsem tušila, že něco nění ok… ale snažila jsem se to potlačit… :) chyba… děkuji… snad to bude jak píšeš… :) kdo nezažil, neví… taky o těhu vůbec nemluvíme… jen čakáme… vím, že až překonám ten 12 tt bude to lepší… ale to je ještě sakra daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
12.4.12 10:23

Je to daleko, ale uvidíš, jak to rychle uteče - já se teď až začínám děsit toho, jak to fakt rychle letí. Mám pocit, že nedávno jsem (ještě jako nezaregistrovaná) četla se zatajeným dechem tu naši původní diskuzi (tedy tehdy vaši diskuzi :-))), pak jsem uviděla 2 čárky a byla hrozně šťastná a zároveň jsem se začala bát, ať se to znovu neopakuje - ale tentokrát jsem od začátku měla z toho těhotenství nějak dobrý pocit, kdežto tehdy jsem už od začátku nějak pochybovala - a teď jsem ve 14. týdnu - a ani jsem se nenadála! Hodně mi pomohla práce, která mi nedávala moc prostoru nad tím vším přemýšlet!
Uvidíš, že tentokrát to bude OK :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.4.12 11:45

Ahoj holky.
Připadám si blbě, že jsem tady odeslala ten příspěvek ohledně pohlaví miminka, který jsem si vyhledávala tak spíš (prozatím) pro pobavení. Chápu, i když s úplně jinými pocity, než vy, které máte za sebou špatnou zkušenost se ztrátou mimča, že o těhle věcech moc nechcete ještě diskutovat.
Jsem si naprosto vědomá toho, že mám ještě velmi dlouhou cestu před sebou a ještě není zdaleka vyhráno. Ale na druhou stranu si myslím, že veškeré špatně věci, které se nám v minulosti kdy udály, by měly sloužit jako něco, co se stalo, ale stále myslet pozitivně. Já se snažím vždycky vidět 1/2 sklenky s vodou plnou než prázdnou. I když je to někdy těžký, ale určitě to pomůže se přenést přes to špatný.
No a hlavně teď se upírám dost na ten pondělní UZ. Takže nepochybuje a všechno bude dobře. Mimochodem já dneska nemám žádné příznaky ani při čištění zubů, ale bohužel mám stále hlad, a to i v noci, což jsem nikdy nemívala 8o Takže jestli to takhle půjde dál, tak ze mě bude slonice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
12.4.12 12:16

Leuso, jen si to uživej a hledej co je potřeba… :) na mě nekoukej… beru to jinak… zatím jsem neměla ani pořádnou radost… vždy jsem skákala do stropu a teď se hodně držím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
12.4.12 12:19

Leuso, od toho je tahle diskuze, abychom si prostě pokecly o všem, co nás tíží, zajímá, radily se apod. Třeba tam fakt máš dvojčata - holku a kluka a máš obě pohlaví :-)
Já jsem taky ten typ, který myslí optimisticky, jinak bych asi nemohla s manželem být a vzít si jej - i když jsem věděla dopředu, do čeho jdu. (myslím tu jeho dlouhou léčbu, IVF apod.) - teda já vlastně ani nevěděla, do čehu jdu :mrgreen: a co mě čeká. Jen jsem věděla, že to rozhodně nebude lehké. Ale stálo to za to!
Joooo a o hladu mi povídej! Taky se děsím té váhy - dnes v noci jsem nemohla asi 2 hodiny spát a měla jsem zase takovýýýýý šílenýýý hlad!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.4.12 12:48

Ahoj holky, mě je dneska dost blbě. Od 3 hodin jsem nespala, tak jsem zůstala doma a dospala to dopoledne. Ale bolí mě žaludek, mám hlad, ale zase na druhou stranu nemůžu nic sníst. A je mi docela na :poblion: Občas mě píchne v bříšku a mám strach! Asi mám nějakou těhotenskou depresi :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
12.4.12 13:25

Veselko, pusť si pěkný film a odpočívej…:) je to i tím počasím… mě je dneska taky blbě a toto ráno tak pěkně začínalo… ani nevím k čemu to přirovnat… žaludek na vodě? jako bych v něm měla šutr? už jsem si koupila Colu, prý by to mohlo pomoci…

Příspěvek upraven 12.04.12 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.4.12 14:41

LadyK odpočítávm, čučím na televizi nebo čtu. Nic jiného mě nejde a ani nebaví. Teď si vařím kuřecí a docela se těším na polévku, ale to se může hnedle změnit. S tím žaludkem máš úplnou pravdu, jako na vodě nebo šutr. Přesně to mám stejné. Tak doufejme, že se nám to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
12.4.12 17:15

holky jsem ostuda… zase jsem to nevydržela a přehodila si ten UTZ na 19… :zed: a teď jsem na sebe naštvaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.4.12 18:40

@LadyK teda to jsi 8o , ale na druhou stranu tě naprosto chápu, od toho testu těch 14 dní se vleče snad víc než před testem.

Holčiny co vám je :poblion: odpočívejte a berte to jako nutné zlo k veklému potěšení, které ve vás roste.
@Kájín nesmírně tě a manžela obdivuji, ale jak píšeš, v tom zlým člověk dostane nějakou další skrytou sílu jít dál a optimismus moc pomáhá. My nejsme vláčeni zdravotními problémy jako vy, ale taky na růžích zrovna nemáme ustláno a všechno, čeho jsme doposud dosáhli je fakt z potu a krve - viz. moje vylítí srdíčka níže :)

Já mám jeden aft na jazyku už 3. den, pálí jak čert a nemůžu se ho zbavit. Jít Bforte a moc to nepomáhá :nevim:

Jinak já se jdu už asi picnout. Nejenom že před necelým měsícem mi moje kolegyně, na který je dost závislý chod naší firmy oznámila, že je neplánovaně těhotná (v tý době já ještě nevěděla, že ve mě něco roste, tak jsem to náležitě se vztekem obulela), ale dneska mi druhá kolegyně, kterou jsem si měsíce trénovala, abych mohla konečně i já, v klidu odejít na mateřskou oznámila, že z rodinných důvodů musí skončit :pocitac:. Holky, který jste zaměstnancema, věřte, že nadáváte na své zaměstnavatele, ale oni to taky nemají lehký :( Vlastně já si někdy říkám, protože jsem nikdy nebyla zaměstnaná pod někým, ale musela jsem se o sebe starat jako živnostník nebo teď jsem zaměstnaná ve vlastní firmě, že bych chtěla být někdy zaměstnancem a nestarat se o všechny věci kolem, o kterých zaměstnanec nemá ani tuchu a po odpracování jde s čistou hlavou domů. No asi jsem se blbě narodila :D Takže prcek/kové to mají se vší parádou. Alespoň až se narodí, tak nebudou koukat jak zjara, když je u nás tak neustále rušno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
12.4.12 19:24

Leuso, tak to je pech. Já jsem zaměstanec (učím na soukromé škole), sice nemohu říct, že bych měla se svou snahou dělat práci skutečně zodpovědně a tím, že jsem jediný češtinář na škole (tudíž se fakt nenudím a už se těším na maturity) čistou hlavu po odchodu z práce, ale jsem ráda, že jsem JEN zaměstanec a věřím, že být zaměstavatelem - dobrým a zodpovědným - není nic jednoduchécho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
12.4.12 19:49

Leuš, já Tě chápu. Nejsem přímo zaměstnavatel, ale šéfuju skupince lidí (12) a docela mi tenhle „nižší management“ stačí. Kolegyně, co by to mohla dělat místo mě, už na mateřské je a druhá opora týmu stihla otěhotnět ještě přede mnou, takže mám taky docela vítr, jak to tam personálně zajistit, aby oddělení bez ztráty kytičky přežilo moji mateřskou. Ale nějak se to nakonec udělá… Nějak se nám to letošní plodné jaro projevilo na všech frontách. :mrgreen:

A neboj, určitě nejsi „vadná“, když zkoumáš pohlaví miminka a další věci s ním spojené. Já taky občas neodolám a obdivuju na netu kočárky, vybírám jména atd. Vždycky mám u toho pocit, že bych ještě neměla, ale na druhou stranu, trocha přípravy ještě nikoho nezabila. Rozhodně to neznamená, že bych bezmezně věřila, že se mi podaří dítě donosit. Taky se bojím. Ale nechci se tím pocitem nechat úplně převálcovat.

Co se týče nevolností, tak u mě je to fakt zvláštní. V úterý peklo, ve středu lepší, dneska ráno pocit, že nic (to mě až zneklidnilo), ale během dne je mi střídavě blbě a zase úplně dobře. Nevím, co si o tom mám myslet. :nevim: Ale jsem ráda, že do sebe pořád jsem schopná natlačit jídlo a nebleju. Měla jsem strach, aby se to nezačalo ještě zhoršovat, zatím se to neděje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
12.4.12 19:54

Jeee, motýlku, já při té marodce se tak trošku nudím - nechce se mi pořád něco tvořit do školy, tak jsem dneska skoro celé dopoledne okukovala kočárky a už mám několik favoritů! :lol: Joooo, a dneska mi moje maminka dovezla pozdrav z dovolené - první věc pro prka - ponožky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
13.4.12 10:56

ahoj holky… :mavam:
jak se dnes máte?
Veselko, už je ti lépe? Motýlku, Leuso, Kájínku… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek