Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, při pročítání diskuzí ohledně určování pohlaví miminika skrz UZ mě napadla taková myšlenka. Myslíte si, že častěji vzniká omyl typu - čekáte holčičku – narodí se kluk, nebo je častější omyl čekáte kluka – narodí se holčička.. Já si myslím, že když už se omyl přihodí, tak se většinou z holčičky vyklube klučík, ale když doktor vidí jasného pindíka neumím si představit, že by z toho mohla být ještě holčička.
Zajímám se o to i proto, že mi dnes doktor (jsem v 17. tt) řekl, že je to jasný klučík a bylo „něco“ jasně vidět (ale nevím, jestli to něco byl opravdu pindík)
Ne že by mi kluk vadil to vůbec, jen bych ráda už třeba občas něco v barvě koupila a nechci nic kupovat, dokud to nebude jisté - i když, já vím, jisté to je až po porodu, ale víte, jak to myslím
.. Ty omyly doktorů nejsou moc časté si myslím, když si jsou naprosto jistí
co myslíte?
Ahojky,me rikali pred rokem ze to bude kluk ze se ukazal cely ve sve krase…
No spise jsem kupovala i ostatni tak nejak barvy neutra,bila,oranzova,zelena,filkova…Fialova nasemu klouckovi moc slusela…I slusi dale..Pak jsem sla na dalsi UZ a zase ze to vypada na kluka,pak jsem musela na odber plodove vody a to pohlavni z ni je 100% ,no vysel z plodovky kluk ..
Pak jsem byla na dalsim UZ za nejakou dobu a zase ze to vypada na kluka,takze nam to vyslo a byli vzdy presvedceni..
No a to jsme pak i koupili neco v modrem ..
Mi řekli taky nějak v tomhle tt že to bude kluk. Pak už nikdy nožičky neoztáhl
Kluk to byl ![]()
Byla jsem v porodnici s paní, které tvrdili, že bude mít holčičku a narodil se jí chlapeček. Měla doma vše v růžovém. Manžel, kdyby nebyl u porodu, snad by ani nevěřil, že mají kluka.
Já myslím, že často dochází k omylům, když právě nějaký dr. řekne ve 12-13 tt, co to bude. Pak už se někteří lidi neptají a pak je stane omyl
Alespoň v mém okolí to tak je. Holkám to řekli, třeba i v Gennetu ve 12 tt, hned nakupovali vše růžové a byl to kluk. Podle mě je dobré, a myslím i spolehlivé, když vám to dr. řeknou vícekrát. Pak si myslím, že pravděpodobnost omylu je minimální. Mně třeba už dr. řekl 4×, že to bude holka, tak snad…taky si to ale netroufnul říct dříve než se fakt pěkně natočila, a to bylo asi v 25 tt. Pak už mi to od té doby řekl 4 x. Můj názor tedy je, že čím mladší těhotentsví, tím pravděpodobnější je, že omyl může nastat ![]()
Myslím,že častější omyly jsou jak píšeš-čekáte holčičku a narodí se kluk.Alespoň podle okolí to tak je.
Naše Dominika byla 6× potvrzený Dominik ![]()
U druhého jsme to tedy nejdřív vědět radši nechtěli, ale nakonec mi to nedalo a pár týdnů před porodem jsem se doktorky zeptala. A napodruhé jim to vyšlo ![]()
Mojí tetě po odběru plodovky řekli, že budou mít kluka a když se narodila holčička, dala se do zjišťování a dopátrala se toho, že sestra na tý klinice zaměnila výsledky. No naštěstí byly obě dětičky, kterých se to týkalo, zdravé. Sestra chlastala ![]()
Taky myslím, že když řeknou kluka, že se tak často nepletou.Když to tam je, tak to tam je
.Ale mám kamarádku, který to teda spletli, prej to byla pupeční šňůra
.
Ale holka v modrým vypadá líp než kluk v růžový, tak nakupuj ![]()
@eVerča píše:
Naše Dominika byla 6× potvrzený Dominik
U druhého jsme to tedy nejdřív vědět radši nechtěli, ale nakonec mi to nedalo a pár týdnů před porodem jsem se doktorky zeptala. A napodruhé jim to vyšloMojí tetě po odběru plodovky řekli, že budou mít kluka a když se narodila holčička, dala se do zjišťování a dopátrala se toho, že sestra na tý klinice zaměnila výsledky. No naštěstí byly obě dětičky, kterých se to týkalo, zdravé. Sestra chlastala
sestra chlastala ..to je mazec
To,by mne zajímalo,jak by to řešili,kdyby jedno z těch dětí nebylo v pořádku a ona zaměnila výsledky
![]()
@boball No me to radsi ani nezajima …Prtoze to je sileny …
To bych se soudila.
No mě řekli na velkym utz ve 20 tt a pak o 2 týdny později, že je to holka. A teď sem byla na 3D ultrazvuku a podle paní doktorky je to jasnej kluk
Tak čekám na další utz ve 25 tt a ta už mi to snad řeknou na 100%
Ale když sem se bavila s doktorkou na reprodukční klinice, tak mi řekla, že místo pindíka tam může být pupeční šňůra ![]()
řekla bych že je to tak půl na půl co čtu na netu,my to věděli 2 krát z plodovky,pak na UZ jasnýkulky apindík…ted mi v 16tt řekl kluk viděla cosi mezi nožkama ale stále ještě nejsem přesvědčená o klukovi a čekám na velký UZ:))Tentokrát jsem se plodovce vyhla ![]()
Crystal87: No můj doktor právě viděl taky mezi nožkama, ale řekl mi, že je to jistej kluk… Tak by mě zajímalo, jak je těžký pro zkušenýho doktora poznat rozdíl mezi pupeční šňůrou s pindikem.. To přeci musí vypadat jináč
Zatím počítám s klukem na 100%, protože mi řekl, že to na procenta není, že je to jistý..Tak mu tak nějak věřím.