Omylem vyplacené přesčasy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Alisa25
22.1.14 09:42

omylem vyplacené přesčasy

Dobrý den vlastní blbostí a nezkušeností se mi podařilo vyplatit zaměstnankyni na poloviční úvazek přesčas. Zaměstnankyně mi to vypsala jako přesčas do docházky a já jí to v dobré víře takto vykázala. Penízky za hodiny navíc bychom jí ale stejně dali, ale osobním ohodnocením. Protože podle zákona, zaměstnanci s pol úvazkem nesmějí mít přesčas pokud neodpracují nad 40 hod týdně. Jak to napravit? Účto dělám úplně sama necelý rok a vzhledem k dalším pracovním kompetencím nestíhám studovat všechno co by bylo třeba. Díky moc za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101524
22.1.14 09:44

@Alisa25 Teď se přiznám, že nevím v čem je přesně problém - vy za přesčasy dáváte vyšší sazbu než za klasickou část pracovní doby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
22.1.14 09:52
@j.a.n.i1 píše:
@Alisa25 Teď se přiznám, že nevím v čem je přesně problém - vy za přesčasy dáváte vyšší sazbu než za klasickou část pracovní doby?

Za praci prescas prece nalezi priplatek, aspon u nas. Jenze ona diky zkracenemu uvazku prescas pracovat nemuze, tak asi proto, nemela dostat ten pripaltek - je to tak? Jak z toho ven, netusim, jen je mi jasne, ze je to jednoznacne chyba ucetni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
22.1.14 10:22

@Alisa25 tak ono jde o to, co bylo proplacené. pokud odpracovala hodiny navíc, tak je měla dostat proplacené, ovšem bez přesčasového příplatku. takže jestli byly proplacené čistě hodiny navíc, tak je to naprosto v pořádku a naopak špatně by bylo je ignorovat a jenom dát odměny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
22.1.14 10:26
@mroe píše:
Za praci prescas prece nalezi priplatek, aspon u nas.

To je přesně to co nevím, jestli musí být vždy nebo si to řídí firma… Až zas tak ten zákoník práce neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.1.14 10:27
@mroe píše:
Za praci prescas prece nalezi priplatek, aspon u nas. Jenze ona diky zkracenemu uvazku prescas pracovat nemuze, tak asi proto, nemela dostat ten pripaltek - je to tak? Jak z toho ven, netusim, jen je mi jasne, ze je to jednoznacne chyba ucetni.

Jestli doteď nevěděla, že je to chyba účetní, tak teď už to ví. Ale asi jí to moc nepomůže.

@Alisa25 píše:
Dobrý den vlastní blbostí a nezkušeností se mi podařilo vyplatit zaměstnankyni na poloviční úvazek přesčas. Zaměstnankyně mi to vypsala jako přesčas do docházky a já jí to v dobré víře takto vykázala. Penízky za hodiny navíc bychom jí ale stejně dali, ale osobním ohodnocením. Protože podle zákona, zaměstnanci s pol úvazkem nesmějí mít přesčas pokud neodpracují nad 40 hod týdně. Jak to napravit? Účto dělám úplně sama necelý rok a vzhledem k dalším pracovním kompetencím nestíhám studovat všechno co by bylo třeba. Díky moc za rady

O co jde? Nemůžeš prostě dát v programu ten přesčas pryč a dát to do kolonky osobní ohodnocení? Výsledek bude stejný ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.14 11:21

Na přesčasy v Pohodě existuje kolonka přesčasy, kde se proplatí hodiny navíc + příplatek za přesčas. Musela bych zpětně odúčtovat všechny potřebné mzdy. Bohužel v Pohodě nejde otevřít libovolná mzda za dané období a opravit, navazují musí se vždy odúčtovat všechny po jednotlivých měsících.

• Citovat
  • Upravit
1142
22.1.14 12:51

Už bych to zpětně neřešila. Zaměstnanec krácen nebyl, naopak dostal o nějaký drobný peníz nad nárok (příplatek, který je ve mzdě vidět). Při kontrole to řešit nikdo nebude - sociálku a ZP to nezajímá, ti kontrolují správný výpočet nem. dávek a odvodů, finanční úřad taky ne - ti kontrolují správně vypočtenou a odvedenou daň, vč. všech podkladů pro výpočet a správnost ročního zúčtování. Mohlo by se to nelíbit ÚP, ale vzhledem k tomu, že je to ve prospěch zaměstnance, maximálně upozorní na pochybení a dají lhůtu pro sdělení nápravných opatření. Od ledna už budete dělat správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.1.14 13:15
@Anonymní píše:
Na přesčasy v Pohodě existuje kolonka přesčasy, kde se proplatí hodiny navíc + příplatek za přesčas. Musela bych zpětně odúčtovat všechny potřebné mzdy. Bohužel v Pohodě nejde otevřít libovolná mzda za dané období a opravit, navazují musí se vždy odúčtovat všechny po jednotlivých měsících.

Aha, já myslela, že to je aktuální tj. poslední výplata. Zpátky už se to těžko opravuje. Chyba se může stát, nejsme stroje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat