Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
mám synka skoro 6měsícu a má v noci přetrhané spání,už jsem skusila vše,zoubky to nejsou…
terdule já myslím, že v půlroce to je celkem normální jev. Chápu, že seš unavená, přerušovaný spánek se kvalitou rovná přerušovanému sexu. Nemá třeba hlad? Kojíš nekojíš?
Mně pomohlo vydržet do dvou let
. Si asi slyšet nechtěla, co. Byly doby, kdy se budil za noc klidně 10×. Čím byl starší, tak se to zlepšovala. Teď ve dvou a půl letech pravidelně 1× za noc. Takže u nás nepomohlo vůbec nic.
já to řeším tak, že malá jí kolem šesté sedmé, pak je někdy až do devíti je vzhůru, jindy usne dřív, nemáme zavedený žádný režim
po 3 až 4 hodinách ji vzbudím a nakrmím ( desátá až dvanáctá hodina v noci) pak spí až do šesti, někdy i déle. Jakmile ji nechám spát, budí se kolem druhé ráno. Poradila mi to zdravotní sestřička a ono to vážně funguje!
já tedy nekojím, ale ona kojila.
misa.m taky jsem kolem asi 8 měsíce nasadila kojení(lahev mlíka) když jsem šla spát a pak spal až do rána.
Taky se mi v noci párkrát vzbudí, naštěstí nic nevyžaduje, usne zas sama. Jenže než usne, co toho nakecá!
Tak jsme se s mužem odpelešili do jiné místnosti, budíka mám na 7h ráno a dá se říct, že jsem vyspalá. Jenom si zas musim nazpátek zvyknout na chlapský funění, vrtění se a tak
Zkus změnit místnost na spaní.
a spí sám nebo s vámi? Když spal s náma, tak se pořád budil, ale když jsme ho dali spát samotnýho, tak je to v pohodě a budil se akorát při zubech. Takže nám pomohlo ho dát do svýho pokojíku, je hned vedle, takže slyším když se něco děje.
Mě se takhle budí už od 4. měsíce. Asi má hlad, ale po kaši stejně vydrží jen tak do 1 (od 20) a pak se budí po 1 hodině, po 2.
U nás taky pomohlo až odstavení. Dokud jsem kojila, nedal se odbýt. Jak jsme odstavili a informovala jsem ho, že žádné UM v noci chystat nebudu, začal spávat v kuse
![]()
Teda po 2 nocích, kdy brečel asi 30 a 10 minut a poté usnul v náručí u tatínka za zpěvu písní Iron Maiden
![]()
Karolínka se mi taky často budila.Jakmile jsem ji ve 13-ti měsících odstavila, začala spinkat celou noc.
děkuji všem za rady…jinak prcka nekojím a poslední krmení má v pul 7 a jde hají,ale v 8už mi kňourá,dám napít čajíčku,dudlík,otočím ho na bok a spinká dál,ale to je celou noc a vyčerpává mě to
…
jinak usíná dobře,během dne spí hodinku dopoledne a 2hodinky odpoledne,na kočárek jsem ho neučila.během dne toho taky moc neudělám,vyžaduje pozornost a hračky ho moc nezajímají,juchá,když je u mě,tak u nás nejsou žadný aktivita a sex??co to je??
..já jen doufám,že se mu to upraví…už ho nechávám i poplakat,protože to není bolestivej pláč ale…znáte ty prdelky,jak to umí hrát
..
Mufina píše:
Mě se takhle budí už od 4. měsíce. Asi má hlad, ale po kaši stejně vydrží jen tak do 1 (od 20) a pak se budí po 1 hodině, po 2.
tak já mám to samé…
nemáš fígl? ![]()
Pettulle píše:
a spí sám nebo s vámi? Když spal s náma, tak se pořád budil, ale když jsme ho dali spát samotnýho, tak je to v pohodě a budil se akorát při zubech. Takže nám pomohlo ho dát do svýho pokojíku, je hned vedle, takže slyším když se něco děje.
beru si ho k sobě do postele,už mě neba vstávat k postýlce ![]()
No ja kolem pul roku vstavala asi 5× na dudlik a tak 1-2 za noc kojo. Odstaveni mliko neovlinilo, stale vyzaduje jednou za noc flasku UM (kolem 3-4 rano), ale tak od 9-10 mesicu si umi podat dudlik sama, coz je vyznamne plus ![]()