Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahojky vsem, chci se vas zeptat. 13r. dcera si uz asi rok stezuje na bolesti bricha od pupku do prava dolů a strili ji to az do nohy, mame za sebou milion vysetreni, sono ve trech nemocnicich, gastro, CT, testy na potr. alergie, proste vsechno co nam bylo doporuceno. Hodnekrat jsme byly na pohotovosti protoze to doslo do stadia kdy nemohla chodit, byla slaba a zvracela uz jen vodu. Vzdycky nas poslali domu a bylo nam receno ze je to asi nejaka chripka nebo ze ji nesedlo nejake jidlo a ze ma vsechno v poradku. Nejhorsi je to, ze vidim jak je ji spatne a nemuzu ji pomoc, zadne prasky, caje nic nezabira, obcas kdyz dam studene ale to je jen na chvilku. Myslela jsem ze je to zanet slepeho streva (muze byt i chronicky) ale pry neni. Musela prestat se sportem a je videt ze je ji to proste lito a uz neni takova jako predtim, hrozne me to mrzi, nevite co bych pro to jeste mela udelat?Dekuju vam moc vsem
Jen mě napadá, nemůže to být třeba od psychiky? Ta dokáže udělat s tělem taky neplechu ![]()
@Dahlia0409 taky me to napadlo, ona je celkem flegmaticka, skoro vsechno je ji jedno, ma hodne kamaradu, takze si to nemyslim ale mluvila jsem s ni o tom a rekla mi, ze ne ze by mi to rekla, ale samozrejme je to mozne, jen mi to treba nechce rict
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 taky me to napadlo, ona je celkem flegmaticka, skoro vsechno je ji jedno, ma hodne kamaradu, takze si to nemyslim ale mluvila jsem s ni o tom a rekla mi, ze ne ze by mi to rekla, ale samozrejme je to mozne, jen mi to treba nechce rict
Je právě zvláštní, že se na nic nepřišlo, ani třeba nějaká alergie, nebo intolerance?
Dcera v tomto věku trpěla na bolesti břicha. Kolikrát jsem pro ni jela do školy. Pak jsem vypozorovala, že se to opakuje skoro pravidelně jako menstruační cyklus. Menses v té době ještě neměla. Prostě to časem odeznělo.
@nozu u moji dcery to pravidelne neni, jinak menstruaci ma uz skoro 2 roky.
Řešila jsem s dcerou podobné, všechna vyšetření v pořádku, nasadila jsem jí Novopassit a za cca 14 dní bylo po problému, bylo to psychosomatické, zkuste to, přes den jsem jí dávala poloviční doporučenou dávku, aby nebyla ospalá, jsou to bylinky na uklidnění, ale jako jediné uznané jako lék…
Ahojky vsem, chci se vas zeptat. 13r. dcera si uz asi rok stezuje na bolesti bricha od pupku do prava dolů a strili ji to az do nohy, mame za sebou milion vysetreni, sono ve trech nemocnicich, gastro, CT, testy na potr. alergie, proste vsechno co nam bylo doporuceno. Hodnekrat jsme byly na pohotovosti protoze to doslo do stadia kdy nemohla chodit, byla slaba a zvracela uz jen vodu. Vzdycky nas poslali domu a bylo nam receno ze je to asi nejaka chripka nebo ze ji nesedlo nejake jidlo a ze ma vsechno v poradku. Nejhorsi je to, ze vidim jak je ji spatne a nemuzu ji pomoc, zadne prasky, caje nic nezabira, obcas kdyz dam studene ale to je jen na chvilku. Myslela jsem ze je to zanet slepeho streva (muze byt i chronicky) ale pry neni. Musela prestat se sportem a je videt ze je ji to proste lito a uz neni takova jako predtim, hrozne me to mrzi, nevite co bych pro to jeste mela udelat?
Dekuju vam moc vsem