Dceru, 6 let opakovaně bolí břicho

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.8.25 11:29

Opakovane bolesti bricha u ditete

Ahoj všem,
chtěla bych se poradit ohledně své dcery. Již druhý týden ji nepravidelně poboliva bricho.
V únoru prodělala rotaviry a od té doby se objevily sem tam bolesti briska.
Začátkem července naposledy, pak dobrý a teď zase.
Upozorňuji, že u dětský jsme byli 3× a 1× na pohotovosti za poslední týden.
Nejprve jsme si mysleli, že by ji mohli vadit mléčné produkty, tak jsme vůbec nedávali, ale stezovala si úplně stejně, ne-li víc. Ráno se nasnidala a za chvíli přišla, že ji bolí bricho, během dne to takto řekne několikrát, někdy si to teda vymysli, aby nemusela něco, co nechce.
Dle pohmatu je brisko klidné, měkké, možná trošku víc plynu ve střevech, moc je v pořádku, CRP 0, doktorka premerovala přístrojem skrz zloutenku, taky vše v pořádku.
Velké odběry krve ani sono zatím nedoporučila.
Dcera dostala teď v úterý MMR a od té doby se objevily v noci opět bolesti nohou, takže přes den poslouchám „bolí mě brisko“, v noci „bolí mě nozicky“.
Jinak je normální, žádný polehavani, normálně si hraje, pije, ji (i když většinou za mnou přijde, že oběd jist nebude, pac ji bolí bricho, a pak všechno sni). Stolice v pořádku, žádný prujem ani zácpa.
Nemate nejdou zkušenost u svých dětí? Jestli tohle dělá psychosomatika? Já už jsem z toho úplně na prasky :roll:
Teď za mnou opět přišla, že nebude jist oběd, že ji bolí bricho. Máme mít k obedu domácí pizzu. Já už fakt nevím, co s tim, už máme s manželem nervy v kybli, že ji fakt něco je. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
324
1.8.25 11:44

Tak já bych pro klid ty velké odběry i sono chtěla. Ono přece jenom dovnitř nevidí… a když už je to takhle dlouho. My jsme toto měli jednu dobu se synem, oblítali jsme úplně všechno, pro klid duše… dáváte Hylak? ten u nás pomáhá hodně, jsou to probiotika, asi nejsilnější na trhu, dlouho to mělo výpadek, ale už je k dostání. co je MMR? Kolik je dceři? klidně už by to psychosomatika být mohla, co vymyslet nějakou medicínku/placebo, která je zaručená (dala bych ten Hylak), ale já osobně asi až po všech vyšetření… protože by to mohla být i alergie na něco a to se může táhnout, zbytečně by trpěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
1.8.25 12:30

Když si lehne na záda a promačkáš jí břicho, bolí ji to? A kolik je jí let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 12:37

Když saham na bříško, tak si stezuje kolem pupiku, ale ne, že by se svijela bolesti, to ne. Brisko mi přijde měkký.
Dáváme probiotika a espumisan, ale efekt to nemá žádný mi přijde.
A omlouvám se, dceři je 6 let.
Před třemi měsíci jsme měli umrti v rodině.
Mmr je ockovani na spalnicky, zardenky a priusnice.

• Citovat
  • Upravit
14690
1.8.25 13:04
@Anonymní píše: Více

MMR tu asi známe všechny :mrgreen: A jinak mi to trochu připomnělo, co jsem v květnu řešila s 8letou dcerou. Od neděle jí bylo na zvracení, v pondělí také plus lehce zvýšená teplota. V pondělí večer jsem jí sáhla na břicho, a to ji hodně bolelo zejména v pravém podbřišku a pak mi řekla, že v pátek u kamaráda dostala hodně velkou ránu hranou plastové lopatky pod pupík. Dost ji to bolelo, ale než došla domů, zapomněla na to. V úterý ráno jsem ji tedy vzala na chirurgii. Měla i sono břicha, to bylo v pořádku, krev v pořádku, CRP 0, břicho hodně bolestivé a krev v moči. Lékařka řekla, ať jdeme další ráno k pediatričce s močí. To už dcera jen při lehkém dotyku břicha křičela bolestí, stále nejvíc v pravém podbřišku, teplota stále lehce zvýšená. Domnívám se, že břicho měla měkké. Doktorka dost vyděšená volala do nemocnice, že jim posílá holčičku se silnou bolestí v podbřišku a subfebrilií.

Zůstaly jsme v nemocnici 4 dny na pozorování. Dieta a klidový režim, časté měření teploty a kontrola bolestí břicha. Taky několik odběrů krve. Nakonec to byla mezenteriální lymfadenitida. Ale prý ani doktoři při mezenteriální lymfadenitidě nedokáží vyloučit zánět slepáku, takže je potřeba dítě hospitalizovat a čekat, co se z toho vyvine. Někdy je slepák hned jasný a někdy se neví.

Jinak dceři sice bylo na zvracení, ale nezvracela a měla chuť k některým jídlům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64985
1.8.25 13:10

@Janča6
Na tu MMR se právě někdo ptal, co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
1.8.25 13:12

Mě by tedy i samotnou uklidnilo, kdybych věděla, že je sono v pořádku i výsledky krve (synovi dělali i výtěr z konečníku)… V šesti letech už jí určitě jde vysvětlit, že má všechno v bříšku zdravé a že není nic, co by jí tam mohlo bolet. Zkus ty probiotika vyměnit za ten Hylak, jestli to nebude lepší
Na MMR jsem se ptala já, děti už mám velké, nepamatuju si to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
1.8.25 13:15
@vokishka píše: Více

Aha, omluvám se zakladatelce. Už to vidím. To mě překvapuje, že to někdo neví. Aha, už čtu, že má děti velké :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 13:18

Děkuji za reakce. Naše detska právě říká, ze to budou zvetsene uzliny v bříšku, ale jo, ale ať se na to někdo podívá no. Manžel si teď vydupal sono, tak čekají, že nejsou akutní případ. Ještě dostala Vermox v týdnu, zda to nejsou roupy.

• Citovat
  • Upravit
64985
1.8.25 13:19

Jo, několik dětí, co znám, teď mělo roupy. Klidně to muže být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 13:23

@vokishka akorát to už by měla být ok ne? Když Vermox měla v pondělí.

• Citovat
  • Upravit
64985
1.8.25 13:24

Mám dojem, že má dítka měla dvě dávky. Navíc jsem i nedávno četla v nějaké diskusi, že to hned nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 13:57

@vokishka tak uvidíme, další dávka je za 2 týdny od té první:) na sonu nic, jen hodně prdu. :oops:

• Citovat
  • Upravit
324
1.8.25 14:43

Tak to je super, že je sono v pořádku i vy jako rodiče budete klidnější, že to jsou maximálně prdíky, to je dobrá zpráva. Tak jedině upravit stravu, aby jich bylo co nejmíň a bude to OK. Iberogast mě ještě napadá jsou to bylinkové kapky, ale jestli už je to i pro šestileté a espumisan dělá i sirup pro děti, tak kdyžtak zkusit ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
1.8.25 14:49

Pereme se s tím od září. Máme kompletní vyšetření, byli jsme i u gastroenterologa. Já mám takový pocit, že dítě občas bříško zabolí, ale zbytek je simulování, protože pochopilo, že se jedná o dobrou výmluvu. Tak čekám, co ukáže čas a hlídám stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí