Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych šla na operaci. Chápu naprosto tvůj strach, taky ho o děti mám, ale tady bych neváhala.. ![]()
Neumím si představit, že bych spíš než radu lékařů poslechla anonymní dav na emiminu.
@Lucie008 Já ale nežádám radu, jen někoho s podobnou zkušeností…a jak se rozhodl
.
Optala bych se dalšího odborníka na názor. Ale chápu, že máš obavy. ![]()
@Anonymní píše: Více
Já bych si vyžádala názory od dvou anesteziologů kvůli tak dlouhé narkóze pro tak malý organismus. A s doktory probrala, jaká jsou rizika operace nebo toho, když se to nechá být a bude se to operovat až v případě problému. Je možné operovat kdykoliv v pozdějším věku? Kdyby byla trochu starší trvala by operace kratší dobu nebo delší?
Ahoj, hledám někoho s podobnou zkušeností. Po porodu mimču zjistili vadu v oblasti patere. Podstoupili jsme nějaká vyšetření v Motole a zjistilo se že má na míchu napojené vazivo, které míchu táhne směrem dolů. Aktuálně jí končící o dva obratle níž nežli běžnému člověku.
Bylo nám řečeno, že tento typ operace provádějí vcelku běžně, komplikace minimální. Prý je na nás, jestli do toho budeme chtít jít, ale oni by doporučili operovat..čím dřív tím líp. Mohlo by to v budoucnu dělat problémy ( ale taky nemuselo, kdo ví). Operace trvá 5 hodin.
Termín k nástupu máme za měsíc. Čím víc se to blíží, tím větší mám strach a přemýšlím jestli to podstupovat. Malá se zatím vyvíjí úplně normálně. Dnes ji je 6,5 měsíce, plazí se, péruje na kolínkách, začíná se stavět….