Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já navíc posledních cca 14 dnů, kdy se mé problémy opravdu stupňovaly řeším takovou krizi s přítelem.
Pořád mi říká, bude to dobré, mluví o sexu, ale ví, že mi to způsobuje problémy… Cítím se tak strašně sama, zdá se mi, že mi přestává rozumět.
Sexu se vyhýbám, hledám výmluvy a bojím se, že ten vztah na tomhle skončí… Přiznejme si všechny, že každý chlap ten sex potřebuje.
Navíc ta chuť na sex je u mne na bodu nula. ![]()
@aaduska16 Ja jsem se jich zbavila uplne. Tuky tuk. A to jsem trpela roky. Obcas kdyz to vypadalo, ze by se to mihlo vratit, tak jsem se namazala kokosovym olejem a byl klid
@aaduska16 píše:
Co mi ještě pomohlo bylo žehlit si spodní prádlo, sice hromada lidí nad tím kroutila hlavou, ale když jsem to dělala, tak se také ty problémy minimalizovaly…
To souhlasím - chlapi tyhle problémy neřeší.Všechny tyhle problémy si musím vyžrat my, že?
Pozor na to, jakmile jsou kvasinky u tebe, partner je ma taky a mel by se prelecit. Chlap to vetsivou neciti ze je ma, ale mel by se 14 mazat canestenem a nemeli by jste mit po dobu leceni sex, jinak se to vrati!! Muj se mazat nechtel, prislo mu to zbytecny, ale nakonec svolil, pac jsem trpela jako pes a on si pak ani nevrznul ![]()
Na tohle nedam dopustit. Stacili mi 2 baleni. Tohle zbylo do zasoby. Snad uz ho nebudu potrebovat ![]()
Děkuji za tipy - zkusím, protože má gynekoložka to řeší zásadně antibiotiky ve formě čípky, a stejně se to zase vrátí.
Zkusím omezit sladké, kterému holduji ve velkém, i když to teda není vidět.
Koupím příteli Canesten krém a min. 14 dnů ho donutím se mazat, protože mne to už také obtěžuje i psychicky…
A ten Candivac také koupím.
@lamara u nas v nemacnici na gynde maji poradnu pro vulvovaginalni diskonfort. Mrkla bych, jestli u vas neni neco podobneho.No,a pak jeste presvedcit jeste svoji gyndr, aby ti tam dala doporuceni. Jinak by jsi taky mohla vyzkouset treba cinskou medicinu.
@aaduska16 ten Wobenzym maji i male byleni, tak muzes zkusit koupit nejdriv to.
Holky, tak jsem včera navštívila lékárnu a paní magistra mi doporučila vaginální čípky Gynocaps - užívat 1× denně na noc po dobu 14 dnů, v případě akutních problémů i 2× denně. A poté užívat dvouměsíční kúru lactobacilů od fy Swiss. Protože dle toho, co jsme si povídaly jsme dospěly k názorů, že mé opakové problémy jsou způsobené nadměrnou konzumací antibiotik z minulosti (časté angíny). Dříve mne vůbec nikdo neupozornil, že je třeba užívat v rámci léčby a po antibiotikách probiotika, která chrání udržet přirozené pH atd. Takže dle magistry mám narušené přirozené pH v pochvě, a ty laktobacily ta dlouhodobější kúra by to měla upravit… Říkala mi také, že Canesten krém, čípky atd. jsou spíše na akutní potíže, ale pokud se problémy stále a pravidelně opakují, tak je potřeba především řešit příčinu…
Tak mi prosím držet palečky, aby to pomohlo.
Určitě se potom ozvu, jak léčba zabrala… ![]()
@aaduska16 snad bude vše ok, to by bylo, aby jsme se té nepříjemnosti nezbavily
. Já jsem si koupila ten Wobenzym, střední balení, tak uvidíme, snad tím nic nezkazím a k něčemu to bude. Držím palce! ![]()
@lamara píše:
@aaduska16 snad bude vše ok, to by bylo, aby jsme se té nepříjemnosti nezbavily. Já jsem si koupila ten Wobenzym, střední balení, tak uvidíme, snad tím nic nezkazím a k něčemu to bude. Držím palce!
Děkuji moc.
Přesně tak, musím bojovat a hlavně mi i lékárnice říkala, že to chce trošku optimismu, že tyto problémy hodně často bývají vyvolány psychosomatickými problémy…
Držím ti také palečky, ať ti to zabere. Já než se to zlepší, min. těch 14 dnů po dobu brání Gynocaps příteli taktně naznačila, že by bylo lepší se vyvarovat pohlavního styku… Sice to je pro nás oba těžké, ale lepší 14 dnů počkat, a mít klid… ![]()
@aaduska16 píše:
Děkuji moc.Přesně tak, musím bojovat a hlavně mi i lékárnice říkala, že to chce trošku optimismu, že tyto problémy hodně často bývají vyvolány psychosomatickými problémy…
Držím ti také palečky, ať ti to zabere. Já než se to zlepší, min. těch 14 dnů po dobu brání Gynocaps příteli taktně naznačila, že by bylo lepší se vyvarovat pohlavního styku… Sice to je pro nás oba těžké, ale lepší 14 dnů počkat, a mít klid…
Ahojky holky, tak jak pokračujete v léčbě, a jak je úspěšná?
mě zatím za ten měsíc skutečně pomohl ten Gynocaps, přeléčení partnera a denně užívám na lačno ještě orálně tabletu s laktobacily a jsem bez jakýchkoliv obtíží… ![]()
@aaduska16 tak já si nic „nevymýšlela“ a opravdu jsem plíseň měla. Takže jsem přeléčená, uvidíme, na jak dlouho
. ale zatím ťuk ťuk. Užívám Wobenzym, ten snad neuškodí a uvidíme.. Každopádně držím alce, ať jsme bez obtíží ![]()