Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem,
prosím, zda máte někdo obdobné zkušenosti o radu. Od léta se nemůžu zbavit „pocitu“ pálení v pochvě. Již na preventivní prohlídce mi zjistili kvasinky, přeléčeno. Ale po chvilce mě opět začalo dole pálit. Šla jsem k Dr. a nejdříve mi dal nějaký univerzální tablety (veliký žlutoranžový bobule, bohužel nepamatuji název), když mě to po chvilce pět přišlo, že to není ono, tak udělal stěry a byly v pořádku, takže si připadám jako hypochondr
. Nechala jsem to tedy být s tím, že to mám jen v hlavě, ale pálilo mě to dá se říci neustále - v sedě, při chůzi, v klidu.., tak jsem dala na reklamu a koupila si idelyn. Přišla úleva, cca týden to bylo ok, pak jsem od menstruovala, týden ok a nyní uprostřed cyklu opět pálení
. Už jsem zoufalá, k Dr. se mi moc jít nechce, přijdu si jak největší hysterka a hypochondr, který si vymýšlí a něco si namlouvá. Možná to tak opravdu je a já nemám objektivní názor na věc, ale své tělo „znám“ a takovéto problémy jsem nikdy neměla
. Snažím se nejíst sladké, myji se čistou vodou, doma chodím bez spodního prádla, do bazénu nechodím apod. Už nevím, co mám dělat více
. Máte někdo podobnou zkušenost? Zabralo vám něco? Homeopatika, přírodno, léky.. děkuji za jakoukoliv pomoc, radu a názor.
@lamara píše:
Ahojky všem,prosím, zda máte někdo obdobné zkušenosti o radu. Od léta se nemůžu zbavit „pocitu“ pálení v pochvě. Již na preventivní prohlídce mi zjistili kvasinky, přeléčeno. Ale po chvilce mě opět začalo dole pálit. Šla jsem k Dr. a nejdříve mi dal nějaký univerzální tablety (veliký žlutoranžový bobule, bohužel nepamatuji název), když mě to po chvilce pět přišlo, že to není ono, tak udělal stěry a byly v pořádku, takže si připadám jako hypochondr. Nechala jsem to tedy být s tím, že to mám jen v hlavě, ale pálilo mě to dá se říci neustále - v sedě, při chůzi, v klidu.., tak jsem dala na reklamu a koupila si idelyn. Přišla úleva, cca týden to bylo ok, pak jsem od menstruovala, týden ok a nyní uprostřed cyklu opět pálení
. Už jsem zoufalá, k Dr. se mi moc jít nechce, přijdu si jak největší hysterka a hypochondr, který si vymýšlí a něco si namlouvá. Možná to tak opravdu je a já nemám objektivní názor na věc, ale své tělo „znám“ a takovéto problémy jsem nikdy neměla
. Snažím se nejíst sladké, myji se čistou vodou, doma chodím bez spodního prádla, do bazénu nechodím apod. Už nevím, co mám dělat více
. Máte někdo podobnou zkušenost? Zabralo vám něco? Homeopatika, přírodno, léky.. děkuji za jakoukoliv pomoc, radu a názor.
Jako bych to psala já…
Mé problémy začaly cca před 3 lety, a od té doby se mi záněty vrací. Z vlastní zkušeností vím, že u mne se problémů stále zbavit nemůžu, ale dají se minimalizovat, tzn. před a po pohlavním styku - skočit na malou na WC, vysprchovat se, nenosit tampony, ale neparfemované vložky, omezit sladké, nosit intimku, protože tě mohou dráždit i některé prací prášky, či aviváže… Já chci teďka vyzkoušet přírodní léčbu v podobě protizánětlivých bylinek, tak snad to pomůže.
Určitě se ozvu, jak jsem dopadla…
Děkuji Ti moc. Určitě se ozvi
. Zkusím zajít do zdravé výživy, jestli neporadí. Snad nad tím někdy zvítězíme
. Ještě jednou děkuji a uvidíme, třeba někdo tady na diskuzi poradí ![]()
@lamara píše:
Děkuji Ti moc. Určitě se ozvi. Zkusím zajít do zdravé výživy, jestli neporadí. Snad nad tím někdy zvítězíme
. Ještě jednou děkuji a uvidíme, třeba někdo tady na diskuzi poradí
Děkuji, také budu ráda za každou radu.
Kamarádce pomohl Wobenzym, a především přeléčit přítele. Ovšem ten vyjde cenově na dost vysokou částku. ![]()
Taky jsem zkoušela všechno co jde, teď peru kalhotky v prášku pro děti a bez aviváže a po porodu jdu do toho Wobenzymu i když je drahej…jestli nepomůže to tak už nic…
PS: někdy mi pomáhal stroužek česneku zavedený jako tampon ![]()
@lamara
A máš to kazdy den? Nebo jen někdy? Myslím treba po sexu…Me pálilo vzdy po sexu. Pak by me napadlo zkusit nazor jineho gynekologa a zkusit alergologii, jestli to neni alergie
Akorát čtu o Wobenzymu informace. Půjdu do toho, holt do sebe investuju. Snad pomůže.
@Mazlucha právě, že ted mi to opět začalo a to především když sedím. Ale yblo to tak, i k při chůzi, když jsem se v noci vzbudila atd. Snad to do toho nepřejde, ale jak to tak na potvoru bývá..
Alergie na co?
Holky, mne pomohlo prestat jist sladke, bile pecivo, nepit kafe, zato jsem jedla hodne zeleniny a bilych jogurtu a hodne hodne pit vodu. Kvasinky se mnozi kdyz je prekyseleny organismus. Najdete na netu potraviny co prekyseluji, je jich hodne, ale jejich omezeni vam urcite pomuze. Prestala jsem prat pradlo s avivazi a brala jsem candivac a fakt uz po 2 mesicich byla neskutecna uleva. Kvasinky jsou mrchy, ale da se jich zbavit, ikdyz to neni ze dne na den.
Edt. Jo a jeste pomaha myt se intimnim mydlem!!!, parfemovany sprchace skodi. A bacha na horkou koupel a tesne pradlo, to je vylozene idealni prostredi pro mnozeni kvasinek ![]()
@Mazlucha pravda..
Půjdu do boje
. Jdu do Wobenzymu, sladké vynechat pokud možno úplně..ono to neuškodí ani jinde na těle
, používat intimky a asi si pořídit tedy něco na intimní hygienu. No není lepší být chlapem?
![]()
Jinak jetě jednou děkuji všem za reakce ![]()
@Tedtovyjde s tím sladkým to je velká pravda. Ale třeba co se týká mytí, tak mě pomohlo se mýt jen a jen čistou vodou, používat prádlo ze 100% bavlny a bylo to v pohodě.
Jak se tu psalo o Wobenzymu, tak ten je fakt zlatý. Právě teď ho zobu, sice drahá sranda, ale pokud vám není zdraví lhostejné, tak cenu fakt neřešíte.
Může ti to způsobovat i parfémovaný či barvený toal, papír..
jinak vynechat cukr, mouku
@michee píše:
@Tedtovyjde s tím sladkým to je velká pravda. Ale třeba co se týká mytí, tak mě pomohlo se mýt jen a jen čistou vodou, používat prádlo ze 100% bavlny a bylo to v pohodě.
Jak se tu psalo o Wobenzymu, tak ten je fakt zlatý. Právě teď ho zobu, sice drahá sranda, ale pokud vám není zdraví lhostejné, tak cenu fakt neřešíte.
Já bych si ten Wobenzym také pořídila, ale bojím se toho, že na za něho vyhodím spoustu peněz a moc to nepomůže.
Ty ses díky němu těch mykoz, svědění, pálení atd. zbavila úplně, nebo jsi tyto problémy minimalizovala jako my všechny?
Děkuji za odpověď.
@lamara píše:
@Mazlucha pravda..Půjdu do boje. Jdu do Wobenzymu, sladké vynechat pokud možno úplně..ono to neuškodí ani jinde na těle
, používat intimky a asi si pořídit tedy něco na intimní hygienu. No není lepší být chlapem?
![]()
Jinak jetě jednou děkuji všem za reakce
Co mi ještě pomohlo bylo žehlit si spodní prádlo, sice hromada lidí nad tím kroutila hlavou, ale když jsem to dělala, tak se také ty problémy minimalizovaly… ![]()
To souhlasím - chlapi tyhle problémy neřeší.
Všechny tyhle problémy si musím vyžrat my, že? ![]()