Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky ![]()
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo podstoupil vyšetření děložní sliznice EndomeTRIO (Repromeda) a případně jak to dopadlo?
Můj příběh ve zkratce:
1. KET skončil revizí po zamlklém těhotenství (přestalo bít
)
2. KET biochemické těhotenství
3. KET skončil samovolným potratem v 5tt
Po něm si mě vzala do parády primářka kliniky a následovala Imunologie a další testy. Závěr byl: zjištěna aktivace buněčné imunity zaměřené proti trofoblastu (budoucí placenta) a protilátky proti obalu vajíčka + nedostatek vitamínu D. To se řešilo vysokými dávkami D (vyřešeno - potom v normě) a zbytek kapačkami Intralipidu. Bohužel bez úspěchu a 4. KET skončil taktéž samovolným potratem v 5tt.
Všechny 3 těhotenství v děloze, potvrzené UZ. Embrya jsou testovaná i my s partnerem máme po genetice (kromě Leidenská mutace - heterozygot o které jsem věděla, bez nálezu)
Jsem už z toho zoufalá
do posledního těhotenství jsme vkládali velké naděje a doufali jsme, že to tentokrát dopadne.
Budu ráda za každou radu a odpověď…
Ahojda,
já ho podstoupila před dvěma lety v Cube, a nález žádný, ale zato se přišlo na to, že jsme embryo vkládali moc brzy, potřebovala jsem ještě asi tři dny navíc..pak už oba transfery vyšly, jeden byl ale zamlkle a s tím posledním zbývajícím jsem teď ve 25tt…držím palce
@Zivotjeboj12 děkuji za odpověď ![]()
u mě ví kdy embryo vložit, vždy se chytne… ale za pár týdnů konec ![]()
Drží moc place, ať ti vše dopadne dobře
![]()
@Malinam píše:
@Zivotjeboj12 děkuji za odpověď![]()
u mě ví kdy embryo vložit, vždy se chytne… ale za pár týdnů konec
Drží moc place, ať ti vše dopadne dobře![]()
Děkuji, já tobě také. Beres nějaké kortikoidy po transferu?
@Malinam píše:
@Zivotjeboj12 nene, po samotným transferu se nic nepřidávalo
Mě pak ještě dali na deset dní nebo kolik prednison..to je alchymie vid..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.