Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, moc prosím o radu. Mívám opakované záněty močových cest a ráda bych už konečně měla pokoj, protože je to dost nepříjemné, pokaždé mám v moči krev a bílkovinu a vždy zaberou až atb
existuje nějaká prevence jak se toho zbavit? Děkuji moc
Nezkoušela jsi lichořeřišnici? Mně zabrala na gyn. záněty, ale je doporučována právě při častých zánětech moč. cest.
@Tichopredbouri nezkoušela, ale vyzkouším cokoliv, protože tohle už je fakt hrůza, vůbec nevím proč se mi to pořád vrací ![]()
A přemýšlela jsi o příčině?
Já mám zanět jednou do roka. Rychlý nástup, velká bolest, krev, ecoli v moči. A asi to mám po sexu ![]()
Nechat si udělat kultivace a opravdu důkladně to přeléčit specifickou léčbou. A nechat udělat stěry i partnerovy, jestli není bacilonosič.
Ahoj, mívala jsem záněty tak 4× do roka. Rychlý nástup, velké bolesti, bez krve a do dvou hodin jsem fičela na pohotovost.
Zkoušela jsem brát brusinky, ale nijak zvlášť mi to tedy nepomohlo, kamarádka si to zase pochvalovala.
Zkus si zajít přímo na urologii jestli ještě nechodíš. Každopádně ať se nechá vyšetřit i partner, může být přenašeč.
Jinak doporučím bavlněné prádlo, vyhýbat se riflím (celodenní nošení není moc dobré) a být v teple. Před a po styku se osprchovat, bakterie se může zanést.
Já to měla vždycky když jsem někde prochladla. Sedla si na studenou lavičku nebo takhle na podzim z kola. Beru si třeba už i ledvinový pás když je chladno, pomáhá mi to.
Zkus Urinal akut, vždycky zabral, je to silný výtažek z brusinek, ale pokud se to opakuje, tak to chce doktora. Většinou za to může špatný oblečení - krátké sukně, tanga, bundičky do pasu, apod. v období, kdy už to tělo nezvládá. A taky hodně pít.
Chtelo by to mozna vysetrit i partnera, pokud nejaky aktualni je, muj ex byl 2r s byvalkou pak se mnou a byl akorat prenasec ikdyz mezi nami mel 6m pauzu se sexem uplne… Az kdyz se lecil on byl klid
@kacckaJ Taky jsem na to trpěla 4 roky, skoro co měsíc jsem měla zánět a stejný postup jako ty, krev v moči a bakterie E-coli. Záněty se mi vyskytovaly hlavně po sexu. Zkoušela jsem vše včetně rad jako bavlněné prádlo, prát prádlo na 90stupňů, dostatečná hygiena atd. Podle mě to jsou rady na nic, bakterie je v tobě a neovlivní to bavlněné prádlo. Po 4 letech jsem se dostala k urogynekologovi, který mi napsal Macmiror - jedna tableta každý den, dvě tablety po sexu. Nejsou to antibiotika. Od té doby mám opravdu klid.
A ten Macmiror bereš dlouhodobě? Je to chemoterapeutikum, takže podobné ATB. Měla jsem ho 2× a brala jsem vždycky jednu krabičku 2× nebo 3× denně a další krabičku 1× denně.
Zkus Blokurimu-piju každý večer, když cítím, že se něco děje tak podle návodu několikrát denně. Plus kapky Rowatinex, Uroval manosa. Já se pořád pozoruju, ani v létě si nesednu bez něčeho pod zadek, dodržuju pitný režim, hygienu, oblíkám se a stejně se mně e.coli vrací. Kdo nezažil rychlý nástup zánětu nepochopí. ![]()
@Hrozina ano dlouhodobě, v červnu jsem teda otehotnela tak sem musela přestat brat ale do té doby mi to pomohlo.. A uz jednou mi to jiny doktor predepsal a pak zase jina doktorka mi rekla ze je blbost abych to brala furt.. No ale nakonec je to jedine, co mi pomohlo. Blokurimu jsem taky brala ale nepomohlo ![]()
Je potřeba hledat příčinu, jen tak z ničeho nic to není. Občas to může být jako podráždění po sexu. Mívala jsem to, když jsem po dlouhé době s někým spala. Jinak by sis měla nechat udělat testy na pohlavní nemoce, záněty močových cest může způspobovat trichomoniáza. Když se tohle vyloučí, pak zkus posílit imunitu. Já trpěla na záněty, když jsem brala antikoncepci, po vysazení už jsem je neměla a taky jsem přestala nosit tanga, to mi poradila doktorka, že z toho se dostávají bakterie ecoli ze zadku do vagíny
. A také mi pomáhalo brát dlouhodobě uroval manózu. Mně třeba palí trochu močový měchýř, když méně piju, tak si pak vezmu dvě tablety a je to hned dobrý ![]()
Ahoj,
obnovuji téma. Trpím dost často na záněty, jsem v péči urologa, ale zatím bez výrazné pomoci. Na brusinkách už téměř žiju, sama cítím, že po sexu mě to pálí, takže to bude tím. Ale partner je vyšetřený, není přenašeč, zkoušíme to všemožně, některé polohy jsou ok, některé horší. S kondomem je to vždy horší. Říkám si, zda to nemám už i psychické. Teď jsem byla na uro, doktor mi řekl, že mám v moči nález a až potom, co jsem se to dozvěděla mi naskočily příznaky (moč jsem dávala týden před návštěvou doktora)…
Mamka říkala, že jí to přestalo až po porodu, tak nevím.
Máte někdo podobnou zkušenost? Četla jsem tu o té lichořešnici, tak zkusím, ale pokud to mám psychické, tak nevím, co s tím.