Opakovaný streptokok, jsou nutná atb?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24
20.4.24 22:42

Opakovany streptokok jsou nutna atb?

Dobry den,

chci se zeptat na zkusenosti. V lednu u ditete spala, preleceno Ospenem 10 dnu, za dva tydny opet bolest v krku bez teplot a masivne streptokok ve vyteru, takze rovnou pichany penicilin na 7 dnu zakonceny Pendeponem. Nyni po mesici a pul ve tride radi spala a opet si stezuje obcas na bolest v krku a lehce natekla jedna uzlina, strikala jsem streptokill a bolest presla, jen ta uzlina je stale trochu vetsi. Doma jsem delala domaci streptest a vysel pozitivni. Jenze dalsi atb nemaji podle me cenu nechci porad ladovat dite atb. Nema teplotu, jen tu vetsi uzlinu a obcas lehke bolesti krku. Nemate zkusenost co by zabralo? Je tady riziko ze se streptokok nekam vrazi kdyz se nepreleci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9723
20.4.24 23:00

Několik postulátů:

1. streptokoková angína se nemusí u nerizikových pacientů léčit ATB
  1. při brzké recidivě je sadismus podávat prokain-PNC do svalu (s depotním PNC nemám problém)
  1. zhruba 40 % školkových a školou povinných dětí má pyogenního streptokoka běžně v krku
  1. pokud nejsou horečky + bolesti v krku, do krku se raději ani nedívat, strep-testy jsou k ničemu
  1. obavy z post-streptokokových komplikací nejsou na místě, ty „nebezpečné“ kmeny v populaci prakticky již nejsou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.4.24 09:08

Takze mi z toho vychazi neresit, kdyz jsou jen bolesti krku? A ta uzlina na jedne strane nemuze byt problem? Jeste dodam ze pred dvema tydny probehla asi pata nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
21.4.24 09:12

@glutengeek
Uzliny se zvětšují reaktivně při jakékoliv infekci ve spádové oblasti, stastisticky samozřejmě vedou virové záležitosti. Můžete pro zajímavost vyfotit krk / hrdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí