Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, má někdo zkušenost s opakovanou streptokokovou angínou, 4× za poslední měsíc a půl, přeléčeno 2× penbene, 2× cefzil. Vrací se vždy do pár dnů a nástup je rychlý, takže bactoral většinou sotva stihnu nasadit. Příznaky odpovídají angíně, streptest pozitivní, výtěry streptokok pyogenes masivně, crp poprvé 116, pak už byly hodnoty nižší, ale zvýšené kolem 30…vždy to začíná jednostrannou bolestí při polykání, teplotou až horečkou, zimnicí, zvětšenými uzlinami, které jsou extrémně citlivé, při první angíně absolutně žádná reakce na léky na snížení teploty a zmírnění bolesti…zvažuje se pendepon, má někdo zkušenost, že zabral a ukončil to a aplikoval se jen jednou nebo opakovaně… Případně nějaký nápady rady, co ještě zkusit, jak to podpořit…
Já po dobrání ATB po streptokoku ihned začala brát bactoral a nevrátil se. Co to zkusit rovnou a nečekat na příznaky.
Já angínář po angíně pendepon a pak ještě párkrát opakování nepamatuji se v jakém časovém rozpětí, ale několik let klid
Dcera trpěla velmi na angíny, před dvěma lety takhle na sklonku podzimu byl nějak výpadek Penicilinu v sirupu, na pohotovosti rovnou nasadili Pendepon, docházely jsme denně těch 6 dní do ambulance (píchat doma mě nenechali, ač jsem zdravotník, kvůli zvýšenému riziku akutní reakce) a ťuk ťuk, od té doby klid, i když druhé a třetí dítě už během té doby prodělaly streptokokovou angínu. Tak to asi funguje.
@Aspera vrací se mi to fakt v hodně krátkém intervalu a při ATB, jestli jsem zjišťovala správně ho smysl brát nemá, koupila jsem si ho mezi druhou a třetí a tam se mi angína vrátila po dvou dnech, mezi třetí a čtvrtou jsem ho stihla brát 10 dní…teď ještě dobírám cefzil a v pondělí jdu na infekční…
@nick mandarinka no tak budu taky doufat, že to zabere a bude už klid, děkuju 🙂
@Vi78 píše: Více
Mě právě bactotal poradil doktor u dětí, když se jim vrátil streptokok a měly ho začít brát ke konci ATB a pak klidně celé balení nebo aspoň 14 dní. Když jsem to řešila se svou doktorkou, doporučila to také.
@Aspera no jo, ale vzhledem k tomu, že se nedoporučuje brát spolu s antibiotiky, protože pak to nemá žádný význam, tak to nemám jak vyřešit. Nasazovala jsem hned po dobrání…
@Vi78 píše: Více
Já začínám poslední den braní ATB. Pokud to ATB zlikvidují tak se holt stane.
@Aspera ale to pořád nic nemění na tom co píšu, když se bere bactoral s antibiotiky je to k ničemu ta antibiotika ten účinek zničí. A i kdybych ho brala poslední den antibiotik a ne ten první bez antibiotik, tak jsem měla mezi druhou a třetí angínou dva dny, tři dny, než mi nasadili antibiotika další, na 10 dní, to stejné mezi třetí a čtvrtou angínou jen s větším rozestupem, jak jsem psala, tam jsem stihla ten bactoral asi 10× a k ničemu…i na ORL mi bylo řečeno, že s antibiotiky nebrat, že to nemá smysl…