Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, když jsem byla cca v 18-19 týdnu, byli jsme taky u moře. Plavky jsem měla dvoudílné, ale často jsem byla pod slunečníkem a přes bříško jsem si dávala šátek ![]()
já byla loni ve dvojdílných. ale sluníčko mi celkově nedělalo dobře, takže jsem na něm byla jenom když jsem hlídala starší v bazénu. jinak jsem se většinu zbývajícího času povalovala pod slunečníkem.
no já to loni probírala před odjezdem s doktorem. přímo mi říkal, abych nechodila moc na sluníčko, dávala si pozor na přehřátí a hodně pila. ono nejde o sluníčko jako takové jako spíš o to přehřátí organismu. ale pokud bude člověk ležet na sluníčku, tak je upřímně jedno, jestli má klasické dvojdílné plavky nebo ty těhotenské. upřímně, podle mě to jsou za ně vyhozené peníze.
Anonymní píše:
Pojedeme za 14 dni na dovolenou k mori, to budu ve 20tt. je lepsi si koupit tehotenske plavky nebo se da opalovat a koupat v normalnich dvoudilnych, kdyz se budu mazat? Samozrejme neplanuju zadne vylehavani na slunci, ale i tak… Co myslite?
Taky se nemají používat krémy s karotenem, způsobuje nějaké vady..
Ono to také v těhotenství škodí kůži. V těhotenství díky jiné hormonální hladině se tvoří více pigmentových skvrn, které by pak měly zmizet. Ale sluníčko jejich vznik i barvu podporuje a pak i přes namazání opalovacím krémem, můžou být na kůži trvale.
já se vyvaluji na slunci normálně, pořádně se mažu, na obličej používám vyšší faktor kvůli těhotenské masce, a v pohodě, když jsem na slunci celý den přes pupík akorát házím bílou plenku, a samozřejmě se u toho koupu takže se nepřehřeju a v pohodě… ![]()
taky bych bříško nevystavovala sluníčku četla jsem, že mimi vnímá slunce, chlad atd.
a moc se jim to slunění nelíbí…vadí jim v bříšku ![]()
Ahojky,
já mám plavky dvoudílné a normálně se opaluji (ne dlouho), ale mám takový topík přes bříško a prsa. Slunečník vždy sebou a mazat…
A hlavně nos něco na hlavě!!!
Přeji pohodovou dovču ![]()
Pojedeme za 14 dni na dovolenou k mori, to budu ve 20tt. je lepsi si koupit tehotenske plavky nebo se da opalovat a koupat v normalnich dvoudilnych, kdyz se budu mazat? Samozrejme neplanuju zadne vylehavani na slunci, ale i tak… Co myslite?