Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,zkus se nestresovat,myslim,ze vsechny Tvoje problemy jsou stresoveho puvodu.Vykasli se na to a mysli na miminko.Ono se to nezda,ale vsechno proziva s Tebou.Nic neni tak horke jak se uvari.S pritelem si promluv a rekni mu,ze Ti ted hadky nedelaji dobre,to vis hormony.Je sice skarede,odpocivej,dej si relax a mysli jen na hezke veci.Vim,ze to vzdy nejde,ale zkus to,uz kvuli tomu malemu.Drzim palecky. ![]()
Rady zkus se nestresovat
Ono to všechno nějak dopadne
a stresovat se kvůli tomu, že se stresuješ taky nemá smysl to prostě neovlivníš takový je život
Jo a miminu podle mě neubližuješ já se v těhu stresovala tak moc jak jen si neumíš ani představit a mám klidného málo plakajícího zdravýho a věčně usměvavýho syna ![]()
Ahojky!!Tak mám pocit, že jsme naladěné na stejné vlně, založila jsem si i diskusi 18t.t. a je mi čím dál hůř a s tím manželem tě taky úúúúplně chápu, hádáme se permanentně každý den, až to končí slzami a sprostými nadávkami. To se asi lehce řekne, nestresuj se, když si to zrovna někdo neprožívá, takže tady do tebe rozhodně nebudu hustit věty tohoto typu! Nevím, co to způsobuje u tebe, ale u mně je to asi částečně těhotenstvím(proč se na to nevymluvit
) a taky jsem zjistila, že je hodně důležité udělat si čas jen sama pro sebe!! Čekám 3. dítě, takže už taky vím, o čem mluvím.. Zajdi si třeba ke kosmetičče, na masáž, udělej si celodenku s kamarádkama, prostě uteč z toho stereotypu, který nás obklopuje kam se podíváme a uvidíš, že ti hned bude líp, jak fyzicky, tak psychicky!Aspoň u mně to teda funguje 100% ![]()
Buď v klidu, stres je lidský.. a je těžké ho ovládat, a nestresuj se tím, že budeš myslet na to aby ses nestresovala.. to se nedá
![]()
Já jsem se v těhu tak stresovala, a malej nemá žádné následky
![]()
Ahoj,
asi na tebe padaj těhotenský hormony a to se jen těžko zvládá udržet chladnou hlavu. Třeba si některý věci jen zbytečně moc bereš, jsi teď citlivější.
Miminko tím určitě na životě neohrožuješ, ale asi to pro něj nebude nejpříjemnější, protože ten stres zažívá s tebou - adrenalin v krvi, slyší tvuj rychlej tep a cítí tvojí úzkost. Mysli na mimčo a zkus se zasmát, usmát, nadýchnout.
Co popisuješ ty bolesti hlavy, nevonost, tlaky, ztuhlej krk, napití se - připomíná mi to trochu klasickou migrénu. Ta může souviset s tím, jak se v těhu mění hormony a taky tím, že v těhu se víc spotřebovává hořčík, kvůli jehož nedostatku vznikají migrény.
Zkus si přizobávat hořčík - ten se v těhu doporučuje často proti předčasným stahům dělohy (gyndaři předepisují Magnosolv, ale ten je po novu bohužel už jen na předpis, ale je fakt super). V lékárně si nech poradit nějakej kvalitnější, abys do sebe neládovala laciný šitky z hypermarketu (myslím tím rozpustný šumáky za dvacku apod.).
Těhu je zátěžový období i pro naše polovičky - jsou zmatenci, netuší co se sluší a patří
hlavně jsou asi uplně mimo z těch našich těhunáladiček, achjo. Stačí jiskřička a je oheň, většinou zbytečně. Mimčo má rádo pohodičku, tak se nenech rozhodit, upusť páru, nad manželovo výlevama se usměj a v duchu ho pošli někam. Nic se nejí tak horký, jaký se to uvaří - zkrátka, ne kvůli všemu je nutný se čílit a stresit.
No to ti radí ta pravá - já jsem jak papiňák, každá prkotina mě vypění. Migrény 3× do měsíce (bohužel jakože fest blicí, šílený bolesti za ušima, na krku a nad okem, v hlavě bušení jak ve zvonu) … bohužel často právě z toho, že mám jakoby „negativní“ vztek, často zbytečnej, ale prostě mě něco vytočí a už to jede.
Ahoj, už asi měsíc mám dost stresových situací, z poloviny se to týká manžela. Dost jsme se hádali a po těch hádkách i když jsem měla předtím hlad tak pak se mi z toho pomyšlení že budu jíst zvedal žaludek. Od te doby co to začalo se necítím dobř. Bolí hlava, bolí mě za krkem a i svaly nahoře na zádech. Při bolestech hlavy v ní mám i takový tlak. Když vypiji vodu tak to za chvilku mizí. Po ránu mě natahuje i když jsem už 19tt. Dost mě už i štve to počasí pořád sedím doma. Potřebuju trochu uklidnit. Mám strach že tím ubližuju miminku i když se snažím nejde to ovládat