Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé spolutěhule a mamky, jsem na konci třetího měsíce a mám pocit, že se ukoušu nudou. Bohužel nemám práci a s rostoucím břichem už zřejmě žádnou nenajdu. Kromě toho mi není ani úplně nejlíp, únava, žaludek na vodě. Jsem už doma tři měsíce a když si představím, že mě ještě dlouhé měsíce doma čekají, jsem z toho „mírně“ nervózní. Byla jsem zvyklá být dost aktivní a činná, měla jsem zajímavou práci. Teď jen uvařím, poklidím, kouknu na film, něco si přečtu, ale chybí mi naplnění, přijdu si úplně zbytečná. Chybí mi i pohyb, nemůžu běhat, spoustu věcí se bojím dělat, abych něco nepokazila.
Máte to někdo podobně? Asi bych potřebovala realizovat nějaký „projekt“, který bude k něčemu dobrý. Čistá a spořádaná domácnost mě šťastnou nedělá. Uvažuji o nějaké dobrovolné práci pro nějakou organizaci apod., ale chybí nějaký ten impuls, možná i sebevědomí. Jak válčíte vy - nejen s nudou, ale i s nedostatkem seberealizace?
zkus se mrknout do blízkého mateřského centra, většina center uvítá dobrovolníky
Ahoj,taky jsem doma,protože mám rizikovou práci.Zatím jenom měsíc,ale i to stačí,když jsi na neschopence a nemáš ani pět minut vycházky.Jsem teď v 9tt,takže se taky zatím bojím cokoli dělat,aby se to nezvrtlo.Od 12tt si snad budu moct dovolit být i trochu aktivnější,teda pokud mi doktor dá ty vycházky.Chtěla bych chodit plavat,najít si nějaké cvičení pro maminky.Zatím sedím doma,jsem neustále na netu,povídám si tady s váma a hledám věci na mimčo.Mám naštěstí v okolí hodně kamarádek,i s dětmi,které mě navštěvují a to mi vždycky moc pomůže.
Držím palce ať si najdeš nějakou příjemnou zábavu a hlavně ať je všechno OK. ![]()
No do nemocnice těhotná asi není úplně dobrý nápad.To by tě podle mě ani nevzali.Spíš do toho mat. centra nebo někam do knihovny atd…
Jsem 24tt a od začátku jsem taky doma..nemám práci vhodnou pro těhule, takže jsem na neschopence..a týden od týdne si připadám víc a víc znuděná, ještě, že existuje emimi ![]()
To mi povídej, já se doma snad ukoušu nudou
. Jsem 29.tt a od začátku sedím doma na prdeli. Do konce května to šlo, to jsem měla na krku učení na státnice, ale teď je to čím dál tím horší. Domácí práce mě nebaví, vlastně už ani nemám co na práci (kromě vytírání, pač nevytírám já).
Takže neboj, že jsi v tom sama ![]()
softvelvet je to fakt děsný, když člověk neví, jak se zaměstnat, co? Já si každej den říkám, tak dneska už musím něco vymyslet, nebo se zbláznim..no a nevymyslim nikdy nic a každej den je stejnej.. ![]()
Úplně tě chápu, já to naštěstí měla jen dva měsíce teď ke konci těhotenství, předtím jsem ještě studovala, tak to mi zabralo docela dost času. Na každý den jsem si naplánovala nějakou kamarádku, šla se třeba jen tak projít po obchodech, cvičení těhulek. Hlavně buď na sebe opatrná, já měla pořád elánu a od nějaké 28. týdne jsem začala gruntovat skříň pro mimčo, uklizet věcičky a tak, docela jsem si dala zabrat a začal mi hrozit předčasný porod.
Tak hezký těhulkování ![]()
andilkulucko: to jsi mi docela nasadila brouka do hlavy. Já se budu muset ještě než porodím přestěhovat. bydlíme v šestém patře bez výtahu a chceme auto, které nemáme nyní kde zaparkovat, je to centrum Prahy. přítel slibuje, že nebudu muset hnout prstem, ale umíš si představit stěhování, i každej šálek na kávu bude muset projít někoho rukama. tak se trochu bojím. no minimálně dočasně skončí nuda. ![]()
Já taky přemýšlím,že bych se začala třeba něco učit.Třeba bych někam chodila na angličtinu,alespoň by mi nepřestal fungovat mozek a nesoustředila bych se jenom na mimčo.Ale zatím jsem tak unavená a líná cokoli,že nevím,jestli než se rozkoukám,tak neporodím ![]()
Ivčo, to rozhoupávání se je někdy nejhorší, viď? To je takový nějaký sysndrom zaseklé houpačky nebo co ![]()
Ahoj holky.
Já jsem doma taky od začátku těhu. Jelikož má práce mi nedovoluje jí vykonávat v těhu. A musím říct, že se tedy nenudím. První tři měsíce mi bylo špatně.
Takže jsem byla ráda, že jsem uvařila a pak se natáhla. Po třech měsících jako když se mávne proutkem a všechno přešlo. Začala jsem chodit plavat, na procházky. Do toho jsme začali předělávat bydlení, aby vše bylo hotové než se Tomík narodí. Když je ošklivě tak si čtu nebo brouzdám po netu. Nyní jsem 30tt a aktivita mě opouští. Už jsem více unavená, ale plavat chodím pořád a i ty procházky občas. Za chvíli mám v plánu prát oblečky a nachystat pokojíček.
Tak snad se zabavíte i vy a bude vám to utíkat!!!!! ![]()
Hlavně opatrně. Já, vím že to je z toho protože předtím jsem byla v pohodě při každé kontrole a den před další kontrolou jsem ráno byla cvičit, odpoledne malování a nová skříň, tak jsem si tam tahala věcičky a pohyb nahoru dolu mi dal zabrat. Začala jsem se otvírat, tak jsem se musela víc šetřit, ale byla jsem z toho dost špatná, porodit dřív jsem určitě nechtěla a měla jsem trochu nervy a počítala každý ukončení týden. Neboj, nic těžkého netahej, hezky pomalu, budeš to mít sice za dýl uklizené, ale děláš to pro prcka.
andileklucka píše:
Hlavně opatrně. Já, vím že to je z toho protože předtím jsem byla v pohodě při každé kontrole a den před další kontrolou jsem ráno byla cvičit, odpoledne malování a nová skříň, tak jsem si tam tahala věcičky a pohyb nahoru dolu mi dal zabrat. Začala jsem se otvírat, tak jsem se musela víc šetřit, ale byla jsem z toho dost špatná, porodit dřív jsem určitě nechtěla a měla jsem trochu nervy a počítala každý ukončení týden. Neboj, nic těžkého netahej, hezky pomalu, budeš to mít sice za dýl uklizené, ale děláš to pro prcka.
Jestli to byla reakce na můj příspěvek.
Já vím. Všechno hezky pomalu. Žádné těžké věci tahat nebudu. Pouze praní oblečků a ukládání do skříně. ![]()