Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla sem se zeptat, je normální takový hnědý špinění takhle na začátku těhotenstvi?? Sice to mám strasne malo jen kdyz vetsinou jdu na zachod tak když se utru tak mam na papíru ale fakt strašně malinko neni to krev spiš takovy hnedy..24. sem to mela mit myslíte že by to mohlo byt jako spineni ze sem to mela mit,o jedno uz sem prisla proto mam 3krart vetsi strach
Ahojky,
já jsem v 17tt a asi tak do 15tt jsem to měla skoro pořád.Ted jen tak 1-2× do týdne. A většinou jsem vypozorovala,že to bylo v období,kdy bych jindy měla MS nebo ovulaci.Doktor mi řekl,že je to běžné.
Takže klid a užívej si těhulkování ![]()
ze začátku jsem taky špinila, ale u každého to znamená něco jiného, držím palce!
ja sem byla na gynde v pondeli to tam jeste doktorka nic nevidela vcera sem ji volala a ona rikala ze nema ani cenu abych tam chodila ze na ultrazvuku stejne jeste neni nic videt takze mi pry nezbyva nec jineho nez cekat:-( JAk by to poznala jestli je to v poradku kdyz na ultrazvuku neni jeste nic videt
jsem tepprve ve 4 tyndu:-( vis
Neboj já také pořád hodně špiním a já v tom mám i krev a podle dr. je vše v pořádku…nasadila mi utrogestan a ascorutin a je to trošku lepší ale uvidíš…ale pokud jsi na úplném začátku je to normální!Hodně odpočívej a omez stres - vím jak je to těžké…bude dobře uvidíš…dr. uvidí gestační váček nejdřív tak v 5-6týdnu.U mě ho viděla na konci 5týdne…tak držím palečky ![]()
dekuju, snazim se na to co nejvic nemyslet ale potom co sem si prozila predtim s tim potratem se strasen bojim ceho koliv snazim se na to nemyslet ale moc mi to nejde porad se hlidam litam na zachod atd..no mam 4dny po zpozdeni testy mam jasne pozitivni vsechny i doktorka mi rekla ze je tam neco uz malinko videt ale ze to je jeste moc malinky..Prsa mam strasne natekly a strasne me boleji
A obcas tedy poboliva i to brisko
je to opravdu strasne malinko to spineni a neni to krav spis jako hnedy takovy
Janicka159 píše:
dekuju, snazim se na to co nejvic nemyslet ale potom co sem si prozila predtim s tim potratem se strasen bojim ceho koliv snazim se na to nemyslet ale moc mi to nejde porad se hlidam litam na zachod atd..no mam 4dny po zpozdeni testy mam jasne pozitivni vsechny i doktorka mi rekla ze je tam neco uz malinko videt ale ze to je jeste moc malinky..Prsa mam strasne natekly a strasne me bolejiA obcas tedy poboliva i to brisko
je to opravdu strasne malinko to spineni a neni to krav spis jako hnedy takovy
tak vidíš a stejně bohužel nezbývá nic jiného než čekat a čekat…a na začátku to bývá normální je to jak si tam mimi vyvrtává pěkné hnízdečko…také se pořád hlídám, já tam měla už i hodně krve a vše je ok,občas praskne nějaká žilka a je to…chápu že hned myslíš na nejhorší ale bude to dobré uvidíš…kdy jsi objednaná opět k Dr.?
az na 10.srpna mi rekl,že to už by tam mělo byt vse videt a ze pozna jestli je vse v poradku ze opry driv to nema cenu :-/ ze by stejne nic nepoznal. že pry je mozny ze se to neudrzi a pry normalne dostanu menstruaci protoze pory takjy je mozny ze spinim ale to doufam ze ne:-(
Janicka159 píše:
az na 10.srpna mi rekl,že to už by tam mělo byt vse videt a ze pozna jestli je vse v poradku ze opry driv to nema cenu :-/ ze by stejne nic nepoznal. že pry je mozny ze se to neudrzi a pry normalne dostanu menstruaci protoze pory takjy je mozny ze spinim ale to doufam ze ne:-(
bohužel to tak může být ale i nemusí..a nejde tomu ani tomu nijak pomoct…snaž se hodně ležet,nohy nahoru a odpočívej…a uvidíš..držím palečky ![]()
Kup si ascorutin a bylo by lepší nasadit utrogestan
a hlavně co enjvíc ležet a nic těžkého nezvedat.
dej si voraz a nohy nahoru, co to jde, jestli ti nedají v práci dovolenou, tak pokud to jde, tak se hoď marod, nějaký nachlazení třeba s obvoďákem vymyslíte, což?
já sem v prvních asi dvou týdnech taky zašpinila asi 4 nebo 5 krát, a většinou to bylo po větším stresu nebo fyzické námaze…když sem si dala na den dva oraz, tak se to srovnalo…a teď už nešpiním vůbec
a mimčo roste jak z vody…
držím palce ![]()
Ahoj,já jsem měla taky stejný problém a taky pesně ve 4tt.Hned jsem běžela k doktorovi a ten mi dal Ascorutin,Utrogestan a nakázal mi několikadenní absolutní klid.Ale já jsem krvácela docela dost.
Určitě si kup,alespoň ten Ascorutin,ten není na předpis.Jen se nelekni toho,že se podle příbalového letáku nesmí v těhotenství,mimču to určitě neublíží jsou to jenom vitamíny.Konzultovala jsem to s pěti doktory a bere ho spousta těhotných.Když ho neseženeš,tak si dej alespoň vitaminC (stačí citrónová štáva).A hlavně ten klid,vezmi si pár dní volno,v práci se to snad nezblázní a výsledek bude stát určitě za to.Držím palce ![]()
Do práce ještě musím bohužel chodit než mii potvrdí těhu, ješte totiž na ultrazvuku neni nic videt jsem ve 4tt a vsichni mi rikaji ze to je divny ze jeste vubec nic nevidi na ultrazvuku,ale doktorka mi rikala že je to videt az tak v 6tt ze jediny co pozna je ze to neni mimodelozni..