Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
obracím se na Vás…Niki se udělal asi v úterý na spodnm rtíku dooost velký opar.Vůbec jsem nevěděla co na to máznout,tak jí to natírám genciánou,ale moc se to nelepší.Co na opar u takhle malých prcků?
Taky vůbec nevím,jak k tomu přišla,horečku neměla,nemocná není…asi je to ze vzduchu ![]()
Děkuji za rady,chudák,jen do něčeho kousne,už jí to praskne a spoustu krve.
Naďa
Malá měla opary v listopadu při nemoci. Objevil se až po návštěvě dr, tak mě nenapadlo nic lepšího, než potírat genciánkou. Dr mě pochválila, že to je nejlepší, co pro takovýho prcka můžu udělat.
Pro dospělé se používá i Tea Tree Oil, ale pro takovýho prcka bych to nedělala. A vyčkat.
G
Ahoj, jen tak pro zajímavost. Nikdy jsem opar neměla, tím pádem nejsem přenašeč. Ale párkrát jsem si zatrhla ret, na druhý den jsem tam měla takovou bouličku, ze které mi trošku vytékala nějaká vodička a na další den už ani památky po oteklém rtu. Dva dny potom, mi přítel hlásil, že má opar. Dává to za vinu mi, já si stále stojím za svým, že je to náhoda. Nejsem přece přenašeč oparů, když ho nemám a nikdy jsem ho neměla ![]()