Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, Holky pomozte. Jsem v sedmem tydnu a udelal se mi opar na zadku. Ja vim zvlastni misto, ale mam strach ze to ovlivni moje miminko. ![]()
Urcite zajdi hned za svym Dr. Opar by opravdu mohl znamenat problem. Jana
A je to určitě opar, když je na zadku? Já měla opar ne rtu a to by prý nemělo mít vliv na mimčo. Pokud to není první infekce oparem a už jsem ho někty měla. U genit. oparu je to tušim stejné, jen je to nebezpečné při porodu, to se rodí císařem.
Alenka
Jo, honem s tím k doktroce. Opar v prvních týdnech těhu může způsobit vývojové vady miminka (oparu na rtech se to netýká). Ale chci Tě uklidnit, v těhu jsem měla též vyrážku na zadku - hnusnou, mokvající svědící pruh a nakonec mě kožní Mudr. potěšila, že to opar není. Vyrážka mi zmizela až po porodu a hrozně mě trápila celé těhu… Ke kožní určutě zajdi!!!
Ahoj,
mě se na tomhle zvláštním místě
udělal opar už podruhé od porodu. Hledala jsem nějaké info a zjistila, že opravdu může být i tam
Jinak v průběhu těhu jsem měla taky opar na rtu, kupodivu hodně rychle zmizel, a nikde jsem s ním nebyla. Nezbezpečný je myslím snad jen pásový opar, ale určitě si pro jistotu dojdi ke svému lékaři!
Silvie+Anetka 9,5 měs.
Mě se tam dělá taky. Poprvé se mi udělal asi před 7 lety a od té doby se občas objevuje. Potěšilo mě, že během těhotenství se mi neobjevil, zato teď ho mám podruhé během měsíce, ale teď jsem ho zachytila včas, tak nestačil nabujet. Myslím, že by to dítěti nemělo ublížit, ale určitě jdi za svým doktorem. Já jsem to dřív mazala duvira gelem, ale ten teď přestali vyrábět, byl moc levný. Akorát na tom místě, kde se mi dělá, už mám červený flíček. Je to ze stresu nebo když se nečím trápíš, alespoň já to tak mám. Martina
Pásový opar je něco úplně jiného než klasický opar. Mně se naštěstí dělají jen občas na rtu. Osvědčil se mi český přípravek Lakinal gel, nebo Lakinal tinktura + užít si paralen nebo cokoliv proti horečce. Je to za pár kaček a rozhodně účinnější než třeba vectavir a spol.
Radina
Ahoj,
mě se dělává opar ne úplně na zadku, ale na kostrči tak jednou za rok. V těhotenství se mi udělal dvakrát. Doktorka mi dělala testy na herpetické viry, říkali že na vývoj může vadit snad jen ten genitální, tenhle jen při porodu. Tak mě strašili císařem . Nakonec jsem porodila normálně a zdravou holčičku. K doktorovi s tím samozřejmě jdi, jen si nedělej nervy (ty můžou uškodit víc) . Určitě to bude dobré, ale to se lehce říká moc dobře si pamatuji jak jsem byla vystrašená.
Držím palce Mab
ahoj, já jsem měla v těhotenství opar na rtu a volala jsem doktorce, co s tím , jestli to můžu vůbec něčím mazat,aby to malému neublížilo. Byla jsem myslím už ve 20. týdnu. Sestřička mě uklidnila, že malému to neublíží a mazání že už stejně nemá moc efekt, když už je opar udělaný, tak už jsem to pak nemazala raději ničím a zmizel fakt rychleji než jindy. Taky bych doporučovala zajít k doktorovi pro uklidnění a zbytečně se nestresovat.Gabka