Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V každém případě to vypadá lépe a hojí se to. Zřejmě to tělo samo zvládne. Ale stejně bych to s lékařem konzultovala, ať víte, s čím máte tu čest.
Naše impetigo vypadalo jinak, ale možná proto, že se zásadně chytalo jen v ekzémem zasažené kůži ☹️ Od doktorky jsme dostali pokyn buď jen nafotit, nebo přijít s překrytou ránou velkoformátovou náplastí, abychom to neroznesli po čekárně.
Hodně zdraví ![]()
Hojí se to.
Neběhal někde bez trika? Nějaká alergie na rostlinu? A nebo fakt ten pásový opar. Sice je po očkování hodně vzácný, ale třeba ano.
Tohle uz vic vypada jak ten opar. Ja jsem to synovi mazala herpesinem, trvalo docela dlouho, než se mu to uplne zahojilo a doted tam ma flíčky. Jsem zvědavá, jestli to zmizí uplne.
@Midaku píše: Více
Dceři zmizely. Nevystavovat slunci, ať se neudělají fleky (to se stalo mně).
@Havlova nevystavovat slunci… no to jsme minuly tyden asi nezvládli. Měl teda casto UV triko, kdyz ne triko, tak byl poradne namazaný, ale i tak. No uvidime, ma to z boku na zadech, zadna hrůza.
@Midaku píše: Více
Tak to tam ještě neměl, ne?
Spíš jde o to, že ta nová kůže je náchylnější.
Podle mne je triko i krém OK.
@Havlova on ten opar mel nekdy v pulce června, ted uz ma jen ty flicky, ale porad tam jsou, no..pomalu se ztrácí, tak treba casem zmizí uplne.