Opar, herpes dítěte?

540
5.7.26 18:23

Opar, herpes dítěte?

Ahoj holky,

syn, 7 let, v neděli jsme byli u bazénu, trochu se přismahl. Od pondělka si stěžoval, že ho svědí kůže pod ramenem a ve středu měl jeden den horečku. Přisuzovala jsem to nějakému opožděnému úpalu a že tak trochu pokašlává, tak možná nějakému letnímu nachlazení, každopádně ve čtvrtek už byl ok, chodíme už i normálně ven, tak jsem to moc neřešila. Každopádně na tom místě, jak si předtím stěžoval, že ho svědí, se mu udělaly takové ošklivé puchýřky, toho jsem si všimla dnes, včera jsem ho neprohlížela. Googlila jsem, že by to mohl být herpes simplex, případně pásový opar nebo impetigo. U oparu mě zaráží to místo, prý se spíš tvoří na genitáliích nebo puse. Prý už ho to nesvědí, nedrbe se, ale říkám si, co teď s tím. Mam to něčím mazat a šli byste s tím v úterý k pediatrovi?
Děkuji moc za rady a případné zkušenosti :)

Ještě doplňuji, proti planým neštovicím byl očkovaný, cca 3 měsíce zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
78186
5.7.26 18:27

@Gabiiinka tak s tímhle bych v úterý ráno stála před ordinací pediatra, nemaž to ničím, a pásový opar může být v podstatě kdekoli, no možná bych spíš zítra dopoledne zajela na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.7.26 18:38

@stinga je fakt, že to vypadá hnusně, mě to taky zarazilo, ale zase ho to nijak nebolí a v podstatě je jinak úplně v pohodě, tak nevím, jestli jet na pohotovost není moc vyhrocené. Má to teď lokalizované na tom jednom místě, jinam se to nešíří, ale budu sledovat. V úterý tedy zajdu k pediatrovi, ale už to bude týden od prvních příznaků. Děkuji moc za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78186
5.7.26 18:44
@Gabiiinka píše: Více

dej pak prosím vědět, co to bylo, jo? ten tvar vypadá na opar, ale ty puchýřky spíš na impetigo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.7.26 18:46

@stinga jj dám vědět. On bohužel trpí na tyhle různé kožní problémy, takže bude mít další “do sbírky” :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78186
5.7.26 18:48
@Gabiiinka píše: Více

jej, tak snad si s tím bude pediatr vědět rychle rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42743
5.7.26 18:48
@stinga píše: Více

Pásový opar to být nemůže. Ten je pouze u lidí, kteří prodělali neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78186
5.7.26 19:01
@Havlova píše: Více

ani když byl chlapec před 3 měsíci proti neštovicím očkovaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42743
5.7.26 19:04
@stinga píše: Více

Musíš mít v sobě virus neštovic (ten získáš při infekci) a pásový opar je reaktivace viru.
Takže vlastně asi ano, ale pravděpodobnost je velmi malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
5.7.26 19:44

Pasovy opar. Někdy nemusí bolet a svědit. Není pravda, že po prodelanych neštovich se nemůže udělat. Místo, kde se vytvoří může být úplně kdekoliv (v uchu, zadek, tvář, záda, břicho,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65622
5.7.26 20:18
@Desgreze píše: Více

tak oni píšou opak, že když nemáš neštovice, neměla bys mít pásový opar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
5.7.26 20:37

Tipla bych impetigo. Zavolej lékaři a domluv se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8964
5.7.26 20:50

Syn pásový opar mel nedávno a vypadal teda jinak. Tak bych tipla, ze to bude něco jineho. Každopádně jak opar, tak impetigo jsou nakažlivé, takze by do návštěvy lekare neměl lezt do bazenu, používat vlastni ručník atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5772
5.7.26 22:15

Tohle rozhodně vypadá infekčně, pásový opar nebo impetigo. Určitě běžte k lékaři a pozor na přenos na ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
6.7.26 09:39

Díky všem za rady :) protože k lékaři dneska stejně ještě nemůžu, nahrávám update z dneška, jak to vypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí