Opar na rtu pár dní před CS

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.1.23 23:26

Opar na rtu pár dní před CS

Ahoj holky, jaké máte zkušenosti s oparem na rtu pár dní před porodem? Přesněji, před císařským řezem? Vždy, když mám nervy, tak mi vyskočí opar. To se samozřejmě stalo dnes, protože na pátek mám naplánovaný CS. Čím to do té doby mazat nebo přelepovat, aby se co nejrychleji zahojil? :,( Nebude v porodnici problém? Roušku bych si samozřejmě vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
1.1.23 23:43

V porodnici se to strašně řešilo, na novorozeneckem, opar mi vyskočil tedy až den po CS a okamžitě začaly detske sestry řešit, dostala jsem masticku aclovir a měla chuť se jít oběsit, zveliceny problém :roll: řešila to každá sestra! Pak přišel dokonce i doktor, který řekl, že krém na to mám, ať miminu nedávám pusu a mávl nad tím rukou.
Dneska je neděle, opar bych praskla a začala vysouset do pátku to bude OK. (Vím že se propichovat nemá, běžně to nedělám ale když potřebuju aby byl rychle pryč tak ano a mě to zabírá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.23 23:45

Já měla po CS plnou papulu oparu, skoro až k nosu. Sebou jsem měla jenom lůj. Občas jsem to mazla bepantenem. Určitě bych si sebou vzala nějaký herpesin nebo tak. Možná i náplasti z lékárny. Pořád je to opar. Naštěstí se nepřenesl na Mimi. Do pátku už by to mohlo být dobrý :nevim: :palec:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.23 23:46
@Elen8 píše:
V porodnici se to strašně řešilo, na novorozeneckem, opar mi vyskočil tedy až den po CS a okamžitě začaly detske sestry řešit, dostala jsem masticku aclovir a měla chuť se jít oběsit, zveliceny problém :roll: řešila to každá sestra! Pak přišel dokonce i doktor, který řekl, že krém na to mám, ať miminu nedávám pusu a mávl nad tím rukou.
Dneska je neděle, opar bych praskla a začala vysouset do pátku to bude OK. (Vím že se propichovat nemá, běžně to nedělám ale když potřebuju aby byl rychle pryč tak ano a mě to zabírá)

Nikdo nic neřešil a to bylo v kovidu 8o :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
1.1.23 23:51

@Elen8 To je právě to, čeho se obávám. No, zítra ráno něco na to koupím, zatím jsem to alespoň napatlala pastou. Snad to do toho pátku, bude lepší a nebude to problém. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
1.1.23 23:53

Jako první pomoc, jestli nemáš nic z lékárny, tak med.
Jinak opar je nebezpečný při první nákaze, takže právě u miminka je třeba být opatrný. Mně se samozřejmě vyrazil v šestinedělí, tak rouška a nepusinkovat. Zase má miminko pak protilátky od Tebe a z mlička.
Myslím ale, že do pátku to zalečíš a zaschlý uzt není nakažlivý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
1.1.23 23:55

Urcite si kup naplasti na opar, nejaky dobry. Mne pomahaji nejvic a navic to pod tim tak nepali a nesvedi, do patku by to melo byt cajk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
2.1.23 00:00

Cannadent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
2.1.23 00:01

Jist dejme vitamin B v tabletkach prevent7vne, co nejlépe jist :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.23 00:18

@marcellia Děkuju, určitě pro to zítra zajdu. Moc doufám, že ano. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
2.1.23 00:28

Česnek vřele doporučuji. Rozkrojit a přiložit aspoň na deset minut. Pak něčím dosušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
2.1.23 03:07

Tea tree olejíčkem mazat několikrát denně. na opary trpím a tohle zabírá. je to Přírodní antiseptikum. Opar je pro tak malé mimino hodně nebezpečný🤮.hlavně Mimi pak nelibost, víry se přenáší takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
2.1.23 07:41

Zovirax duo je super a ještě mi pomáhalo to lihovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
2.1.23 07:52

Urcite ty naplasti. Vzdycky se to manzelovi s nima hoji nejrychleji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková