Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím ženský, mám dotaz.
Jsem 5 let po akutním císaři a teď mám dva týdny do porodu. Vše vypadá v pořádku, ale co mě zajímá je, ze i když si chci zažádat o další cs tak mi ho neudělají, měla jsem za to, ze to jde normálně
díky za postřehy.
Našla bych si jinou porodnici, udelat by to meli. Rekni, ze te boli jizva ![]()
@DandátkoP
Zítra jdu ještě na utz ohledně jizvy tak zkusím protlačit na zadost ale pochybuji. Dnes se netvarili, ze by to šlo. Jedine co mi řekli, ze mě nechaj normálně a při jakémkoli problému by mě na cs vzali.
Pokud mas jizvu v poradku, tak neni duvod přeci do tebe rezat znovu.
@Kratova ja tady nedavno videla diskuzi a vsechny holky tam tvrdily, ze na zadost to udelat musej no. ![]()
Taky me to bude cekat, jen budu mit rozestup necely dva roky a taky chci znova cisare.
@DandátkoP noo a to prave jaksi nejde, také jsem chtěla a mám smůlu.
@mackA159 ano tomu rozumím, jen jsem myslela, ze to na zadost jde.
@Kratova píše:
@DandátkoP noo a to prave jaksi nejde, také jsem chtěla a mám smůlu.
@mackA159 ano tomu rozumím, jen jsem myslela, ze to na zadost jde.
V ČR není možné provádět císaře na žádost
@DanielaD píše:
V ČR není možné provádět císaře na žádost
Ale jde, kdyz uz jeden cisar byl. Jsou porodnice, kde davaj vybrat a jsou i porodnice, kde nedaj ani vybrat a jde se rovnou na cisare ![]()
Nebyla by to škoda, se nechat řezat, když normálnímu porodu nic nebrání?
@Pajka89 píše:
Nebyla by to škoda, se nechat řezat, když normálnímu porodu nic nebrání?
Proc škoda? Jizvu na břiše už má. Nemusí mít ještě k tomu jizvu dole a vytahanou pipku.
Já měla první cs a po druhé mě nechali si vybrat.. já si vybrala přirozený porod a nelituji.. ale rozhodnutí je na každém ![]()
Ale v případě, že by mě jizva bolela.. tak bych musela na cs.. takže pokud opravdu chceš na cs.. řekla bych, že tě v jizvě dost začalo řezat a bolet..
Holky díky za rady, uvidim co mi reknou zítra až budou na jizvu koukat. V jitve mě štípe a tahá už 14 dni jakoze fest i když se zvedat ze dědu, a nic mi na to neřekla 🤷🏻♀️ tak mi držte palce, každopádně už nepočítám s tím, ze by to vyšlo. Tady v Mostecky nemocnici to je asi jinak.
Pokud není důvod, je dostatečný odstup a jizva ok, tak opravdu není důvod
A nárok přirozeně nemáte.
Já se tady stavím pomalu na hlavu, aby se mi otočil KP a nedošlo na císaře, takže ani nechápu…
Pokud si sezenes posudek od psychologa, musi Ti CS udelat.
Taky jsem po akutni sekci a prirozene bych uz rodit nesla. Vybehala bych si vsechny papiry, kdyby nebyla rozumna domluva.
@Denny97 píše:
Já měla první cs a po druhé mě nechali si vybrat.. já si vybrala přirozený porod a nelituji.. ale rozhodnutí je na každém
Ale v případě, že by mě jizva bolela.. tak bych musela na cs.. takže pokud opravdu chceš na cs.. řekla bych, že tě v jizvě dost začalo řezat a bolet..
Kéž by rozhodnutí bylo na každém ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.