Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@j.a.n.i1 píše:
No, kez by uz schvalili ty nadstandardy… A každý at si mize vybrat a cisare na prani doplatit.
přesně tak! ![]()
@jagis tak vydupat po císaři
. Nejspíš si tady někdo pomýlil diskuzi.
Zakladatelko, nejspíš to je, jak kde. Adi se to opravdu mění a po CS teď upřednostňují vaginální - tam máš 50%, že se to povede. Zkusila bych jinou porodnici. Já tak udělala a bylo to nejlepší rozhodnutí. Dobré ale, že aspoň na tu jizvu chtějí kouknout. Bez toho bych vaginální neriskovala.
Příspěvek upraven 20.12.22 v 09:17
@1Pears1 Tak rizika spousty kosmetických operací jsou podobna a presto se delaji…
@Capelucia Nepomylil, nemluvim o necem s cim nemam zkusenost. Kdo jiny je vic odbornik nez lekar, ktery zhodnoti pacientku a nevidi duvod pro CS? Pokud tam duvod nevidi lekar k zbytecne dalsimu CS tak proc problem vidi pacientka? VBAC je plus pro ni, pro jeji telo - ajo vlastne ne, jedna uzivatelka psala, ze kdyz uz ma jizvu tak vlastne nemusi mit sitou a vytahanou pipku 🙄
Všichni máme jiné nazory a své pravdy. Počítám s přirozeným porodem od začátku, jen se zajímám i o cs kdyby náhodou. Včera mi dr řekla, ze je vše v pořádku, a dnes se mrknou na jizvu. Nejsem hysterka ani posranek jen jsem měla fakt osklivych 13 hodin porodu než sem šla na akutní sekci ![]()
Takže jsou to jen obavy a zvědavost co kdyby.
Byla jsem v podobne situaci (uz je to tedy rada let), prvni porod sekci pro KP, pri druhem tehu mi rekli, ze pokud bude jizva ok tak budu rodit normalne, posledni 1,5 mesice se mimi furt tocilo, takze pri jedne kontrole mi rekli, je to je zase konec panevni a bude to sekce, o tyden pozdeji bylo vse jinak a mela jsem rodit prirozene (nekolikrat dokola), ja jsem dost odolna osoba, takze jsem se rozhodne nehroutila, ale prijemne ty zmeny nebyly. Takze ve chvili, kdy jsem byla zrovna srovnana s prirozenym porodem mi pri mereni jizvy zjistili, ze nema ani pul milimetru a uz jsem ficela na sal na sekci… nakonec jsem si dala jeste treti sekci, ta uz ale byla jista od zacatku…
@jagis u mě jeden lékař k tomu důvod neviděl, i když sama jsem cítila, že něco není ok. Prý zkusit a cs jenom, když budou komplikace. Naštěstí jsem na něj nedala. Druhý lékař v jiné nemocnici CS udělal a děloha rupla během operace na sálu a prý by to už nevydrželo ani pár dní. Kdyby mi rupla doma, termínu jsme se mohli klidně nedožít. Jasně, každá to má jinak, asi 50% žen po císaři porodit může. Ale své odborníky si strč někam, jednou je to tělo ženy a sama ví, na co se cítí. I kdyby byl důvod jenom to, že se bojí nebo nechce si zdemolovat pipku, když už má rozřízlé břicho.
@Capelucia Myslim, ze slusnost je vzdy i pri diskuzu na miste, takze strkani odborniku nekam nekomentuji a posilam klicenku za slusne chovani 👍
To mi připomíná, jak jsem po násilně vedených dvou porodech skončila, už po 1. mně měli nabídnout sekci, skončila jsem jako mrzák. A když mě dal jeden šikovný doktor do kupy po 3h operaci, abych mohla důstojně žít, bylo mi těmi Odborníky s Velkým O řečeno, že jsem neplodná, opakovaně a že náhoda, která se opakovala 2×. Komické je, že mě i se za zavěšenou dělohou vyhrožovali, že mi sekci nenapíší. Fuj. Od té doby chodím už jen k zubaři.
Brrr. ![]()
Hlasujte o urovni násilí v porodnicích http://spn.pasivsafehouse.eu/
Pošli dál
@Anonymní píše:
To mi připomíná, jak jsem po násilně vedených dvou porodech skončila, už po 1. mně měli nabídnout sekci, skončila jsem jako mrzák. A když mě dal jeden šikovný doktor do kupy po 3h operaci, abych mohla důstojně žít, bylo mi těmi Odborníky s Velkým O řečeno, že jsem neplodná, opakovaně a že náhoda, která se opakovala 2×. Komické je, že mě i se za zavěšenou dělohou vyhrožovali, že mi sekci nenapíší. Fuj. Od té doby chodím už jen k zubaři.Brrr.
@Anonymní píše:hlasuj a pošli dál http://spn.pasivsafehouse.eu/
Nechtěla bych Teda další císařský řez. Strašně to bolí, navíc si myslím že to bude o to horší že to bude podruhé. Normální porod bolí několik hodin, operační několik dní a to někoho i déle, neede na anestezii a další okolností. Ne.
@karkarka No to by mi zrovna nevadilo. To není vidět. Spíš mi vadí to břicho Teda. Celou dobu jsem se o něj starala, nemám jedinou strii a teď jizva ![]()
@karkarka pokud řekne že ji bolí jizva, tak ji sekci povolí a řízenou do toho znovu? Však to nemá logiku.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.