Opar u kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2073
21.7.10 21:14

Opar u kojence

Ahoj holky,
asi plasim zbytecne, ale radsi se zeptam :-)
Malemu (8 mesicu) se dneska tesne vedle rtu objevil cerveny flicek a na nem bila tecka - no vypada to jako velky „bedar“.
Trochu me to vystrasilo jeslti to neni opar, nebot posledni dny je maly takovy uknuceny a v noci moc nespi - ja jsme si porad rikala, ze to jsou asi zuby…
Tak se zeptam kdyby to byl opar (tedy nevim, ze by ho nekdo u nas mel, ale mezi lidi chodime tkaze nekdo ho teoreticky chytit mohl) - je to nebezpecne, mam s tim neco delat? A jak by to pokracovalo - zvetsovalo by se to? Netusim totiz jak rozpoznat jeslti to je skutecne opar.
Diky asi se ptam blbe - ale nevim nechce se mi plasit u doktorky nebot je to fakt nepatrne, ale zase bych nerada neco zanedbala.
Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1371
21.7.10 21:54

Čau, jednou jsem taky uplně vyhysterčila :oops: kvůli „oparu“. Já měla na puse pořádnýho a malýmu jsem po koupání objevila pod rtíkem taky červenej flek s bílou skvrnkou uprostřed … Tak jsem zavolala na pohotovost, jestli jako máme ject nebo čekat apod. a že si ani nejsem jistá, ale nechtěla bych to podcenit.
Pí. MUDr. mi sdělila, že to na 99% opar nebude a pro klid to mám potřít genciálkou. Tak jsme se oba popatlali genciálkou pomalu až za uši :-D a druhej den to zmizelo. Prej opar by fakt PUČEL a byl by pak otevřenej, mokvavej, následně by zasychal, a prej opar je BOLESTIVEJ pro mimi. Jakmile by to fakt vypadalo jako opar, tak Dr. dává antivirotika a hlídá se teplota …
Já mam z oparů uplně fobii … když jsem přišla z porodnice (v lednu), tak jak jsem byla vyčerpaná a bez vitamínů atd., tak se mi na dršce udělalo snad pět oparů, i po kůži pod nosem, na bradě … no fakt šílený … a do toho novorozeně :roll: Následně se zaoparoval i manžel, tak jsme tu chodili jak psychouši v rouškách … tchýně čuměla jak puk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
21.7.10 22:12

Podle mě neplašíš zbytečně.
Mojí dceři se něco podobného začalo dělat na dovolené (v Itálii samozřejmě :roll: ) na zádech. A taky byla podrážděná a hůř spala. Nejdřív jsem myslela, že je to nějaký vřídek ze sedačky, jak se v autě zpotila nebo tak něco. Po pár dnech se jí udělal vedle další :roll: Kamarádka po telefonu se svou mamkou (dělá na kožním :mrgreen: ) diagnostikovala opar :-( Radila vysušovat (lihem nebo pudrem) a přelepit, aby se to dál nešířilo. Jakmile opar mokvá, ta vodička z něj je šíleně infekční.
Po návratu mi doktorka akorát potvrdila opar, napsala tu zelenou vodičku (novikov?) a doporučila vitamíny.
Ale prý to miminka snášejí v pohodě, narozdíl od dospělých, já bych prý na jejím místě byla vyřízená.

Takže moje rada: zatím ho jen sleduj, dej mu nějaké vitamíny navíc a když se udělá další, je to jasné a upaluj k doktorce. Ale není to nic tragického :wink:

PS: dcerka ho chytla ode mně, měla jsem ho asi 14 dní předtím na puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
21.7.10 22:13

Diky moc - trochu jsi me uklidnila . ja jsme priserny plasan :-) Tak uvidime, jak se to bude vypadat zitra.
No u nas prave opar ted nikdo nema, ale clovek nikdy nevi kde ho muzes chytit :-(
Hele ja mela opary po obou porodech des a hruza - ja si na to lepila ty naplasti na opar, ze by to lecilo to ais ne, ale alespon to bylo „uzavrene“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
21.7.10 22:21

Jsem ráda :wink: Já mívám opary aspoň 2× do roka :roll:
U mimča je blbý, že náplast tu citlivou kůžičku podráždí. Ale ta zelená vodička je výborná :palec:
Snad to opar nebude :wink: :wink: :wink:
Pak napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
21.7.10 22:33

Díky Chuanitce jsem si ještě vzpomněla - při oparu výrazně zvýšit přísun B-komplexu, aby se eliminovalo poškození nervový soustavy, bo co … I když mě nenapadá, jak s 8m mimčem provést. B-komplex rozdělat do kaše? Kvasnicovou polívku?
Přesněji - vitamín B12, vitamín C a ZINEK
Ještě čtu - vysoušet tea tree oilem, ale nevím, jestli není mimi moc malý …

Příspěvek upraven 21.07.10 v 22:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
21.7.10 22:34

Jojo urcite napisi.
Ja jsem prave chtela jet pristi tyden na 8mi mesicinu kontorolu. Tak kdyby sem i to nezdalo pojedu uz zitra nebo tam zavolam.
Pak dam urcite vedet.
Ja se prave bala- kdyz je tak maly, aby to pro nej nebylo nebezpecne… Takze to jsi me uklidnila diky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
21.7.10 22:55

Nase mala zacala mit opary od 13 mesicu. Poprve mela snad 5 kousku i kolem pusinky. Hlavne, aby se to nerozlizalo a nesahlo si do oci. My museli tenkrat skoncit s dudlikem. Jinak pokud je to opar, tak to vypada jako puchyrek, myslim si, podle popisu, ze to opar nebude. A opar se muze udelat klidne i z vedra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.7.10 08:07
Rampepurna píše:
Díky Chuanitce jsem si ještě vzpomněla - při oparu výrazně zvýšit přísun B-komplexu, aby se eliminovalo poškození nervový soustavy, bo co … I když mě nenapadá, jak s 8m mimčem provést. B-komplex rozdělat do kaše? Kvasnicovou polívku?
Přesněji - vitamín B12, vitamín C a ZINEK
Ještě čtu - vysoušet tea tree oilem, ale nevím, jestli není mimi moc malý …Příspěvek upraven 21.07.10 v 22:35

Nám Mudra doporučila Pikovit, na kterém je sice napsané až od jednoho roku, ale prý to nevadí :wink: Markétka v té době měla 8 měsíců.

inap píše:
Nase mala zacala mit opary od 13 mesicu. Poprve mela snad 5 kousku i kolem pusinky. Hlavne, aby se to nerozlizalo a nesahlo si do oci. My museli tenkrat skoncit s dudlikem. Jinak pokud je to opar, tak to vypada jako puchyrek, myslim si, podle popisu, ze to opar nebude. A opar se muze udelat klidne i z vedra.

Inap, právě u mé dcery opar nevypadal jako puchýřek (jako u mně :think: ) ale jako beďar, až mě svrběly ruce, že bych to vymáčkla :lol: Pochopitelně jsem to neudělala.
A jak to děláš, aby si nesahala do očí? 8-o Markétka ho měla na zádech, tak to bylo ok, ale v obličeji si to nedokážu představit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
22.7.10 13:37

Holky diky moc :-)
Tak jsme nakonec jela k doktoroce - tedy asi kvuli otmu oparu bych nejela, ale stejne jsem mela ted nekdy jen na tu osmimesicni kontorlu tak jsem to spojila - opar to neni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.7.10 17:21

Super :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
4.8.10 20:36

…synovi se někdy kolem sedmého měsíce udělal taktéž malinký pupínek trošičku červený s bílou tečkou uprostřed…vůbec mě nenapadlo,že by to opar mohl být..naneštěstí mu v té době začaly růst zuby, takže jak slintal tak se mu to rozšířilo po celé bradě…obvoďák nejdřív váhal jestli se doopravdy jedná o opar,ale já už měla jasno…dal nějakou vodičku na vysoušení a obklady a mast,která byla k ničemu, protože to po ní ještě víc mokvalo, takže jsme nakonec skončili na bulovce na kožním. Měl opar opravdu přes celou bradu, do toho zuby…doktorka nás postrašila,že prý si ho tam nechá, že to vypadá bídně,ale nakonec jsme to zvládli naštěstí jen s domácí léčbou,ale byl to boj. Musela jsme mu to každou chvíli přelepovat,protože ty jeho slinty rozmáčely i obvazy a náplast…dostali jsme na to takovou žlutou pastu,která nádherně vysoušela…léčba do úplného uzdravení trvala asi 5 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
13.9.13 13:56

Ahoj holky, hledám něco o NÁTCE a nikde jsem nic nenašla, jenom opar. Takže vlastně teď nevím jestli takovej ten strup v nose, udělá se většinou skoro venku v dírce je vlastně teda nátka nebo opar? 8o Nebo je jedno a to samé?
Jde o to, že malá skoro 10 měsíců má začínající nátku. Úplně to poznám, mívám to často já, ale momentálně jsem to teda tak měsíc neměla. Začíná se jí dělat červený flek pod nosní dírko, skoro v ní a pokud to bude jak u mě, tak jí to bude třeba zítra hnisat a pak to bude zasychat. Doufám že to bude v pohodě, ale je dneska celej den hrozně umrčená, i trochu kašle. Ale ono je to všechno i tím hnusným počasím :roll:
Tak mě prosím poraďte jestli je to teda nátka nebo opar? :nevim:
Díky moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí