Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chci se zeptat v uterý máme s miminkem (4.měsíce) operaci tříselné kyli máte někdo zkušenosti?? Jak to bude probíhat a hlavně jaké to bude po operaci?
Ahoj, obnovuji diskuzi- mate nektera zkušenost s operaci kyly ve Fakultni nem. v Ostrave Porube? 6lety syn ma hydrokelu v sourku… zarazilo mne, ze mame nastup 1den, mame prinest predoperacni vysetreni, ale operovat se bude az den nasledujici- přitom jiné operace jsme měli třeba hned v den nastupu… jake mate zkusenosti, jaky je personal, pokoje-na ORL syn lezel mezi dospelymi- atd.? jak vase deti operaci snasely? diky
Dcera byla loni. Nástup byl ráno v 7, na řadu šla kolem poledne, druhý den domů. Byly jsme na dětské chirurgii, byly tam samotné větší děti, s menšími tam byl někdo z rodiny. Bylo to celkem dobré, jen z personálu někdo lepší, někdo horší. Ale já jsem byla s ní, tak to šlo. Ta operace byla jednoduchá, druhý den jsme jely normálně tramvají domů. Ten nástup v den operace jsem domlouvala už v chir. ambulanci, kde se ten výkon plánoval.
@liky nemám zkušenost s Ostravou, ale přesně takto probíhala operace chlapečka, který byl s dcerkou na pokoji v Praze na Bulovce (dcerka tam byla s pupeční kýlou). Oba měli nástup 1 den (ale odpoledne), druhý den operace a 3 den domů. Také tam byl příchod s přdoperačním vyš.
Proč, to přímo nevím, ale možná to souvisí s tím, že nesmí jíst ani pít. Nám večer po ujasnění operačního plánu na druhý den, řekli do kdy může dcerka pít, to stejné měl i ten chlapeček s námi na pokoji.