Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, před 14ti dny jsem ve 2Ott prodělala operaci slepého střeva(pokročilý zánět). Nejprve mi to doktoři slíbili laparoskopicky, ale nakonec mám jizvu na 4 stehy. Všechno proběhlo dobře, už běhám „jako srnka“. Ale přesto to ve mě hlodá. Jestli to teď nemůže způsobit nějaké komplikace,co srůsty, co ta jizva jak poroste břicho, přece jen není ani pořádně zahojená a už se napíná
Měla jste některá podobný zákrok v těhotenství?
Moje masérka mi vyprávěla, že jí operovali /před lety/ v 6.měs.slepák. Prý jí pak jen dost hlídali jizvu, ale vše bylo ok a pak i při druhém dítěti to bylo v pohodě.
Ja teda byla na operaci se slepakem pouze 14 dni pred tim, nez jsem otehotnela (laparoskopicky, taky 4 stehy
.
Problemy jsem trochu mela - jizva me celkem bolela, v tehu vypadala dost strasidelne, ale po porodu se celkem stahla…
A srusty
no, to byla kapitola sama pro sebe… Ja mela chronicky zanet, takze srusty mi pri apendektomii sice rozrusili, jenze pak se zase zacaly tvorit a ja cele tehotenstvi prozila s bolestma, jak se deloha zvetsovala a srusty tahala
.
Brala jsem velke davky magnezka, nekolikrat skoncila na kapackach v nemocnici, ale vse dobre dopadlo a ja nakonec tyden prenasela ![]()
A pak znama byla v tehu na operaci se zlucnikem a vsechno v poho…