Operátoři výroby? řeknete:?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Příbuzná, tak vydržela pracovat cca rok a řikala, že už nikdy víc. Plat prej hroznej (nějakejch 13-15000 čistýho podle směn), práce taky na zblbnutí, navíc musela plnit limity jinak jí strhávali peníze z platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si takto přivydělávala při studijích. Pracovala jsem u pásu, takže přestávka na WC byla jen, když dojela linka. Práce naprosto jednotvárná, často v nepřetržitém provozu. Naprosto mě to nebavilo a do konce směny jsem vždy odpočítávala minuty. Nic pro mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momentálně mám brigádu v kanceláři, ale mohu si chodit přivydělat do výroby o víkendu za slušné peníze. Právě operátora ve výrobě na lince.
A řeknu vám, já ty lidi strašně lituju, co to musí dělat pořád, já si mohu vybrat, jestli 8 nebo 12h. A většinou po těch 8 hodinách padám na hubu. Záleží, ale na lince, na typu výrobku, na nadřízených, tady na té je hrozné snad vše.
Linka je dlouhá, tedy stále chodíte, kusy váží cca 3 kila jeden, máme málo lidí, tudíž je to náročnější.
Co dělám: máme cca 30 strojů, do jednoho stroje dám kus, založim díly, zapnu stroj, vezmu kus, který tam byl a jdu do dalšího stroje, a tak pořád dokola. Nesmím tam během procesu ani malinko strčit ruku, jinak bych kus zkazila a to je pak hoden psychicky náročný. A strašně to neutíká.
Predemnou je člověk a za mnou je člověk, tudíž musím být rychlá, pokud se malinko zaseknu, někdo na mě čeká, nebo se mi kusy hromadí - stres. Musíte tedy jet opravdu stále rychle, bez chyb, jen tak se nemůžete jít napit nebo na záchod, musíte se předem domluvit, a někdy to prostě ani nejde.
Je to fyzicky náročné, bolí nohy, ruce, prsty, záda, kyčle, je tam vedro jako prase, děláte stále to samé, často jsem měla pocity na
nebo na omdlení.
Já to dělám za větší peníze, než ti, co tam normálně pracují a upřímně je lituju. Ale co vím, tak u nás ve firmě jsou linky mnohem víc v pohodě, na tuhle nikdo nechce chodit - nedivím se. Hodně štěstí. ![]()
Edit: a opravdu to není, že bych byla nějaká bábovka, to co tam pracují normálně třeba rok, si každou směnu stěžují, že to je hrozeb náročné, takze zvyknout se dá jen částečně. Jedna paní je ji skoro 60, tam už chudák skoro tahá nohu za sebou.
a všichni jsou nakonxi směny mrtví, i když to dělají dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem tak pracovala než jsem poprvé otěhotněla. Práce na 3směnný provoz, naprosto na palici, za chvilku jsem měla v háji záda, peníze směšné.. Manžel to takto vydržel 6 let (má jen zš, tak moc na výběr tehdy neměl). Kariérně se vyšplhal, ale i na vyšší pozici nedonesl domů víc jak 16 000 a to se mu z toho ještě strhávali peníze za „firemní svoz zdarma“. Výhoda byla v čipových kartách, na kterých byl denní limit a kupoval přes to v kantýně jídlo, pítí, cigarety, takže když nebyla hotovost, tak jako nouzovka dobrá..
Každopádně už nikdy víc, radši bych šla za pokladnu do Lidlu.. Strašná otročina, o pauze se stihneš akorát tak vyčůrat. Jinak tohle byla automobilka, takže nováček se zaučil na celou linku kde bylo cca 12 strojů (těch linek bylo XXX) a pak zůstaval u svého stroje, který ovládal nejlépe. Musela se plnit norma, jinak se přišlo o bonusy. Strašně pomalu to utíká, protože 8-12hod děláš jeden a ten samý pohyb pořád dokola.. Já vždycky měla strašnou krizi kolem 7 hod večer, 10dopol a kolem 3. ráno. Strašný stres je i v tom, že musíš být stejně rychlá jako ostatní, pokud nestíhá jeden, stojí celá linka a čeká, až ty ten kus dovyrobíš (na stroji „vyroba“ toho jednoho kusu trva od 4-12s, takže prostě musíš jet jak fretka), takže opět, pokud linka stojí, máš nervy že neplníš normu. Navíc u „nejrychlejšího stroje“, kde máš prostě naděláno zapomeň na to, že by ses opřela a vydechla, doplňuješ totiž materiál ostatním, kterým jejich část zabere dýl a nemohou se doplnovat sami. Navíc se připrav na to, že ti v klidu řeknou, že se jde navíc víkendová směna, protože neplníte normy a musí se to dodělat, nebo že prostě zůstávaš přes čas, protože nemáš splněno.
Fakt je to otročina, strašně jsem obdivovala ty ženské, co měli skoro duchodovy věk a lítali jak fretky s námi <30.
- Citovat
- Upravit
Asi jak kde… V těch menších firmách to zase taková bída není. Muž je ve fabrice 6 let a dotáhl to od pásu na vedoucí pozici a špatně se vůbec nemáme. Peníze měl dřív taky slušné. Lidi si tam extra nestěžují, můžou si jít udělat kafe kdy chtějí, záchod a cigárko když je čas. Nikdo po nich teda nešlape.
Není to tak, že by stali v pozoru a museli jet jak fretky..
Kamarádka dělá ve větší a taky si teda nestěžuje..
Kafíčka, v práci pohoda peníze ujdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem pracovala u stroje, v Hranicích, točky ranní, odpolední, noční, když jsem nastoupila, musela jsem dělat i přesčasy, takže PO-ÚT 6:18, ST-PÁ 6-14, v neděli zas na noční od 22 a skončila jsem sobotou ráno.
Týdně se nadrábal den v týdnu, takže za 365 dní nadrobíte ještě 51 dní navíc. Za to prosím 13 čistého včetně přesčasů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo v té firmě, kde pracuju mají taky 13 čistého. Hnus. A dělají dvanáctky. To já mám 200 čistého na hodinu, a nikomu to samozřejmě neříkám, protože fakt chudáci lidi. A ještě ti nadřízení po nich šlapou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbucha3 píše:
Jo v té firmě, kde pracuju mají taky 13 čistého. Hnus. A dělají dvanáctky. To já mám 200 čistého na hodinu, a nikomu to samozřejmě neříkám, protože fakt chudáci lidi. A ještě ti nadřízení po nich šlapou.
A pak zaměstnavatelé pláčou, jak nemůžou sehnat zaměstnance
.
Máme v rodině taky někoho, kdo dělá „u pásu“. A nejhorší jsou pro ně ty změny šichet. A ze všeho nejhorší pak noční.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem třináct let v automobilovém průmyslu. Začínala jsem jako dělník a později prošla několika lepšími (nedělnickými) místy. Ze začátku to ještě šlo, ale pak se začaly normy rychle zvyšovat a nakonec byly opravdu vysoké. Na dílně byla dřina, za půl směny jsem se 600× ohla do bedny, navíc velké teplo. Za jeden reklamovaný kus od zákazníka byly velké pokuty (skoro pět tisíc). Pracovalo se ve skupinách a když někdo nestíhal, ostatní se zlobily, že se nesplní norma. Práce na tři směny. Já byla mladá a svobodná, takže mi práce nevadila, i když byla fyzicky náročná. Na druhu stranu firma dávala i dobré benefity a náš kraj i slušné mzdy. Ekonomickou krizí jsme prošli bez povšimnutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to ja si nestezuju. Momentalne jsem na materske, ale pred materskou jsem temer pet let delala ve fabrice v mensim meste. Osmihodinovky, dvousmenny provoz. Kdyz je vic prace, dobrovolnici chodi i nocni. Zaklad sice malej, ale prumer jde nahoru diky slusnym priplatkum za smeny a kdo neni lempl, tak slusny odmeny v procentech. Pololetni odmeny v cervenci a prosinci (13. a 14. plat). Delaji lidi mnohem vetsi otroky za mnohem mene penez. Tady je ziti celkem levny, tak si vystacim s tim co mam a uz se tesim, az se tam vratim
![]()
- Citovat
- Upravit
Ja delam uz asi tri roky ve fabrice, momentálně jsem uz od ledna v nove praci, mam kolem 20tis. čistého, 12tky ranni, noční, práce je fyzicky náročná ale da se to v pohodě zvládnout, musi se plnit normy, jinak jsme bez premii, nadřízení nekdy v pohode, nekdy na presdrzku, jsou lepsi a horší dny, nekdy mi tech 12 hodin rychle utece a jsem v pohodě, jindy jsem nasrana a unavena. Mame pauzy kazdy dve hodiny deset minut a v polovině směny dvacet, navic kdyz jsou vedra tak mame jeste teplotni přestávky. Me ta prace nevadí, ale az budu mit děti, určitě budu hledat práci, kde budu mit volne víkendy. Ta prace sama o sobe neni tak hrozná, záleží na firmě a taky na lidech co tam delaji.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, já sem dělala u pásu a pásu. Jedna linka byla automatizovaná 12h. směny den, noc. Tři přestávky nic navíc 12tis. čistého
Ted dělám na lince i když se tomu tak říká…Mám svůj stůl, židly, počítač atd…jedu svým tempem sice normu mám ale je na mě kdy během dne ji udělám…většinou moc nestíháme ale je to tím že nejsme výroba ale servis
Nástupní plat nováčku u nás je 17500-24000kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si nestěžuju. V naší firmě dělám už pátým rokem. Taky jsem začala u pásu a je to stereotypní práce, vysoké normy, občas protivný ženský, zmatek, chaos. Za to máme dvousměnný provoz, příplatky za práci přesčas, příplatek za počet odpracovaných sobot za sebou, různé benefity, mohu si svobodně kdykoliv zajít na záchod a pro vodu
a prostě mi tahle práce nevadí. Spousta lidí nemá naši firmu rádo kvůli buzeraci, ale tu já na vlastní oči nikdy nezažila. Je fakt, že na naší směně je to mnohem pohodovější než na protisměně, kde jsou opravdu samé… ehm… píp píp
. Díky tomu, že už tam dělám delší dobu a patřím k lidem, co jsou chytré a mají v hlavě mozek místo pylin (alespoň tak mi to bylo nejednou řečeno jinými slovy
), tak jsem začala dělat na mozek náročnější práci, kde mám vlastní stůl, vlastní práci, nejsem na nikoho druhého závislá, sama si určuji vlastní tempo práce, nikdo nesleduje můj výkon a jsem obklopená lidmi, ale nemusím s nimi pracovat ani mluvit, což je pro mě naprosto ideální. Děláme od 5:30 - 13:30, ale často při ranní směně děláme do dvou hodin a bere se to jako přesčas a odpolední směna v 14:00 - 22:00. Taky mám individuální kurz němčiny, což považuju za nejlepší benefit, který mi firma mohla nabídnout.
Mzdu nemám bůh ví jak zázračný, ale jsem schopná se svou mzdou platit hypotéku, jídlo pro dva a koupit si něco pro sebe, takže zatím spokojenost. Jak to bude časem s dětmi, to poví až čas…
Mohla jsem mít lepší plat, ale byla bych ve stresové práci a já sama dost trpím na deprese, jsem nervák a protože jsem musela komunikovat s lidmi, což je pro mě něco, u čeho trpím, tak jsem z toho nervově zhroutila. Takže upřednostňuji menší plat, ale budu mít klid oproti hodně peněz a spoustu stresu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, hledám si práci, a viděla jsem hodně nabídek i hodně lákavých na takové ty pozice u pásů, operátory výroby, baliče a tak, chtěla bych se zeptat těch co tak pracují, jak ta práce vypadá? jak to probíhá? něco okolo toho, jak jste třeba spokojené s prací, baví vás? jak dlouho tam tak pracujete? jaký třeba i cca plat, moc děkuji za imformace, klidně i anonymně