Opět císař?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
22.3.17 14:49

@blobfish :lol: Tak máme mezi dětmi i 12, 14 a 15m věkové rozdíly :) Ale je pravda, že po sekci bych si fakt dřív netroufla právě proto, že by šla do kytek možnost přirozeného porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.3.17 14:51
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Nedávno jsem mluvila se svojí gynekoložkou, že bych chtěla porodit vaginálně a zda li je to možné a ona mi řekla, že když byl jednou císař, tak bude i podruhé. Upřímně řečeno, čím víc se to blíží, tím větší mám strach z porodu, takže nějak už začínám doufat, že to bude opět císař. Zajímalo by mě, jak to tedy je.Jak jste to měly vy? Měl tu někdo z vás situaci, kdy nechtěli rodit vaginálně po císaři vaši lékaři?

Druhý císař být automaticky nemusí, záleží na rozestupech porodů, síle a zhojení jizvy.
Znám ženy, které po císaři rodily s úspěchem klasicky.
Na druhou stranu, pokud se na to necítíš, nemyslím si, že tě budou k vaginálnímu porodu lámat. Přece jen, určitá rizika tam jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.3.17 14:58
@Anonymní píše:
Po císaři jsem rodila normálně, dítě mělo přes 4,5 kg, odhad mi předem nedělali s tím, že je to stejně nespolehlivé (ale pohmatem bylo celkem jasné, že bude velké). Bez problémů. Porodnici, kde byli ochotní asistovat u normálního porodu po císaři i pokud se dítě nenarodí do termínu, jsem pečlivě vybírala, není to samozřejmost. Ve spoustě porodnic se tváří, že „to zkusíme normálně“, ale když to nejde šup šup, jde se na císaře.
Anonymně, nerada veřejně mluvím o „porodních tématech“, díky.
:potlesk: tak to smekám, všechna čest. Já bych šla s takovým odhadem kdo kolen i bez předchozí sekce :nevim: Jsi šikovná :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.3.17 15:00
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Nedávno jsem mluvila se svojí gynekoložkou, že bych chtěla porodit vaginálně a zda li je to možné a ona mi řekla, že když byl jednou císař, tak bude i podruhé. Upřímně řečeno, čím víc se to blíží, tím větší mám strach z porodu, takže nějak už začínám doufat, že to bude opět císař. Zajímalo by mě, jak to tedy je.Jak jste to měly vy? Měl tu někdo z vás situaci, kdy nechtěli rodit vaginálně po císaři vaši lékaři?

no mne by to taky zajimalo, zda po jednom cisari nasleduje automaticky druhy? Anebo pokud ne, tak zda se vyhovi rodicce, ktera si nepreje rodit prirozene. Ja totiz rodit prirozene nebudu ani kdyby nastala apokalypsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
22.3.17 15:07

Po prvním císaři můžeš podruhé rodit přirozeně, po druhém císaři už je třetí automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
22.3.17 15:09

Ono hlavně záleží na tom proč byl první císař. Mě děti prostě ven samovolně nesly. Dva sem přenášela a třetí šla rovnou císařem před termínem.
U druhého sem byla domluvena, že pokud by se mi rozjel porod sám na císaře bych nešla. No hold mám líný děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
22.3.17 15:12
@warita píše:
no mne by to taky zajimalo, zda po jednom cisari nasleduje automaticky druhy? Anebo pokud ne, tak zda se vyhovi rodicce, ktera si nepreje rodit prirozene. Ja totiz rodit prirozene nebudu ani kdyby nastala apokalypsa.

Záleží na porodnici a na lékaři. Jak už tu někdo psal, jsou porodnice, kde jednou císař = vždycky císař. Jsou porodnice, kde ti dají vybrat. A jsou porodnice, kde pokud neporodíš do termínu, jdeš na sekci automaticky. Takže pokud jsi měla císaře, určitě nebudeš mít problém vyjednat si dalšího. Ale ten odpor k normálnímu porodu moc nechápu, já zažila obojí a normálně je to mnohem, mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
22.3.17 15:15
@řechulka píše:
Po prvním císaři můžeš podruhé rodit přirozeně, po druhém císaři už je třetí automaticky.

Znám případy VBA2C, ale těch lékařů, kteří jsou do toho ochotni jít, je dost málo. Vím o jedné porodnici, kde je to možné, ale kryjí se reversem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
22.3.17 15:17
@blobfish píše:
Znám případy VBA2C, ale těch lékařů, kteří jsou do toho ochotni jít, je dost málo. Vím o jedné porodnici, kde je to možné, ale kryjí se reversem.

Zajímavé. A můžeš říct která?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.3.17 15:22
@blobfish píše:
Záleží na porodnici a na lékaři. Jak už tu někdo psal, jsou porodnice, kde jednou císař = vždycky císař. Jsou porodnice, kde ti dají vybrat. A jsou porodnice, kde pokud neporodíš do termínu, jdeš na sekci automaticky. Takže pokud jsi měla císaře, určitě nebudeš mít problém vyjednat si dalšího. Ale ten odpor k normálnímu porodu moc nechápu, já zažila obojí a normálně je to mnohem, mnohem lepší.

jak pro koho. Moje matka, porody 3, vsechny vaginalne a pres 20 hodin. U prvniho se ji natrhla deloha, skoro vykrvacela, ja se narodila modra, na sale mne ozivovali. Mama nastrizena az ke krku. Nastrih se hojil 3 mesice, hnisalo to, bolelo jako svina. Dalsi porody nebyli o moc lepsi, pokazde hnusny nastrih nebo natrhnuti. Jako bonus si matka vytlacila hemeroidy, se kteryma ma uz do smrti problemy. Porod samotny pry boli tak, ze myslela DOSLOVA, ze umre. A to moje matka je fakirka.

Ja jsem hysterka, bolest snasim obzvlaste spatne. Z porodu mam panickou hruzu a nic takoveho jako nesnesitelna bolest. Cisar taky neni prochazka ruzovym sadem, ale bolest je snesitelna. Jenom holt trva dele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
22.3.17 15:25

Prvni planovanou sekci pro velky dite 5kg, ted se situace opakuje, jsem 33tt a ma 3300g, pristi tyden jedu do Podoli co a kdy bude dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
22.3.17 15:29

@warita Tak to chápu, že se bojíš, i když tvůj porod by mohl probíhat jinak, dřív se v nemocnicích děly hrozný porodní masakry. Ale pokud se na to necítíš, asi by nebyl dobrý nápad zkoušet to normálně. Určitě ti někde vyjdou vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
22.3.17 17:25

@řechulka rodila jsem normálně po 2 sekcích ;) Dá se to, ale nebylo to vůbec jednoduché se domluvit. V porodnici, kde jsem původně měla rodit, to v podstatě nepřicházelo v úvahu. Tam kde jsem rodila s tím neměli lékaři problém, podepsala jsem jim reverz, že odmítám císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
22.3.17 17:41

Ja chci druhe rodit urcite vaginalne :) no ale ubidime doufam ze to vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
22.3.17 17:47

@blobfish souhlasim kdysi to nebylo jako ted ;) nerikam ze se to vsude zmenilo :( ale kdo hleda najde :) dnes si muzeme sami zvolit polohu pri porodu pokud je ta poloha na zádech tak to je slozitejsi a nepmaha gravitace. A taky se uz nedela automaticky nastrih ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí