Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,vim ze tady uz tohle tema bylo,ale nejak jsem tam nenasla, co jsem potrebovala…treba ani zadna rada neni ale i tak to zkusim:-)
Malej je od 4.tydne plne na UM, od zacatku jsme davali Sunar 1, a v noci jsme papali 19-24-4 a pak cely den po dvou hodkach…jenze mel hrozny boleni briska, tak jsme presli na Aptamil(v cechach se to myslim jmenuje Nutrilon)…pred tydnem jsem ho take dala poprve spat na balkon,kde za cely den naspal skoro 6 hodin(samozrejme s prestavkama na papani atd) a pak mi ten vecer spinkal 7 hodin…nadhera…ale ted uz si asi na cerstvy vzduch zvykl,denne bud prochazky anebo balkon a spinka snad jeste hur…kolem 20 usina a budi se 23-2 a pak uz po dvou hodinach:-(pritom jsem myslela, ze deti na UM spinkaji mnohem dele.....bylo by super se zase trochu prospat…
nevite,nejake jine mlicko,po kterem by byl sytejsi a nemel boleni?a odkdy muzu zahustovat kasi na noc??ted mame 2,5 mesice…nebo by mohlo treba pomoct spat na brisku-z toho mam zase strach kvuli SIDS?rada uvitam kazdou radu,uz padam `na hubu`,kdyz pres den spi, musim zehlit,prat,uklizet atd nemuzu to nechat jen tak lezet a spat
a kdyz bse konecne dostanu do postele, tak uz uz se zase budi na papani
jo a jinak vypije pokazde jen 70-100 ml,proto ty kazde dve hodiny myslim…kdyz jsem se pokousela prodlouzit prestavky mezi papanim, byl rev
tak dekuju moc
ahoj, malá byla taky brzo na UM a spala podobně. V noci 3-4 vzhůru. Myslím že to ani zahuštěným mlíkem nevyřešíš. Mě se malá po kaši budívala častěji než po mlíku, takže kaše nedávám skoro vůbec. Nutrilon je i sitící, ale ten je držší. Já dávala od začátku normální Nutrilon, ten je dle mého názoru pro miminka nejlepší.
Budeš muset vydržet, ani já se doteď v noci pořádně nevyspím. Malé je 17 m, tak držím palce ![]()
Ahoj,sytící mlíčka a kaše jsou od ukončeného čtvrtého měsíce a ty mlíčka na noc většinou od ukončeného šestého měsíce.Moje dcerka se do čtvrtého měsíce budila taky často na papání- 19-24-3-6 hodin a myslím,že malej vypije dost,na obalu to je i napsaný,kolik by měl vypít podle věku miminka,ve dvou a půl měsících má hlad i v noci,to musíš vydržet,mi ted máme půl roku a malá spinká od 20 hodin do půl sedmé bez krmení.Dávku na noc má už měsíc stejnou,noční režim si nastavila sama.Taky záleží na tom,jak moc toho vypije přes den o to víc je sytější i v noci.
tak,jak jsme to meli predtim, v pulnoci a pak ve 4 to bylo v pohode, nestezovala jsem si, ale skoro pokazde po 2 hodinach…a pokazde jen 70-90 ml
kdybych kojila tak nereknu ale s UM mi to prislo divne.. no jo,ale tak to zatim nebudu resit,po 4.mesici zkusim kasicky a uvidime,snad se taky jednou vyspime celou noc
dekuji ![]()