Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, dcera mi poslední dobou odmítá v noci pít (budí se jednou za noc a jen si cucne a zase spí), ráno po probuzení mi taky nechce pít, máte s tím někdo zkušenost?
Pokud prospívá, tak buď ráda. Co bych za takovýho spáče dala.
Doposud příbírala cca 150 g týdně, ale zdá se mi, že pije čím dál hůř. do jídla ji kolikrát musím nutit a každé kojení trvá kolem půl hodiny
Starší syn přestal v noci jíst kolem půl roku, mladší asi kolem osmi měsíců. Buď ráda, že hezky spí.
Dieta sa ma kojit v noci len do 6 mesiacov na odporucanie pediatra. A nie neznizi to laktaciu - ta sa koriguje podla zaujmu kojenca. Dieta si meni postupne casy kojenia, a telo matky sa prisposobuje.
To je dobry…vetsina diskuzi na toto tema je spis: chci se vyspat, proc chce pit i v noci…tohle tady vidim poprve ![]()
@aduska912 to je asi individuální, mě to laktaci nesnížilo. Do půl roku jsem kojila plně (tehdy se to doporučovalo), takže u staršího jsem teprve začínala s příkrmy, mladší už měl v tu dobu asi oběd a svačinu, jinak kojený. Kojila jsem oba cca do roku, pak už u toho začali dělat blbiny a skoro odcházet, tak jsme skončili. I když pro ortodoxní zastánkyně kojení je to brzy, mě to přišlo akorát.
V šesti měsících už nepotřebuje v noci pít. Většina dětí, které ještě v noci pijí, to nedělá z hladu, ale jen ze zvyku, nebo jako uklidnění a na znovu uspání. Pokud máš nějaké dotazy ke kojení, zkus napsat do laktační poradny.