Opět rodičovský příspěvek

77
1.5.13 22:18

opět rodičovský příspěvek

Vím, že se to tu omílá stále dokola, ale stejně mám dotaz.. 4.4. se mi narodil předčasně syn. Neměla jsem nárok na mateřskou tudíž dostanu rovnou rodičovský příspěvek. Chtěla bych si zažádat přes partnera o 3-letou variantu, ale chtějí jeho denní vyměřovací základ. Ovšem mám problém, protože přítel v únoru ukončil pracovní poměr v jedné firmě (byl tam 2 roky) a nastoupil jinam.. A já teď nevím jestli to nebude vadit, případně z které firmy má ten papír doložit?? :nevim: A ještě něco.. na žádosti o rodičovský příspěvek chtějí datum od kdy na rodičák nastupuji.. tak co tam napsat?? žádat budu asi za týden, zatím jsem na ÚP..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
111verunka111
1.5.13 22:52

Mě se syn nar. 27. dubna 12, o rodičák jsem žádala nějak koncem května a za duben mi to vrátili :) a taky mám na tři roky a vychází to na 6111kč. Myslím, že rodičák ti pošlou v květnu(za duben, květen). A myslím si, že přítel bude muset dokládat papíry z obou firem.

• Citovat
  • Upravit
102704
1.5.13 23:04

@Lee91 Bude dokládat pouze příjem z té firmy, kde byl zaměstnaný toho 4.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
1.5.13 23:12

Přesně daj ti to zpětně…bude je zajímat poslední zam. A příjem…jinak ja žádala dopředu pred porodem…pak tam šel pritel s rod. listem…a poslali to v únoru oboje na jednou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.7.13 01:35

Děkuji za komentáře.. nakonec se dokládaly papíry z obou firem.. ale ani na úřadě nechápali proč.. =D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.20 09:42

Ahoj chci se zeptat jestli někdo má zkušenosti s rodičovským příspěvkem mám 4letou dceru a do září pobiram rodičovský příspěvek a sem znovu tehu planovaně jak to je když rodicak vyčerpate? Budu mít nárok na další rodicak k druhému mimi TP mám v listopadu díky za rady

• Citovat
  • Upravit
4899
22.2.20 09:46

Když rodičák vyčerpáš, tak se musíš přihlásit buď na pracák a nebo aspoň na pojišťovně oznámit, že jsi v domácnosti a pečuješ o dítě.. A od měsíce, ve kterém se narodí druhé, budeš mít zase nárok na rodičák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.20 09:48

@donutkaP díky za radu :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat