Opět se počůrává - nový sourozenec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nechala bych ji fakt tu plinu. Podle me se ji to za cas rozlezi a sama plinu odlozi. Ja nechala syna hrat si na miminko kdyz se narodil dalsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejhorší je právě to dilema, jestli jí tu plínu vrátit nebo ne. Ptž fakt denně x počůraných věcí, vytírání podlahy, venku převlékat za studeného počasí s miminem v kočárku. Prostě psycho, aby to nepočůrala v herničce, u babi gauč atd. Jsme už všichni z toho unavení.
Kdo nemá zapnuté metříky, tak dceři je 28m
- Citovat
- Upravit
@Tarjei Na mimi si hraje, když ji manžel po koupání vyndá z vany a zabalí do osušky, jinak se sama nají, hraje si na maminku. Snažíme se ji hodně chválit a povzbuzovat, jak je šikovná, že umí to a tohle, že do plínek čůrá a kaká miminko a že až bude mimi větší, tak ho naučí chodit na nočník atd.
Na zadek za to nedostává ani nedostala, jen když už jsem zoufalá, tak zvýším hlas a mám zoufalství na krajíčku, že už prostě nemůžu.
- Citovat
- Upravit
@Ariadne ja bych ji proste davala plinu. A vubec bych o tom nemluvila. Ona se srovna nehrotila bych to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne uplně s tebou soucítím.. My teda nemáme stejnou situaci, ale kluk má 25 měsíců.. Můžu se vyloženě postavit na hlavu a prostě ne a ne naučit..
Jak si napsala ty. Je mokrý, je mu to fuk, a prostě u nás si ani sednout, stoupnout k nočníku, záchodu nechce, jenom se vzteká nechci.. A to žádné negativa, že bych řvala a plácala- nic..
Celá rodina jsme už seděli na nočníku, záchodě
.. Trochu mě to přijde, že už ví jak na rodiče..
Taky nevím co s tím, protože u nás nočník je takový, že obleču a čekám, kdy bude mokro, protože můžu zkoušet každých např. 15, ale když prostě se začne vzteka, já nechci, nechci a nic, a pak se stejně počůrá, tak fakt nevím no..
takže taky vytíráme, vytíráme a teda už nevím.. Zatím jsem nemohla ani chválit, protože snad jednou se mu povedlo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne takhle se vsichni trapite. Proste ma docasne zpatky plinu a zadny reci okolo toho. Vubec zadny. Myslim ze to by melo zabrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem zadnej odbornik mam jen zkusenost se svejma trema detma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vychova znamena nekdy proste jen nechat neco byt nemusi to furt byt nejaky lamani pres koleno. Mam jedno dite tezkyho autistu retardovanyho a taky se naucil ma wc…ale netlacila jsem v tomhle ani na dva dalsi syny. Je zbytecny se nervit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvaček díky
někdy je mi fakt do breku, takže to pro mě bude vlastně taková dovolená
Zeptám se chceš čůrat - ne a do minuty dělá louži. Dneska už jsem jí večer plínu nedala, ptž se za hodinu měla jít koupat. Povídali jsme si v posteli a najednou čůrá - nepotřebovala si vynucovat pozornost, měla mě jen pro sebe, měli jsme hezkou chvilku a ona se počůrá. Dobře ví, že to je špatně, že tátovi počůrala postel ![]()
Kdyby už nechodila hezky na wc, tak to tak nehrotím, ale ona to už uměla
- Citovat
- Upravit
@monrom ja bych se proste jen snazila nebrat to jako selhani. Nici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei Jo máš pravdu s těma nervama - je to fakt hrozný na psychiku.
- Citovat
- Upravit
@Ariadne dychej. To neni konec sveta smarja. Dcera je zdrava to se srovna. Dej si kus cokolady a kasli na rodicovske ambice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom dneska se o tom bavil manžel s jednou známou a dcera se prý cítila být zahanbená. Nicméně plínu si dát nechá v pohodě - dojde si pro ni i do skřínky.
- Citovat
- Upravit
Dobrý večer,
tak se nám pekelně pokazilo chození na nočník, wc. Dcera je bez plen od 22.m. Začala sama od sebe a dařilo se nám dobře, občas nehoda cca 1× denně. Někdy se jí to stalo během hry, pohádky, ale říkala si i na kakání. Prostě šikovná, chodila i na redukci na wc.
To, že se to zkazí po narození miminka, jsme čekali. Ze začátku dobrý, pořád občas nehoda, ale časem to začala dělat schválně, jak vyžadovala pozornost, což jsme taky chápali. Věnujeme se jí hodně, i já přes péči o mimi. Dělám si na ni čas, abychom si samy hrály, pomazlily se atd. Malého má ráda, pusinkuje ho, přikrývá dekou, hladí, když brečí, pomáhá s přebalováním, koupáním.
Přesto si zažárlí právě stylem, že když kojím, tak se počůrá, ikdyž umí jít do koupelny a svléknout se na nočník. Nebo to udělá, i když si řekne, tak jí povím, pojď jdeme na nočník a ona čůrá na podlahu.
Zkoušeli jsme jí to vysvětlit, preventivně dávat, ale je schopná čůrat za 15min i za hodinu. Zkoušeli jsme jí vysvětlit, jak se cítíme my, jak se asi cítí ona, že to teda udělala kvůli bráškovi a mně. Je moc šikovná, chápe spoustu věcí úměrně věku, začíná si hrát s fantazií, hraje si na maminku - dává panenku vyčůrat, ale prostě tohle nedáváme.
Ze zoufalství, kdy jsem převlékala třeba každou hodinu celý den, jsme jí dali plínu. Do té doby měla plínu je na noc, přes den už nespí. Máme látkovky i ty kalhotkové papírové, ale je jí to jedno, že má prdelku mokrou. Prostě rezignovala a už si vůbec neřekne a dělá jen do plínky.
Uvažovala jsem takhle: chce pozornost a tímhle ji vyvolává stopro, ptž u nás se skoro už nic jiného neřeší než převlékání, pořád jsme s ní o tom mluvili, tak mě napadlo to prostě nekomentovat, dát jí plínu a ona tu pozornost v tomhle směru ztratí. Chtěla jsem vydržet tak měsíc a zkusit to potom od znova, kdyby se do té doby nerozhodla sama od sebe si říkat.
Teď je teda ve fázi plíny a vůbec si neříká a vůbec jí nevadí, že je v mokrým.
tak a teď babo raď

Díky všem za rady, jak jste to zvládali vy