Opět se počůrává - nový sourozenec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@monrom ja bych se proste jen snazila nebrat to jako selhani. Nici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei Jo máš pravdu s těma nervama - je to fakt hrozný na psychiku.
- Citovat
- Upravit
@Ariadne dychej. To neni konec sveta smarja. Dcera je zdrava to se srovna. Dej si kus cokolady a kasli na rodicovske ambice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom dneska se o tom bavil manžel s jednou známou a dcera se prý cítila být zahanbená. Nicméně plínu si dát nechá v pohodě - dojde si pro ni i do skřínky.
- Citovat
- Upravit
Devcata to neni o zivot. Kdyz si clovek nevi s necim rady je nekdy nejlepsi proste to prestat resit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím obnovit svoji starou diskuzi, ptž se sešly 3m a zlepšení nic nula. Plínu jsme znovu dali a nezájem, prostě do plíny. Pak jsme ji někdy v prosinci zrušili, že začneme od znovu a vysazujeme preventivně. Neřekne si, ale je tak strašně inteligentní, rozumí všemu, skládá si složitý souvětí, pamatuje si básničky, písničky, počítá do pěti, barvy bez problémů. Rozumí i tomu, že tohle je špatně, ale jakoby to neuměla nějak změnit.
Rouzumí, že počůrala tátovi polštář, babi gauč, atd atd. Samozřejmě si pokakává. Nebijeme ji za to, nijak extra to po- neřešíme. Sama si svlíkne věci, dá na topení, sama si vezme plínku a utře loužičku ![]()
Ještě máme v záloze tu kineziologii, to přes kamarádku rozjedeme. Ale jinak nevím
snažím se to neřešit, ale nejde to. Pořád tahám dvoje náhradní oblečení ven, pořád musím hlídat čas, kdy naposledy byla.
Tak co s tím? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ariadne Ahoj, nevím kolik je malé a nečetla jsem celou diskusi, jen vím, jaký to bylo u nás. Starší (teď březen 4 roky) od 2,5 bez plínk přes den, ale asi stomilionkrát jsem převlíkala a prala a převlíkala a prala a stále dokola.pak se to po 3 roce možná později zlomilo a bylo už „jen“ učůrávání) a v noci byla bez plínky až tak ve 3,5.ale nehody byly. taky je strašně inteligentní, šikovná, ale čůrání katastrofa.pak se narodila mladší (teď v březnu 1 rok),ze začátku když byla miminko byla starší v klidu, ale asi po třech měsících začalo peklo. počůrávání a v noci jsme se vrátili k plíně. srovnalo se to až tak po dalším půl roce. takže, dnes je v noci bez plín, ale třeba 3×za měsíc se počůrá a přes den si někdy (málo) ucvrkne. nevěš hlavu, přijde to.tak jsem pak už byla na zhroucení z neustálýho praní, převlíkání postelí apod… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugu Díky
naší je 2,5r a malému 4,5m. Po jeho narození se to zhoršilo. S tím jsme počítali, ale pořád se to nelepší, ačkoli zcela objektivně musím říct, že se víc věnujeme jí než jemu. Malého má ráda, neubližuje mu, dává mu hračky, je prý její a maminky. Stejně se jí to ale v hlavičce mele. V dubnu jdeme na zápis do školky a zkusíme ji od září, to jí bude 3roky a 3m. Snad to do té doby dáme
fandím si, že přes léto to zase půjde s nahou prdkou. To si ještě jakžtakž vzpomene, ale teď v zimě to nejde ani doma.
- Citovat
- Upravit
Jo ještě bych dodala, že jednou za týden si řekne
třeba posledně, když jsme šli z obchodu domů, tak si u parku řekla (několikrát jsme tam čůrali, tak si to pamatuje) a v pohodě. Zkoušela jsem vysledovat, v jakých situacích to je, ale žádné spojovací znamení není ![]()
- Citovat
- Upravit
Syn byl bez plenky od 2 let. Pak se narodila mala a ja si říkala, jak jsme to skvele zvladli a jak ji krasne prijal. A sup a kdyz bylo male 6 tydnu, tak behem 1 dne zpatky na plinach. Zacalo to tak, ze si ucurnul venku do trenek a pak uz to regulérne poustel. Kdyz jsem behem dopoledne 4 umyvala louzicku (gauc, penove puzzle atd.), vratila jsem zpatky plinu a trvalo to pul roku.
Jinak na noc ji ma bohuzel porad a to ma pres 3 a pul roku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luca82 půl roku? NO u nás to k tomu směřuje taky
na noc by mi to tak nevadilo.
A jak se to změnilo? Samo?
- Citovat
- Upravit
@Ariadne píše:
@Luca82 půl roku? NO u nás to k tomu směřuje takyna noc by
A jak se to změnilo? Samo?
No proste tak nejak samo. Obcas jsem se ho zeptala, jestli nechce curat zase do nocniku/na zachod. Nechtěl - je take miminko s miminka nosi plenku. Ale ja to nejak nehrotila. A pak jednou sundal plinu a bylo. Jak kdyby se rozpomnel, nebo nevim… ![]()
Proste k tomu dosel sam. Ale mam pocit, ze ten pulrok jsem nedelala nic jineho, nez prebalovala jednoho nebo druheho. Nosila pliny a odnasela pocurane ![]()
Zajimave, ze na velkou chodil ale porad normalne na zachod.
Ja ted nevim, jak na nej s curanim v noci. Nekdy ma plinu suchou, nekdy ne. Budit ho fakt nechci, jsem rada, ze konecne tak nejak spime. U nas je to tezke. Kdyz ma rano sucho, tak ho pochvalim, jak je sikovnej a on se se mnou hada, ze neni sikovnej a plenka je preci mokra. Nepomáhají odmeny, domluvy, ze ostatni deti uz jsou prece bez plenky. Kolikrat jsem ho taky chytla, ze se pred spanim zeptal, kde je plenka, sahnul, jestli ji ma a uz to tam vesele poustel, pac byl linej vstat a jit na zachod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvaček díky
někdy je mi fakt do breku, takže to pro mě bude vlastně taková dovolená
Zeptám se chceš čůrat - ne a do minuty dělá louži. Dneska už jsem jí večer plínu nedala, ptž se za hodinu měla jít koupat. Povídali jsme si v posteli a najednou čůrá - nepotřebovala si vynucovat pozornost, měla mě jen pro sebe, měli jsme hezkou chvilku a ona se počůrá. Dobře ví, že to je špatně, že tátovi počůrala postel 
Kdyby už nechodila hezky na wc, tak to tak nehrotím, ale ona to už uměla