Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mango_Lassi Právěže k odborníkovi do Olomouce (Polák). Za krev ale mohl zástup mé doktorky, poslal mě brzy, za utz ovšem na genetice, objednali mě na poslední možný den 13+4, ale malá byla ještě větší. No prostě všechno špatně a zbytečný stresy, příští těhotenství už si to ohlídám lépe, teď jsem naivně věřila, že vědí, co dělají.
No dneska jsem 11+4. Nevím kde se dělá screening. Jsem z Mladé Boleslavi a jelikož je celozavodka, tak se to u nás teď nedělá a měla jsem jet do liberce. A teď mi to má dělat v tom 16.t můj gynekolog v
@Alliena20 nevím odkud jsi, ale dívala jsem se u nás, kde jsem byla 2×, a odběry krve se berou od 10+0 do 11+6. Takže jestli jsi zítra 11+4, ještě to stíháš. (Já sama jsem byla na krvi u prvního nějak 11+1)
UTZ se pak dělá později (hranice je 13+6). Takže zkus ještě určitě jiné pracoviště.
Jinak jsou tedy i pracoviště, kdy se bere krev a UTZ v jednom dni a vyhodnocení výsledků je později. Ale to nevím termínově.
Navrhovaná varianta, kterou zmiňuješ, není prvotrimestrální sceening, pokud podle mě to budou triplle testy.
A to můžu kamkoliv přijít bez zadanky? Zadanku mám jen do Liberce
@Alliena20 tak zkus nějaké pracoviště v HK, Pardubicích nebo třeba v Praze? S žádankou nevím ![]()
@Ha-ni píše:
@Alliena20 a miminko odpovídá dle utz kolik?
UZ11+4 a PM 12tt
@Alliena20 tak to musíš zítra vyběhat…resp. vytelefonovat a musíš jít zítra na krev. Jinak už bude pozdě.
Třeba tady?
http://gynma.cz/…i-screening/
Přešla jsem k jiné gynekolozce ta mi určila mladší týden tehotenstvi dle utz než muj starý gynekolog, podle nej bych měla jít už před tím týdnem na 1.screening, u nové mi v 10+1 vzali krev a do sanusu jedu až 1.8. Tak taky doufam, ze to nebude zkreslené. Při prvním mi vše dělali najednou v Nemocnici u nás. Teď pojedu dal a nudu i bič platit 1400 místo 800. Teď jak vas ctu tak krev i utz stíhače v termínu. První tehotenstvi mě poslali taky brzy, na utz nic neviděli… tak asi OK. Zakladatelko zavolala bych jinam a řekla situaci, mě nabízeli 3 místa, kde vyšetření provádí a v jednom to je bez objednání.
@Alliena20 píše:
A to můžu kamkoliv přijít bez zadanky? Zadanku mám jen do Liberce
A na co potrebujes zadanku? Pouzij strejdu googla, zitra obvolej pracoviste a vysvetli jim situaci. Pokud o screening stojis, tak jed na pracoviste, kde te vezmou.
Mně brali krev 10+6, ultrazvuk potom byl 13+5, což je myslím oboje už ke konci té lhůty, do kdy by se to mělo stihnout. Jestli jsi ochotná jet do HK, zkus Sanus, tam mi krev vzali v ambulanci hned ten den bez objednání a domluvil se termín na ultrazvuk. Nevím jistě, ale je to soukromá klinika, tak by snad neměli mít problém tě jakožto platící klientku přijmout bez žádanky, zavolej si tam hned ráno. Platila jsem 1 400 Kč.
@Alliena20 V 16 týdnu je to ale už jiný screening, který není tak přesný. 11+3 ještě není tak pozdě. Zkus zavolat někam jinam, třeba tě někde vezmou. Když tě nevezmou v Mladé Boleslavy, tak zkus okolí na jedno vyšetření určitě dojedeš. Já mám zkušenost jen v Hradci Králové, to taky není tak strašně daleko. Myslím, že ve fakultce i v Sanusu bys uspěla. Zkus to jinde. Trochu bych zahrála i na city a oni tě někde vezmou.
Je to různé, zítra jedu do Plzně (genetika plzeň) a tam se vše dělá v jeden den, takže budu 12+5 a vezmou mi krev a udělají utz. A není jediné pracoviště, kde to takto dělají.
@Alliena20 Můžeš si najít jakékoliv pracoviště a tam se objednat. V Praze to dělají na několika místech a to není z Ml. Boleslavi tak daleko.
@Poison Eve píše:
A na co potrebujes zadanku? Pouzij strejdu googla, zitra obvolej pracoviste a vysvetli jim situaci. Pokud o screening stojis, tak jed na pracoviste, kde te vezmou.
Přesně tak. Můžeš jít kamkoliv chceš, žádanku nepotřebuješ, screening si zaplatíš. Najdi si certifikované pracoviště kde test provádí správně a budeš mít klid.
@Alliena20 ahoj,ja byla na prvnim screeningu v Liberci v nemocnici, nevzpomenu si ted z hlavy, kolik jsem byla, ale asi 13.tyden myslim. delaji to v jeden den krev i ultrazvuk. Tam jsi volala?