Opožděný Screening 1.trimestr

26
20.7.17 21:04

Opožděný Screening 1.trimestr

Holky stalo se někomu, ze by dělali screening opožděně? Objednavala jsem se na screening v 11+3 jelikož mi doktor dal tak pozdě zadanku. Samozřejmě me nevzali, ze je prej už pozdě a ze nemají místo a objednali me až za mesic.. hned jsem to volala svymu gynekologovi a tam mi řekli, ze se nedá nic dělat, ze 10.8. Mi vezmou krev a v 16-17t mi udělají screening :( mam obavy :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7735
20.7.17 21:07

@Alliena20 obávám se, že výsledky budou zkreslený, když už budeš 16. nebo 17.tt. A někam jinam jsi se nezkoušela objednat? Třeba by tě jinde v řádným termínu vzali :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
20.7.17 21:09
@eviku-miluna píše:
@Alliena20 obávám se, že výsledky budou zkreslený, když už budeš 16. nebo 17.tt. A někam jinam jsi se nezkoušela objednat? Třeba by tě jinde v řádným termínu vzali :think:.

Prý to nemá cenu, ze odběry jsou v 10. Týdnu a screening ve 12.-13.t.. říkala ze 70%, tak to snad bude stačit. Kolika % je normální screening?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.17 21:11

V tomto případě je ten určitý týden důležitý, protože výsledky se statisticky porovnávají s hodnotami jiných žen ve stejném týdnu. Buď bych se zkusila objednat jinam - i za cenu, že budu muset jet daleko - nebo bych, pokud Ti jde o trizomie, šla na placený test (Harmony, Prenascan). Pokud by byly výsledky zkreslené, tak bych o ně neměla zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
20.7.17 21:12

@Alliena20 mě brali krev ve stejný den, co mi dělali UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27635
20.7.17 21:14

@Alliena20 a kolikátý jsi týden? Stihneš se objednat jinam? Nám v řádném týdnu řekli 80%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
20.7.17 21:15

@eviku-miluna krev se musí brát takový 10-11. týden. Pak už hodnota HCG klesá a není to moc relevantní

• Citovat
  • Upravit
7735
20.7.17 21:19

@Mango_Lassi Tak asi záleží na zvyklostech pracoviště. Mě to takto odebírali ve stejný den jako dělali ultrazvuk při obou těhotenstvích :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
20.7.17 21:21
@eviku-miluna píše:
@Mango_Lassi Tak asi záleží na zvyklostech pracoviště. Mě to takto odebírali ve stejný den jako dělali ultrazvuk při obou těhotenstvích :think:.

Tak pokud ti dělali UTZ v tom 10.-11 týdnu je to asi ok

• Citovat
  • Upravit
7735
20.7.17 21:24

@Mango_Lassi právě, že mi to dělali až ve 12. a ve 13.tt :think:.Je pravda, že mi vyšlo vždy zvýšené riziko chromozomálních vad. Tak to možná taky mohlo být zkreslený tím pozdnějším týdnem těhotenství? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.17 21:25

@Alliena20 já si myslím že takto nejde. Mě u druhého těhotenství můj gynekolog špatně určil těhotenský týden (spletl se o 4 dny) a protože jindy nebylo volno byla jsem na screaning objednaná až když jsem měla být dle původního výpočtu 12+6tt. Bohužel když jsem došla na vyšetření zjistila doktorka která provádí screaning že je miminko už moc velké (dle ní jsem byla 13+3) což znamená že pokud by naměřené údaje vyhodnitila v programu který počítá pravděpodobnost vady byl by výsledek zkreslený a tedy špatný. Nakonec tedy nic utz neměřila jen zkontrolovala co mohla a sdělila mi výsledky z krve (na té jsem byla ve správné době). Závěr byl takový že mi nebylo možné provést I. screaning, protože by nebyl proveden dle podmínek a i poplatek mi byl vrácen. Ale dle jejího „odhadu“ je vše v pořádku, krevní výsledky dobré a na utz taky žádné abnormality.

• Citovat
  • Upravit
3465
20.7.17 21:32

@Alliena20 Mně vzali krev brzy a na utz naopak objednali pozdě (13+4) a doktor dle utz určil už 14+2, tudíž výsledky zkreslené, výsledek krve šílený, vypočítali mi riziko 1:10 a šla jsem na odběr CVS. Už NIKDY bych se nenechala takto vystresovat, a to jsem se objednávala více jak měsíc dopředu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
20.7.17 21:32
@eviku-miluna píše:
@Mango_Lassi právě, že mi to dělali až ve 12. a ve 13.tt :think:.Je pravda, že mi vyšlo vždy zvýšené riziko chromozomálních vad. Tak to možná taky mohlo být zkreslený tím pozdnějším týdnem těhotenství? :think:

Nejsem na to odborník, ale někde jsem četla, že hodnoty HCG kulminují kolem 10-11. týdne. Ale ta nosní kůstka je vidět až později. Každopádně já to měla vždy zvlášť s tím odstupem 2 týdny. Ale třeba to někde dělají jinak :think:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
20.7.17 21:34

@Hakrajta kam vy s tím chodíte? Mně to dělala moje gynekoložka…

• Citovat
  • Upravit
7735
20.7.17 21:34

@Mango_Lassi asi opravdu záleží na daném pracovišti. Dělali mi to ve FN. Díky za vysvětlení ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí