Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat, včera mě začalo bolet v krku, tak jsem si dnes koupila Septilen. Odpoledne jsem měla 37,2°, koupila jsem tedy Celaskon, nějaký sumivy multivitamin a zazvorovy čaj.. myslíte ze to tak můžu kombinovat? Kdyz si dám ráno celaskon, po jídle septilen, odpoledne multivitamin a vařit si zazvorovy čaj? O čaji jsem četla ze se nesmí, ze vyvolava porod atd. Jsem 12. Týden a vše bez komplikací. Prý se nesmí ani skořice a je v čaji je také ![]()
Na skořici pozor, ta by se v těhu fakt neměla (používá se i k vyvolání porodu při přenášení), ale jednou nebo pro ochucení jídla určitě neuškodí. Prostě ten čaj už nepijte. Jinak zázvorová lízátka se prodávají dokonce proti těhotenským nevolnostem, takže tam to tak žhavé nebude.
Jo a ještě je v tom čaji lékořice, ta se taky nemá. To Vám prodali v lékárně - řekla jste, že jste těhotná?
Tak to snad zvládnu s citronovym čajem
děkuju moc za rady, vylila jsem jen jeden cajik. A ty vitamíny jsou v pořádku? V lékárně jsem říkala, ze jsem těhotná a nic mi na ten čaj neřekla, tak se radši ptám tady
Mne teda zazvorovy caj doporucila sama gynekolozka na tehotenske nevolnosti
.
Tak mě gynekolog říkal, že zázvoru se mám celé těhotenství vyhýbat - zvláště pak čerstvému zázvoru. A fakt je, že když jsem přenášela, tak mi zázvorový čaj porod nastartoval. Takže já osobně bych se zázvoru miminálně do termínu porodu vyhýbala. V zázvorových lízátkách zázvor je proti nevolnostem, ale prý ve velmi nízkých koncentracích takže by neměl vadit.
Tak to me tedy překvapuje, ze mi to lekarnice neřekla
pít ho tedy nebudu
Me v lekarne rovnou rekli ze zazvor ne.. zkus caj s citronem, septilen, pri horecce muzes paralen..
Taky bych pila slaby caj a tak max. jeden hrnek denne, pokud bych bez nej nemohla zit.
Ja zazvorovy caj piju cely tehotenstvi a gynekolog mi zazvor vylozene doporucil proti nevolnostem. Delam si fakt silnej odvar a nic to nedela
Mně gynekolog zázvorový čaj doporučil v prvním těhotenství na virózu. Teď jsem těhotná podruhé, něco na mě lezlo, tak jsem si dělala cibulový čaj se zázvorem a cibulovou šťávu a druhý den jsem byla ok. A to jsem večer měla 37,8. Takže za mě cibule!
Zazvorovy caj jsem pila v jednom těhotenství cely první trimestr, mela jsem zimnice. Byl to ale sackovy, který neni tak koncentrovany. Skorici ve strudlu nebo kolaci jsem nepila, lekorici snad jen v nejakem bylinkovem caji, v tehotenstvi ne. Pastilky bych si koupila rovnou nejake účinnější, i kdyby v pribalu psali, ze v tehu ne, firmy se tim chrání.