Oprava hi-fi věže
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Oprava věže
Ahoj, máme doma už tak 6 let starou hi-fi věž - rádio, přehrávač na 5 cédéček atd. V poslední době začla špatně přehrávat všechna CD, je úplně jedno, jestli je úplně nové nebo ohrané či přepalované, většinu zasekává. Máte někdo zkušenosti s nějakou opravou? Možná by jí stačilo dát jenom někam vyčistit, ale nebude to už dražší, než pořídit novou? A kde by se nám na to mohli podívat? Díky za tipy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkus nejprve mechaniku protáhnout čistícím CD. Pokud to nepomůže, tak někam do opravy, ale řekla bych, že v dnešní době se vyplatí koupit nová.
- Citovat
- Upravit
Taky si myslím, že ta oprava bude dražší než nové.Holt dnes nic nevydrží 20 let,mají to tak schválně udělané ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj muž vždy sunda kryt a čisti čočku lihem a ometá z tama prah věž už má strašně dlouho asi 13 let a stále hraje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oprava hifi-veže
Ja,mám doma asi desať ročnú hifi vežu-Yamaha gx-50.Problém je že asi pred piatimi rokmi prestala brať úplne cd.Bola v oprave ale po nejakom čase sa zas pokazila.Nechcem kupovať niečo iné lebo táto veža je proste jednotka.Je to za prvé YAMAHA pred 10 rokmi stála 20000 korún.A Navyše dnes sa takéto veže už nevyrábajú.Ak niekto má yamahu GX-50 alebo GX-70 dajte vedieť!lebo na slovenských stránkach a bazároch sa nedá nájsť.
- Citovat
- Upravit
ta kto máme podobné, stejný problém, 10-letou věž, my máme panasonic, ale přestala fachčit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my máme zas starou věž DAEWOO,cd mechanika už taky nefunguje,ale používáme ji jako rádio,je tam něco s tím laeserem který čte ty cd,oprava asi 1500,–ale vyplatí se to?co když se tam po..zas něco jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dobrá rada k ovladači
Mám věžičku PANASONIC sam-pe4 s ovladačem Audio system N2oayb000145. Můj problém:
Přestože mám návod, tak se nemohu zbavit na displeji RETUN 2. Ruční ovládáni věžičky funguje, ale pokud použiji ovladač, tak naskočí na displeji ono RETUN 2 kterého se nemohu zbavit. Může mi někdo poradit???
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Mám doma starú vežu typu AIWA už má asi tak 12 rokov ale má jeden veľký problém ![]()
Pri stlačení tlačidla funkcie napr. CD sa nespustí funkcia CD ale napr. TAPE alebo TUNER. A takto je to so všetkými tlačidlami na veži. Poraďte prosím je to veľký problém ale inač veža po toľkých rokoch hrá veľmi dobre ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hifi věž Denver
Mám Hifi věž Denver po záruce. Jinak jde ale v poslední době nelze přehrát CD predtim to šlo náhodou přehrála Roxette. Poradí mě nějaký opravář. Co s tim nikdy to čištěné nebylo nebyla potřeba. Děkuji jinak ji nic neni až na to že nechce přehrát CD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něco se stalo s čtecí (laserovou) hlavou. Možná by to stačilo vyčistit tu laserovou čočku. Nebo se to pohnulo a tačilo by to „jen“ doseřídit. A nebo ten laser „zeslábnul“ a konec. Jestli je ten laser přístupný/ viditelný, tak se to vyčistí i svépomocí. Případně existovala čisticí CD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyčistit čočku Hoffmanskými kapkami, roztokem na čistění objektivů, případně izopropylenem. Vyčistit unášeč a zkontrolovat volnost opěrnéko kotoučku a plynulost pohybu vozíku. Na další kontrolu je už potřeba osciloskop. U některých snímačů se dá výkon laseru zvětšit. Jako první se ale ujisti, že není chyba v médiu. Zkoušej to čistým lisovaným CD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leatherfaceheawitt píše:
Mám Hifi věž Denver po záruce. Jinak jde ale v poslední době nelze přehrát CD predtim to šlo náhodou přehrála Roxette. Poradí mě nějaký opravář. Co s tim nikdy to čištěné nebylo nebyla potřeba. Děkuji jinak ji nic neni až na to že nechce přehrát CD.
To je u hifi věže celkem podstatná závada. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To čistění hlavy není problém. Ale častěji není přístupná. Nicméně jsou přístroje, kde je ta laserová čočka dobře vidět. Takže uchošťour s kapkou alpy by taky pomohl. ALE- nechlupatící hadřík s IPA rozhodně lepší řešení. A nedloubat do té čočky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit