Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamky,
Muzete mi doporucit opravdu dobrou zavinovacku, ze ktere mimco ruce nedostane?
Jakmile ten nas raubir dostane ruce ven, tak nespime nikdo ![]()
Dostalo se mi každé dítě z každé zavinovačky, všichni 4, vždy jsem ještě svázala látkovou plenou přes zavinovačku. První týdny života jsem i je nejprve zavinula do látkové pleny a pak až do zavinovačky.
Jinak jsem zavinovala cca do 2,3 měsíců, pak už mají sílu a nemá to smysl je zavinovat
@KKK85 pristi tyden mu budou 2m, ale je dost veliky, na 6 t mel 5200g a 57 cm
@Anellto píše: Více
Syn je taky větší, na 2,5m jsem zavinovačku na spaní rozvazovala. Snažil se z ní vykopat a tak nemohl usnout
Dcery měly vždy ruce ven…ta starší měla od 3měsíců spací pytel, protože už se uměla přetáčet na bříško…a ta druhá je nedonošená a od propuštění spíme spolu v posteli, přesuny vždy znamenaly probuzení, tak jsem to vzdala a spíme pod jednou francouzskou peřinou
myslím si, že volné ruce nemají vliv na spánek a miminko bych takhle nesvazovala…
Ja pouzivala tohle na nocni spani, kdyz byl malej mrnavej a neustale se budil tim, jak rozhazoval rucicky. Maji i mensi velikost do 6 kg, tu jsme meli my, vetsi jsme pak uz nekupovali.
Cca od 2,5 mesice uz to nebylo nutne, prestal sam sebe budit. Nekdy ted vezme na milost spaci pytel, jinak vyhradne perinka.
@Kocicka1987
Bohuzel to u nas neni pravda, jinak bych to take nedelala. Kdyz nebyl zavinuty v podstate jsme nespali. Pak jsem jednou zkusila zavinout a spali jsme x hodin v kuse. Kdyz se mu podari treba jen jednu ruku vyndat, tak opet nespime ![]()
Můj syn (2,5m) spal v zavinovačce jen pár dní po porodu, pak začal vytahovat ručičky a odmítal spát zabalený
ze spaní se ale rukama budil a lekal se, taky se neustále škrábal do obličeje. Musel proto nosit na ručičky bavlněné pacíky a uspávání bylo nekonečné, někdy i 5 hodin. Pak ale CCA v měsíci a půl přestaly ručičky lítat, usíná už téměř pokaždé sám a spinká někdy i 7 hodin v kuse. Takže u nás fungovalo nenutit zavinutí, když mu očividně nevyhovovalo a vydržet než se ručičky uklidnily…
Já vím, že to už není asi úplně populární, říká se spoustu věcí proti, ale já byla u obou kluků hrozně spokojená s peřinkou od Kyedroňový, taky nechtěli spát a v tomhle spali jak zabitý. Pro klid duše jsem pod tím vždycky měla monitor dechu, ale nikdy žádný problém nebyl.
Tam nemají ruce zatěsněný, ale jak je to peřinka měkkoučká, tak ty budící reflexy asi nebyly tak silný, nebo nevim, ale v tom spali hezky. Když bylo v létě teplo, tak jsem jim dala pryč prostřední cíp, aby větraly nožičky.
Takovou jsem nenašla, takže jsem zavinovala do velke mušelínové osušky.
Zavinovani je takove traskave tema… ale i my jsme zavinovali a mala byla spokojena. Z me zkusenosti jedine, z ceho se nevyhrabe je velka plenka. Ze vseho ostatniho se vyhrabala a pak se vztekala.
A i ja, jako @AndělkaJilemnická, jsem pouzivala perovou zavinovacku. Doporucila mi ji PA a nedala jsem na ni dopustit, mala v ni byla moc spokojena. Ale chapu, vsechna pro i proti, i odlisne nazory proc nezavinovat.
@Anellto dcera nespí bez prsa, má ho skoro nonstop v noci…snad se stihnu dospat v jejich pubertě a než budou vnoučata
@Asfi jj, mne se,,libi,, jsk v kazde diskuzi se najde nekdo, kdo vas zacne presvedcovat o tom, ze neco neni dobry a vlastne vam vubec nepomuze. Samozrejme bych si to nevymyslela a syna nezavinovala, kdybych nevidela jak je po tom klidny. I v kocarku kdyz zacne brecet a chytnu mu rucicky, tak se hrozne zklidni. Nijak se mnou nebojuje, zavinu ho a on se na me usmiva. Bez zavinovani to u nas byl stres, slzy a nespavost, takze za me takto ![]()
Dceru jsem zavinovala, v par mesicich prestala a zadne nasledky nema ![]()