Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky i kluci,
jak to říct, jsem obyčejná ženská a momentálně mám pocit, že je toho na mě moc. Jsem doma s osmi měsíční holčičkou (krásnou, malou, usměvavou princeznou), je velmi sdílná a směje se na všechny okolo nás, je výborná 😊 😁. Máme doma ještě chlapíka 😊 mého suprového Jeníka 😁, malou miluje a je to prima bráška ♥️ i prima kluk. Každopádně, s přítelem jsme tak 2 a půl roku. Dětska jsou super, zásluhou obou. (Neberu to tak, že když jsem doma, je to moje zásluha, snažíme se starat oba). Ke gro toho co mě zajímá, víte po celkem chvilce jsme spolu mali malou a koupili barák, čili dvě děti, nemovitost a teď momentalně i pes. Všechny povinnosti padly na mě. Během měsíce co jsme vše pořídili padla práce okolo dětí, bydlení, domácnosti, venku na mě. Dřevo, děti, domácnost, no a ja do toho všeho pracuji jako OSVČ. Proste kazdou volnou chvilku venuji práci a nebo priteli. Jsem po te dobe toho všeho chaosu dost vyčerpaná. Jenze pritel to bere jako výčitku, kdyz reknu, ze pracuji stejne a jeste zvládám vše okolo. Bohužel, vyčerpáním zanedbáváme sami sebe. Babičky nejsou tak k dostání, aby pohlídaly a nas to nen ubíjí… bojím se, aby to bylo mezi námi dobré, protože ja z neodpočinku nejsem uplne prijema a pritel je dost skoupí na slovo. Co si o tom myslíte? Jsem opravdu náročná. Podotýkám, že se máme rádi a oba se moc snažime, aby vše fungovalo jak má.
A pritel dela co? A predstavovala by sis to jak? Proc toho tolik delas?
Dětska ![]()
Jeníka máš z předešlého vztahu, nebo sis ho upekla s tímto líným příťou?
Dlouhodobě to vše sama nezvládneš, toť vše.
P. S. Co máte za rasu psa? A tetování máte?
Myslím si že jako samoživitelka si měla skvělý nápad, pořídit si další dítě s někým koho znám sotva rok. To byla velká sázka do loterie. S nejistým výsledkem (a to už máte nějakou komunikační neshodu, hodně štěstí).
Jaký si to udelas, takovy to mas. Ne, tohle fakt neni normalni, abys pracovala s malym ditetem a jeste se starala l vse ostatni jen ty. ![]()
Bohužel v dnešní době jsou ti chlapi líní a myslí si, že žena zvládne všechno. l
a žena opravdu zvládne všechno, protože holt prostě musí a nemůže si hodit nohy na stůl a sednout k TV. My s tímto doma také dost bojujeme.. chce si o tom promluvit společně v klidu, když bude chvilinka času a pokud možno bez emocí. Snížit nároky na úklid, vaření a starost o barák a věnovat se dětem místo toho. A hlavně se nehroutit, když se něco nestihne ![]()
Od začátku špatně nastavené. Když jste pořizovali barák a psa, měli jste se domluvit, jak budete fungovat. Rozdělit si práci kolem domu, psa i dětí. Pokud chceš něco změnit, musíš si s ním promluvit. Ne mu vyjmenovávat, co vše stíháš a čekat, že se dovtípí. Prostě, aby pochopil, že se musí zapojit.
No ty jsi dobrá střelkyně
Základem je používat to, co máš v hlavě a pak taky to, co ti vyrostlo pod nosem. Ale mám dojem, že tady bude každá rada drahá
Snad přítula aspoň normálně pracuje.
@šmoulinka87 píše: Více
Kecy v kleci. Jaký si to uděláš… o někoho, kdo doma dělá min než já, bych si neopřela ani kolo. Žádný boj by nebyl, prostě by letěl
a nebo ať všechno platí on, proč mu na něco přispívat? Prostě TVOJE BLBOST!
A proč to děláš vše sama? Co dělá partner? To je 18 hodin v práci nebo co?
Jak vidíš, tak „mít rád“ vážně nestačí. Když jste si všechno pořizovali, tak to přece nebylo bez rozmyslu, museli jste mit nějaký plán nebo?
Pokud nejste oba z paneláku, tak přece musíte vědět, co život na baráku obnáší. A k tomu dvě malé děti..
Každopádně pokud hodně rychle nezměnis pravidla, tak to vidím velký špatný… ![]()
K tvému dotaz…rozhodně náročná nejsi. Je zcela normální, že se partneři dělí jak o radosti, tak i o starosti a povinnosti. Nemůže být vše jen na jednom. Pokud pracuješ ještě na OSVČ, tak vlastně děláš dva plné úvazky - jeden v práci, druhý doma. ![]()
U nas byly take takove tendence, ze kdyz jsem s malym doma, obstaram vse, ale velice rychle partnera hromadici se ukoly, ktere jsem bez mimina jinak zvladala, presvedcili o tom, ze se musi zapojit taky, ze pro mne je treba zavareni trochy jablek celodenni prace s malym. A zacal si vsimat sam, co je potreba udelat. Stale je vetsina domacnosti na mne, ale uz neocekava, ze za jedno odpoledne obstaram celou zahradu, tak jak jsem to delavala driv ( bavi mne to, takze jsem to delala dobrovolne), takze i pri planovani rekonstrukce se uz naucil pocitat s tim, ze tomu nemuze venovat 100% casu, ale musi pocitat i s rezii kolem.
@kikidie, já jako muž můžu jen říct, že pokud se svým přítelem komunikuješ stejně jako jsi napsala tento příspěvek, tak on tě asi vůbec nechápe
. Aspoň já to nepochopil… ptáš se, jestli toho chceš moc, ale co vlastně chceš? Co ti vyčítá přítel, že pracuješ a zvládáš vše okolo? To asi ne!
Že na něj nemáš čas? To už by mělo smysl.
Tak vše už tu padlo, musíte si práci rozdělit anebo zredukovat, o co všechno se momentálně staráš/staráte… anebo ještě, když chcete trávit víc času spolu, tak prostě dělejte nějakou nutnou práci společně?